Vki tudja hogy mi is lehet ez? A szerelők hagyták souvenír ként a motortérben...
Poland-Nsk-6203DU van ráírva és a belső fém karika forog, de nem vágom h mi ez...
A SimSon szimeringje is kb. pont ekkora és így néz ki :)
A hozzáértőbbek majd hozzátesznek, de én úgy tudom, ha le kell kötnöd a műszeregységet (műszerfalat) a kábelkötegről, akkor előtte kösd le az akksit. Láttam van lufid a kocsiban, feltételezem, hogy ABS is, sok kellemetlenségtől megóvhatod magad. Így persze macerásabb az izzócsere, de még mindig olcsóbb mint egy hibakód olvasás, kiütés.
Egyébként a babaolajos cuccost használta egyik haver is a műanyagokhoz, szép fényes volt tőle mindíg, és ápolta is. Én maradtam a forróviasznál, az még tartós is és szép fekete lesz tőle. Persze belül nem.
Itt egy kis segítség: http://www.clubalfaromeoespana.com/
Itt a bal oldali menüben: "AlfaMecánica" -> majd "Mecánica de los Alfa 145/146" -> végül "Desmontaje del Cuadro de Mandos". Nem kell tudni spanyolul hozzá, vannak képek :)
Udv mindenkinek szeretnem megkerdezni hogy mi lehet a baj mert a muszerfal vilagitasom kicsit cseszkodik. van amikor nem gyul ki az oszes vilagitas a muszerfalon egyszere. Peldaul a viz es a benzin oranal nagyon halvanyan eg vagy rosszab esetben sehogy.
Én teflonos láncolajzó spray-zek idén (ez volt kéznél), és nem befújom, hanem egy rongyot átnedvesítek és körbetörlöm a gumikédereket. Így nem megy mellé :-))
Ugyanebből nyomok a zárakba, a zsanérokra úgy 1-2 hetente. Még nem fagyott be semmi azóta....kivéve a qva ablakspricnit, töményítenem kell a szélvédőmosón.
És kartonnal fedem éjszakára a szélvédőt, plusz van 2 flakon jégtelenítő spray(egy a kocsiban, egy a házban, ha mégis befagyna), meg ződ piacos jégkaparó. :-))
Mondjuk inkább úgy hogy átaludtam magam!
Akkor már nem voltam szomjas!
Ülni alig tudtam a széken nem hogy inni!:D
De az írországi újévet már pezsgővel a kezemben ünnepeltem!:P
Nem tudom pontosan mikor lett beletéve. de szoktam nézni a szintet, és az jó volt.
Na de én szerintem lemegyek és megnézem ezt az olaj dolgot beválik e :))))
további szép napot, ha már nem jöttél :))))
Szép jónapot Emberek! Mi folyik itt?? Fagyálló meg jégoldó?? Nincs is hideg! :D
Ja egyébként így utólag mindenkinek sok sok boldog alfás kilómétert kívánok az New Year-ben! :)
Fagyállót még talán Pisti tett nekem bele :)))) de tudsz csinálni otthon is :)))))
Desztillált vízhez keverj 45%-ban glicerint és O, 5 % metilalkoholt. -25 C fokos hidegben sem fog befagyni :))))))
Hihi!:-DDD Persze, a jégoldó mellé dukál!:-DDD
Amúgy tél előtt mindig nézd , vagy nézesd meg a vizat az autóban. HA szényom mindent, akkor fokhatod a buksidat. Én mindig beméretem tél előtt.