Lexlutor - főkép
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2022-05-10

Az alsó burkolatom mindig nagyon lógott. Pár éve kapott egy utángyártottat, de már az is leér mindenhol. Elővettem a régi gyárit, és raktam bele,egy fém merevítést. Egy salgó polc lábából csináltam. Most ez van fent, nagyjából jól áll. Az utolsó 2 képen látszik, mennyire logott. Most nagyjából jó. Kicsit hajlítani kelett rajta, mert beleért a kipufógóba.
----------
Update: Kivettem, mert belért a kipufogóba, és mindig zörgött.

 
>> AutóápolásAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2022-05-10

Felső króm pajzs rész, már csúnya kavicsos volt. Nagyon rég cseréltem, így megérett rá. Ködlámpa takarót,vettem 2 gyárit. Utángyártottak egy év után már szarul néznek ki. Próbáltam felújítani őket. (króm spray, ezüst festék) sajnos egyik se volt túl tartós. Találtam olcsóbban gyárit. Megint fiatalkatrészek.hu-n. Így remélem tartós lesz.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2022-05-10

A hátsó fékbetétem, nagyon el volt már kopva. Porvédőm is csúnya volt. Kapott új Zimmerman tárcsát, Samko betétet, új csúszkákat. Porvédőt lefestettem. Féknyergen, kijavítottam a festést. Most szép és új.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2022-05-10

Elkezdett folyni, a nyomó csövem. Mint kiderült típus betegség. A szervó feletti, kis gumi részen. Vettem egy bontottat. Beszerelés után kiderült, az is folyik, nagy örömömre. Felhívtam egy javító céget, 20-30 e körüli javítás díjat mondtak. Picit túlzásnak éreztem. A gyári új 70e forint lett volna. A fiatalkatrészek.hu -n találtam 52e gyári ujjat. Így azt vettem meg.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2022-05-10

A bal cooler csövem megint kilukad. Visegrádi talin jól befüstöltem a mögöttem jövőket. Utólag is bocsi. Egyszer már cseréltem, kb 3 éve. Akkor bontott került bele. Az se volt már a legjobb formájában. Most ujjat kapott, német gyártmányú. Gumicsőhöz képest meglepően merev.

 
>> SzervizAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2022-04-09

Tankbetöltőnek a rögzítő gumija elöregedett. Komplett nagyon drága lett volna. Aliexpress-en találtam külön tartó részt, univerzálisat. Rendeltem 2 félét. Egy kereteset és egy külön szárat. 7.3 cm átmérőjűt rendeltem, ami jónak tűnt. Régi sapkáról óvatosan lefeszítettem a keretet. De kiderült kicsit szűk rá. Belül volt egy kis plusz pereme neki. Azt lecsiszoltam, kézi csiszolóval. Még mindig szűk volt, de ha ráment volna, akkor nagyon feszül és nem tud elforogni rajta. Ekkor láttam, hogy a gyárin is cserélhető a kis szár, ugyan olyan 2 pöcökkel. Kinyomtam a pöcköt 1-1 be jó volt bele a szár. Az egyenes lett volna jó, de rövid volt kicsit. 12cm-es de 19cm-es kellett volna hozzá. A hullámosnak picit nagyobb volt a kaszni felőli rögzítési pontja, így nagyobb patenttel oldottam meg. Keresek hozzá egyenes szárú hosszabbat.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2021-07-02

Youtube-on kiszúrtam ledes oldal indexeket a kocsihoz. Kiderült Aliexpress-ről lehet rendelni. Két féle van belőle: fehér és sötétített. Korábban is néztem már, de nem láttam. Gyorsan megrendeltem. 3 hét alatt érkezett meg. Kicseréltem, és rohadt jól néz ki. Sokat dob a kocsin. Gyári index kicsit nehezen jött ki a helyéről. Sikerült kicsit elvágnom az újjamat vele.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2021-07-01

Sikerült a téli kerékhez is egy 5. ket találnom. Így már ebből is öt egyforma van. A felni új, másik kocsiba is pótkerék volt, csak nyári gumival. Vettem rá egy új téli gumit, mivel használtnak nem vagyok híve.

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2021-07-01

Neten láttam hogy létezik ezekből előrehúzható is. Mint kiderült ezek 2008 előttiekbe volt, utána nem tudok róla. Találtam egy bontottat, amit újra kelett börözni. Szétszedés nem bonyolult. Fedelet fel kell hajtani (kép1). Ott található két torz csavart kitekerni, majd felfele kihúzni az egészet. Vigyázzatok, oldalán van két rúgós patent, nehogy kiessen (kép5). Után szét kell nyitni a könyöklőt. 4 szegecset lefúrni, majd a nagy müanyag pattentet elforgatni 90 fokkal. Utána lejön a felső rész. Patentel figyelni kell, mivel a bevágás nem logikusan van rajta a fl. előttin. Szöget zár be, nem teljesen 90 fokban ahogy a logika diktálná (kép4). Érdekes módon a fl. en már úgy volt. Az alsó részük egyforma, csak a fedél más rajta. Ha előrehúzod, pohártartót kitakarja valamennyire (kép6).

 
>> Tuning és extraAlfa 159 1.9 Jtdm Sportwagon // 2020-07-23

Kaptam ajándékba egy idegentöl. Oda jött hozzàm egy volt 159 tulaj, hogy volt egy ilyen autója, de eladta. Látta van gyerek űlésem, ezért nekem adja. Volt egy tunning demó autója, amit vett. Sokat szívott vele és eladta. Amíg jó volt szerette. Így olyannak adja aki értékeli. Kicsit hihetetlen sztori, de igaz. Az új ára 50e ft ennek a szettnek. Pénzt nem akart elfogadni.