TtK - főkép
>> SzervizAlfa 159 SW 1750 TBi // 2014-05-10

Persze nem egyszerre. Már megvolt az időpont Aliékhoz a gyertyacserére, mikor előző nap eltört egy műanyag gyorscsatlakozó az egyik vízcsövön és elfolyt a hűtővíz egy része. Pont a Margit körúton álltam a dugóban, mikor sípolt az autó és közölte, hogy azonnal állítsam le a motort, mert túlmelegedett a hűtővíz. Persze se előre, se hátra. Nagy nehezen megálltam, szereztem vizet, így utántöltögetve (eleinte csak szivárgott) egész közel jutottam a műhelyhez, de a cél előtt valamivel aztán végképp eltört és meg kellett állnom. pettinke kartárs sietett a segítségemre, amiért ezúton is örök hála. Meghekkeltük a csövet, a műanyag toldó maradványai mentek a levesbe.
Másnap Aliék a provizórikus útszéli javítást véglegesnek minősítették. :)
Egyúttal a gyertyákat is kicserélték. A manual szerint 140k-nál kell, 146800-ig mentem velük. Tényleg cserések voltak, mert azóta egy kicsit finomabb az alapjárat (főleg hidegen) és eddig volt egy finom rezonancia 2200 körül, ez most megszűnt. Elég firnyák gyertya való a TBi-be NGK ILKAR7D6G, direkt ehhez a típushoz fejlesztették. Ahhoz képest nem is drága, főleg ha a TS-hez való gyertyakészlethez mérjük, ami tíz éve 100ezer körül volt.. Aliék megküzdöttek vele, még szerszámot is kellett gyártaniuk, mert nagyon mély és szűk lyukban laknak a gyertyák.

>> EgyébAlfa 159 SW 1750 TBi // 2013-11-17

140ezerre fordult a kilométerszámláló, ami azt jelenti, hogy 20ezer km-t mentem eddig az autóval, nem egészen 14 hónap alatt. Ez alatt elfogyott egy aksi, némi festék a hátsó lökhárítóról, és...és ennyi. Volt még két garnitúra gumi (egy elég ramaty állapotú szett volt rajta, mikor vettem, téligumi nyista), egy olaj és szűrőcsere. Kétsze vagy háromszor kigyújtotta a check engine-t, kipufogóoldali veérműtengely-jeladó hibával. Ez eddig mindig spontán megszűnt és mióta vettem egy ODB olvasó kütyüt nem is jött elő újra. Az autó egyébként beindul lehúzott érzékelővel is, úgyhogy egyelőre nem csináltunk vele semmit. Amúgy meg megy mint a disznó. :) A fogyasztás 10-10,5 körül van, ez is teljesen OK. Az eddigi lejobb autóm..

 
>> EseményAlfa 159 SW 1750 TBi // 2012-09-18

A magyar piac hosszas és alapos böngészés után is meglehetősen siralmasnak mutatkozott, ezért megszületett a döntés: hozzunk autót külföldről. Az új regadó kis lökettérfogatú Euro 5-ös autóra nagyon kedvező (a teljesítmény nem számít..;) ), ezért ilyet kerestem. Meg is találtam ezt a nero csodát, egy bökkenő volt csak, hogy Hollandiáig kellett érte menni. pettinke kartárs vállalkozott az utitárs szerepére, úgyhogy egy kétnapos túra során elhoztuk. Hazafelé 1300 km alatt volt idő próbálgatni; mondhatom nem okozott csalódást. :)
A következő menet az NKH-NAV-Okmányiroda bermuda-háromszögben játszódik. Folyt köv...