Mutasd

>> Tuning és extra2014-11-21

Több módosított időpont után ma végre a TV is be lett kötve. Maga a tuner doboz már a helyén volt, de beszerelés közben a távirányító infrájának zsinórja elszakadt, valamint az antenna sem volt még a felrakva. Természetesen továbbra is a Grandvoice foglalkozott a dologgal. Először az volt az ötlet, hogy egy nagyobb, a szélvédőre ragasztható antenna kerül az autóba a hozzá kapott helyett. Emiatt annak a csatlakozóját át is kellett alakítani. Tesztelés után kiderült, hogy a gyári kicsi antenna jobb. Így végül mégis az került az autóba. Viszont ez nem szélvédőre ragasztható, hanem kültéri, mágneses. Nyilván kívülre nem akartam rakni, így a belső visszapillantó tükör bal oldalára lett rögzítve kétoldalas ragasztóval. Ha ez nem válik be mégsem, akkor annyiban fog változni a dolog, hogy egy fémlap lesz oda ragasztva és a mágneses antenna arra lesz rárakva. Szóval ez még tesztüzemmód, de lehet, hogy végleges, ha beválik. Majd kiderül.
Van egy autós menetrögzítő kamerám, amelynek a töltője mindig zavart, hogy keresztben lóg elöttem, végig a műszerfalra feküdve. Ez a töltő is el lett rejtve, az antenna kábele mellett, így most már ez sem fog zavarni.
A TV jó, használható, bár a városban autózva nem mindig tökéletes a vétel. Álló helyben, illetve szélesebb utakon kiváló, a belvárosban, szűkebb utcákban viszont rendszeresen elmegy a jel. Ezzel nem vagyok 100%-osan elégedett, de hát ez van... Vidéken még tesztelni kell, remélhetőleg jó tapasztalatok lesznek. Az RTL, TV2 hibátlan, viszont a HD műsorok, mint pl. az M1, M2 nem jó. Se kép, se hang. Állítólag hiába mpeg képes a tuner, a HD műsorokkal nem tud mit kezdeni. Sajnos ez csak most derült ki. :-( Viszont nem HD-ban meg nem találtam rá ezekre a csatornákra, pedig elvileg úgy is jönniük kéne...
Már csak azt kell megoldani, hogy a kormány gombjai működtessék a fejegységet, és akkor végleg befejeződik ez a project. Már tervben van a következő pár módosítás, ha minden jól megy, akkor tavaszra kész lesz az autó. :-)