Blog >> feszítő

>> SzervizLiquid // Alfa 156 2.0TS // 2009-01-06

Ismét eljött az ideje a szervíznek. Az előző alkalommal (vezérlés cseréjekor) kimaradt a hosszbordás szíj feszítő és vezető görgője. Most pótoltuk. Ezenkívül a bal első felső lengőkar volt csereérett, illetve a lengéscsillapító gumiharangját kellett megigazítani.
Olaj (Selénia 20K AR), olajszűrő, légszűrő és pollenszűrő és a gyertyák (gyári NGK 100e Km) lettek cserélve.
Az egyik görgő és a pollenszűrő kivételével minden gyári.

Volt egy kis 156 minitali, mert GTPeti is épp ott volt, lengőkarcsere ügyben.

Legközelebb a hűtőcsere (réz, szivárog, nemszép) és egy kis futómű igazítás lesz.

Nemtom, lehet, h még a gyári vízpumpa volt benne, de egyrészt műa rotoros volt, másrészt 4db lapát volt rajta (nem volt letörve, hanem gyárilag ennyi van rajta), harmadrészt a műa rotor a tövében szépen be volt repedezve tengelyirányban.

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2007-08-06

Múlt hétfőn Csörinek panaszkodtam, hogy néha-néha valami csikorog a motornál, a hosszbordás szíjra gyanakodtam. Az is volt, ugyanis a feszítője megadta magát. Ma reggel kicserélte, így már nem kell félnem attól, hogy megeszi a szíjat és elaszakad.

Délután pedig visszatettem az alsó motorvédő burkolatot, amit még tavaly szeptemberben vettem Piritől. Még a tél vége felé lett leszedve, mert elég sok minden lett csinálva az autón alulról.

>> SzervizTedi // Alfa 145 2.0 QV // 2007-07-02

Elérkezett az idő, hogy az autó komplett vezérlését kicseréltessem. Eredetileg csak egy vezmód és vezszíj lett volna cserélve, de minek utána a vízpumpa is kezdett már elfáradni, a vezető és feszítőgörgő pedig épp, hogy egyben voltak, nem volt más választásom. Szóval egy az egyben minden új.
Oltári szerencsém volt, hogy egy műanyag csavaralátétet, amit Piriék az egyik görgő mellöl szedtek ki, nem darálta be a szíj, mert akkor cudar világot rendezett volna...