Blog >> tél

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2010-02-01

Hej de szép fehérbe öltözött a táj és persze Alfi is :)
Nem volt szívem eltávolítani a szép fehér takaróját,így hát rajta maradt és mi gyalogláb eredtünk útnak és mivel jobb ötletünk nem volt,gyúrtunk egy szép nagy hógolyót a tél örömére :)És azért is,mert utána milyen jól esett a finom forralt bor :)

 
>> Egyébmesa // Alfa 156 2.0 TS 16v Selespeed // 2009-12-17

Kissé elmaradtam a blogolással, így most pótlom.

Idén -illetve már tavaly- esett rendesen a hó, volt amikor térdig lehetett gázolni benne. Kellett valami gyors megoldás arra, hogy ne a gyári Selespeedes szőnyegeket pusztítsam hólével.
Régi vágyam teljesült be, amikor is egy Motorsport feliratos szett került az autómba. Na jó, nem is, de legalább nem kínai, nem szagos. Igaz ugyan, hogy távolkeleti export cikk, így kibontás után derült ki, jobb kormányos autókba való! Persze ez a gyári fotón is látható, de nem venni észre, mert balra van téve, ami jobbra való De legalább nem velem szemezget nap mint nap a "Motorsport" :D

>> EgyébEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-12-23

Hej de jó volt autózni ma a 17 fokos hidegben,amikor is a kormányhoz fagyott a kezem és a vízhőfok nem volt hajlandó 70 fok fölé menni :)

 
>> SzervizEdyboy // Alfa 155 1.7TS 8V // 2009-12-16

Na,úgy gondoltam ma benézek a mocitető alá,ellenőrzőleg,mintegy.
Ámde nem sikerült kinyitnom a tetőt,mivelhogy az időközben bekövetkezett hó és fagy hatására befagyott.Azért erőlködtem egy sort,mire szépen levált a pajzs,ami valahogy összehaverkodott a jéggel.Beültem hát a kocsiba és kerültem egyet alulról melegítendő a vast.Négy kilóméter megtétele pont elég volt a kiolvadáshoz,így hát könnyedén kinyílt és én megtudtam,amit akartam,miszerint mínusz huszonhét fokig zsír a fagyálló.Na legalább azt nem kell vennem.Ragasztót viszont keríthetek.

 
>> EgyébKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2009-12-13

Beköszöntött a tél (1213), szállingózik az idei első hó. Igaz, három héttel később, mint tavaly. Pár napja már elég hidegek voltak és egy ideje már havazást is jósoltak, de eddig nem lett belőle semmi. Éjszakánként már simán repkednek a mínuszok még szerencse, hogy elkészült' a garázs bővítés (még ha egyelőre nem is 100%-os), így tényleg mindegyik autónak jut menedék a zord idő elől. Pár régebben készült fotó látható lejjebb. A kész állapotról egy későbbi blog bejegyzésbe teszek fel képeket.

>> Tuning és extraHalesz // Alfa GT Q2 170 Le // 2009-11-24

Végre megszereztem az egyik kedvenc GT-felnimet télire :) Már a fekete GT-re is akartam ilyet, de akkor nem jött össze.

De, hogy legyen valami egyedi is benne, elvittem felnishez, ahol grafitszürke színre fényezik át. Azt hiszem jól fog mutatni a fehér autón :)

Jövő héten pedig veszek rá téligumit, aztán jöhet a hó és a jég! (remélem addig még marad a szép idő...)

>> Egyébadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2009-11-19

Téma: Itt van újra...

>> AutóápolásRolcho // Alfa 156 1.6 TS // 2009-11-15

Szép, napos időre ébredtünk ma, ezért úgy döntöttem, hogy idén (valószínűleg) utoljára nagytakarítom az autót. Kapott így tél előtt egy alapos felni ápolást, belső nagytakarítást, alapos külső mosást és lakkvédő "polírozást".
Eltartott egy ideig, de a lemenő nap izzó narancssárga tengerként tükröződött vissza az autón. Szép volt. Ha lett volna nálam gép, lefotózom, így meg csak a verbálvizualizáció maradt.
Már csak négy lemezfelni kell, és jöhet a tél! Remélem még a hó előtt sikerül szereznem!

>> Autóápoláspe-Ti // Alfa 156 SW 1,9 JTDm 16V Distinctive // 2008-12-29

Ma délelőtt lemostam a gépet és olyan jól sikerült a fagyos idő ellenére, hogy gyorsan lőttem pár képet csak hamar besötétedett sebaj holnap világoson csinálok még....

>> EseményAndorka // Alfa 33 905A1 // 2008-12-26

Voltunk Lengyelországban Karácsonyozni...
Mentünk 1400km-t, hóesésben, letaposott hóban, sós lében.
GPS navigált, néha idegesítő f@szságokat mondott és hülye manőverekre kényszerített (volna) :(

Mindegy, jól éreztük magunkat! Lengyelország szép hely és nagggggyon komoly kanyarok vannak arrafelé:D
Fogyasztás 7,1-8,2 l/100km között.