Mutasd

>> Szerviz2010-03-05

2 hete arra lettem figyelmes hogy az eddíg szépen duruzsoló soros ötösből "traktror" lett.Hamar meglett(ek) a ludas(ok).A szíjfeszítők adtak a fül számára nemtúl élvezetes koncertet.Mikor megnéztük őket kiderült hogy a főtengelyszíjtárcsa csillapítása is megette már a kenyere javát, úh egy hétig tojással a jobb pedál alatt autóztam meghazudtolva önmagam.Ennek mától vége! A fekete cápa újra régi hangján dörmög,és okoz meglepetéseket a benzinégetőknek a sötét oldalról ;o)
Köszönet Erhard cartársnak az alkatrészekért,és a szerelőnek (Két Berki Bt) az újabb kiváló munkáért.

>> Tuning és extra2010-02-27

Ismét aktuálissá vált az olajcsere,és még volt egy félkész alsó toronymerevítő projekt Skull cartárssal. Skull cartárs invitálására meglátogattuk őt a ( számomra ) kimondhatatlan nevű településen. Sikerült megoldani az olajcserét,illetve az alsó toronymerevítő is elkészült.
Ezer köszönet Skullnak a segítségért,és a felajánlásért, valamint Dévidnek a navigálást.
Jókis nap volt,remélem leszmég lehetőség ilyen találkákra.

>> Tuning és extra2010-01-14

Gondoltam egyet,és kollegám ajánlására (hajtogatta hogy van olyan mint egy xenon) beszereztem Osram Night Breaker izzókat,mondom míg elül a xenonháború beteszem ezeket.Majd miután bekapcsoltam a lámpát egyikben xenon,másikban nájtbréker ,visszais csomagoltam a nájtbrékereket a dobozukba. Inkább marad a xenon. A refibe viszont bekerültek a H1-esek,tény hogy nem világítanak rosszul (jobbak mint a sima izzók az tuti),de azért nem xenon.

>> Tuning és extra2009-12-31

Elkészültek a csomagtérben a takarólapok,így úgy néz ki minhta misem történt volna a csomagtérben :) Szabadon pakolható minden.

 
>> Esemény2009-12-22

Tegnap este sikerült egy defektet "beszerezni" a bal hátsó keréken (az amúgy is nemtúljó állapotú gumit -mivel más lehetőség nem volt 1 jó km-tert gyalogoltattam-, uh az már fel nem kerül a gépre,a párjával együtt... :oS ,majd jövőre új gumik ..) .Mivel gumi nincs tartalékban az alukra ,ezért újra felugrottak a randa lemezek..már maradnak is tavaszig (az alacsonyabb fogyasztással együtt :)).

 
>> Tuning és extra2009-12-13

Hosszú tervezgetés és lehetőségek latolgatása után megépült a végleges install Lénárd barátom hathatós támogatásával (anyagbeszerzés stb,stb).
Ugy próbáltam "megálmodni" a rendszert hogy csomagtartó is maradjon,meg a hifi is stabilan a helyén legyen (3D ben egy nyersvázlat méretekkel,némi anyagkalkuláció). A rendszer elemei nem változtak (olvashatók egy régebbi blogbejegyzésemben).
Azthiszeszem sikerült egy elég jó kompromisszumos megoldást kiötölni.
Alul készült egy boboz a 2 erősítőnek,és a 2 kondinak flip flop festéssel, és egy fedlap kárpitozva ,plexiüvegekkel (a plexikre takarolapok készültek,ill. készülnek,így ha pakolni kell rájuk felugranak a takarólapok és nem karcolódik a plexi).
Egy komplett napba telt 2 embernek,valamint 2 óra ma reggel még magamnak kábelek gyors (nem végleges) elrendezgetése, láda magasságának beállitása,stb stb.
Az install bővülni fog 2 hűtőventillátorral (már beépítve,de nincs még bekötve ,relé fogja kapcsolni),valamint 2 kék neon világítással ami majd a csomagtérvilágítására lesz rákötve. (valószínű húzodni fog tavaszig,addíg nemhiszem hogy túlmelegszik a rendszer :)))
Nemkis munka volt,de sztem megérte.Ezer köszönet mégegyszer Lénárd barátomnak a segítségéert,illetve Laci barátomnak a helyszín biztosításáért (fütött műhely minden felszereléssel).

 
>> Szerviz2009-12-12

Tavasszal bajban leszek...Miutan elkeszült a hiányzó tehermentesítő gyűrű feldobtam a Zender Dynamic felniken a téligumikat.Tavasszal bajban leszek le vegyem e őket :)) 17*8,5-es felniken 205/50 es pacskerok csücsülnek.
Sztem nemkicsit jol nez ki... jöhet a tél...

 
>> Tuning és extra2009-12-04

Ez egy megint olyan muszälyvolt megrendelnem cucc volt..
Meglättam,es mondtam hogy nekem ilyen kell,uh. kis ebay, utaläs,es megis van.
Sztem nagyon sznob :)))
LCD kijelzön az Alfa logo villog erös fenyben. :))) Beteeeg :DD

 
>> Egyéb2009-12-03

Kicsit OFF mert nem Alfa a tema,viszont mivel egy cartarsat erint beirom,hatha masnak is hasonlo dologra van szüksege,es bätran tudom ajanlani.
Feladtam egy hirdetest anno hogy a bringamra kene az eredeti matricäkat megcsinalni.
Firkász cartärs jelentkezett hogy megcsinalja szivesen.
Egy kep a gyäri väzrol es a matrica mereteinek megadäsa utan (a magyar postänak häla a 2. szori legyärtäs es postäzäs utän) megis kaptam a matricäkat.
Tökeletes munkät vegzett kivälo minösegben, többen gyärinak neztek a matricäzäst.
Ezuton szeretnem megköszönni Firkász cartärs segitseget,es türelmet.

 
>> Szerviz2009-11-22

Téliesíteni kellett a gépet,így felkerültek újra a 15" -os lemezek,mivel sajna nemtaláltam meg egyik tehermentesítőmet az alufelnikhez. Addíg míg elnem készül a hiányzó tehermentesítő, szolgálnak a rusnya lemezek.
Pedig a pincében várnak a szépkis Zender Dynamic 17 -esek, 205/50 R17 -es pacskerokkal.
Csak győzzem kivarni míg készlesz a tehermentesítő :)