a reszelő/kattogó hang valószínűleg a léptetőmotor hangja, ami a terelőlapátokat mozgatja.. lehet, h meg van szorulva vagy a motornak van kínja ezért nem áll be rendesen pozicíóba és ezért nem úgy oszlik el a fújt levegő, ahogy beállítod..
a következő jelenséget produkálja az autóm: A klíma elég kelletlenül fúj meleg levegőt, 24-25 C-ra állítva hűvös (de nem hideg) levegő jön rajta, 28-29-nél összeszedi magát, de akkor a szélvédőre csak hideget fúj. Ha utastérre állítom, a műszerfal két végén lévő rostélyból alig jön a meleg levegő, a két középső rendesen fúj. Közben kábé az óracsoport tájékáról olyasmi reszelő/kattogó hang hallatszik néha, mintha akadna a kilométerszámláló (de nem akad). Lehet, hogy a két jelenség összefügg? Miért nem jön a meleg a szélvédőre? Remélem, valami egyszerű kis probléma, ami könnyen orvosolható :)
Múlt héten lecseréltem az olajat és kapott rendes fagyállós hűtővizet is. Az olajbetöltő kupak alja kicsit trutyis volt. Nyúl szerint lehet, hogy régi az olaj.
Ma reggel lementem: a víz elfogyott, a tiszta olaj koszos és az olajsapka trutyis. :-(((
Úgyhogy Jani hozzáértő kezei között lesz a jövő héttől. Most tele van, de ha nem határidős, akkor megcsinálja. Én igazából nem járok vele, a család is csak keveset használja.
:-))
Kétszer már megcsináltam. Profi, 3M polírpasztával, polírgéppel. Utána kapott vaxot is.
3 hónap múlva bemattult ismét.:-(
Nincs kizárva, hogy megint megcsinálom, de inkább a telifény... :-)
én párásodásgátló ablaktisztítót használok, befújkálom a felnit kívül-belül, és csak át kell húznom rajta egyszer a szivacsot, és szinte már tiszta is :)
Én egyébként régebben be szoktam spriccelni mosogatószer-zsíroldó-víz kombóval, aztán magasnyomásuval lecsapattam.
Grátisz a gaz sem nőtt ki a térkő között, ahol ezt csináltam :)