Arno1662008-03-19 11:15:39 // 64093
:) :)
Arno1662008-03-19 11:11:15 // 64092
ujujjj... :D :D
OBD:
http://scantool.imechatronics.com/faq.htm
PIN 6, 14 a CAN busz.
Hogy melyik vezetékre? Lattal mar kozelrol pl DTE cd-t alfahoz?
Abban szinre szagra lebontva megvan melyik vezetek micsoda, melyik csati polus micsoda.
Igen, az AC-hoz sima réz megy. De nem is allitotta senki az ellenkezojet. :)
Epp ezert mondtam hogy egy krokodilcsipesszel siman tapot lehet adni neki, és lőn csoda megy! :)
Ha csak inditozasnal 5mp-ig van plusz az AC-nel szted akkor menet kozben hogy kap benzint a motor? :D :D
Gyujtas raadas utan ha nem indul el a motor akkor biztonsagi / fogyasztasi okokbol leall az AC is. Illetve ha leall a motor akkor par mp-el utana az AC is.
Motor amikor megy akkor megy az AC is vegig. Legalabb is olyan autoknal mint az alfa.
Vannak regebbi kocsik ahol az AC szakaszosan ment, igy tartotta a fix nyomast.
Ha lecsokkent bekapcsolt, ha elerte kikapcsolt. Merci csinalta ezt pl anno ha jol emlekszem.
Kérsz képeket amin pl a 166-os valtovezerloje figyel, es van rajta 1-2db CAN busz ami az ABS, Motorvezerlo fele megy?!
Ennyit arrol h csak a kenyelmi dolgokhoz megy a CAN...
ABS-tol kezdve mindenhol ott van.
Sok esetben hasznalnak LIN buszt az aprobb szegmensekre, mert olcsobb.
(1 vezetek a 2 helyett+fold, egyszerubb meghajto, olcsobb csati stb)
Egy darabig viszik CAN-en, majd onnan LIN.
Pl ajtoba be a CAN, onnan LIN a kp zarhoz, ablakemelőhöz, tukorhoz stb.
De tudtommal Alfa ezt nem csinalja, csak a VW.
Régebbi autoknal (166) pont csak a motorvezerlo/valtovezerlo/ABS és környékén.
Ujabbaknal mar a kenyelmi dolgoknal _IS_.
OBD:
http://scantool.imechatronics.com/faq.htm
PIN 6, 14 a CAN busz.
Hogy melyik vezetékre? Lattal mar kozelrol pl DTE cd-t alfahoz?
Abban szinre szagra lebontva megvan melyik vezetek micsoda, melyik csati polus micsoda.
Igen, az AC-hoz sima réz megy. De nem is allitotta senki az ellenkezojet. :)
Epp ezert mondtam hogy egy krokodilcsipesszel siman tapot lehet adni neki, és lőn csoda megy! :)
Ha csak inditozasnal 5mp-ig van plusz az AC-nel szted akkor menet kozben hogy kap benzint a motor? :D :D
Gyujtas raadas utan ha nem indul el a motor akkor biztonsagi / fogyasztasi okokbol leall az AC is. Illetve ha leall a motor akkor par mp-el utana az AC is.
Motor amikor megy akkor megy az AC is vegig. Legalabb is olyan autoknal mint az alfa.
Vannak regebbi kocsik ahol az AC szakaszosan ment, igy tartotta a fix nyomast.
Ha lecsokkent bekapcsolt, ha elerte kikapcsolt. Merci csinalta ezt pl anno ha jol emlekszem.
Kérsz képeket amin pl a 166-os valtovezerloje figyel, es van rajta 1-2db CAN busz ami az ABS, Motorvezerlo fele megy?!
Ennyit arrol h csak a kenyelmi dolgokhoz megy a CAN...
ABS-tol kezdve mindenhol ott van.
Sok esetben hasznalnak LIN buszt az aprobb szegmensekre, mert olcsobb.
(1 vezetek a 2 helyett+fold, egyszerubb meghajto, olcsobb csati stb)
Egy darabig viszik CAN-en, majd onnan LIN.
Pl ajtoba be a CAN, onnan LIN a kp zarhoz, ablakemelőhöz, tukorhoz stb.
De tudtommal Alfa ezt nem csinalja, csak a VW.
Régebbi autoknal (166) pont csak a motorvezerlo/valtovezerlo/ABS és környékén.
Ujabbaknal mar a kenyelmi dolgoknal _IS_.
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 10:43:43 // 64091
vagy a ladás korszakban biztos igazad volt...
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 10:39:55 // 64090
Szerintem Te életedben nem láttál még vezérlő elektrónikát...az OBD-ben hol megy can-busz??? mutasd már meg lécci...
jah elősöpröd a köteget a szőnyeg alól s rácsatlakozol mire? melyik vezetékre a 100 közül??
Can-busz csak a kényelmi rendszerekhez megy a motorvezérlő és társai között,mint az ac, szenzorok sima réz kábel megy...
- AC-nél csak indítózásánál van pozitív a vezetékben 5mp-ig, hogyan találod meg melyik vezeték az???
ez kezd lassan ahoz hasonlítani, hogy egy usb kulccsal átírod a biosomat:)))
jah elősöpröd a köteget a szőnyeg alól s rácsatlakozol mire? melyik vezetékre a 100 közül??
Can-busz csak a kényelmi rendszerekhez megy a motorvezérlő és társai között,mint az ac, szenzorok sima réz kábel megy...
- AC-nél csak indítózásánál van pozitív a vezetékben 5mp-ig, hogyan találod meg melyik vezeték az???
ez kezd lassan ahoz hasonlítani, hogy egy usb kulccsal átírod a biosomat:)))
Attie2008-03-19 10:35:09 // 64089
Köszi. :)
Az nem biztos. Elég határeset, hogy mi lesz :)
Az nem biztos. Elég határeset, hogy mi lesz :)
Attie2008-03-19 10:34:29 // 64088
Köszi :)
Attie2008-03-19 10:34:06 // 64087
Köszi.
Egyedül van, az már tuti :)
Múlt héten volt a dawn-kór szűrés. Akkor csináltak 4D felvételt is róla.
Egyedül van, az már tuti :)
Múlt héten volt a dawn-kór szűrés. Akkor csináltak 4D felvételt is róla.
LeZo2008-03-19 10:32:35 // 64086
:)
Fain... lassan megírja mindenki hogy mit tud az autók elektronikájáról, zárairól, CAN bus és társai, idekerül "Lopos Laci" elolvas mindent és begyüjti az Alfákat:)
A legújabb trükk amit hallottam manapság, hogy kereskedők ugye árulnak autót, villogtatják hogy adnak hozzá pótkulcsot, ami gyári, de közben már eladás elött lerendeltek gyári kulcsot is.... épp napokban láttam egy ePER-ből nyomtatott lapot, amin 3 kulcs volt, és a tulajdonosnál kettő van. Remélem azóta már ütik a kereskedőt....
Fain... lassan megírja mindenki hogy mit tud az autók elektronikájáról, zárairól, CAN bus és társai, idekerül "Lopos Laci" elolvas mindent és begyüjti az Alfákat:)
A legújabb trükk amit hallottam manapság, hogy kereskedők ugye árulnak autót, villogtatják hogy adnak hozzá pótkulcsot, ami gyári, de közben már eladás elött lerendeltek gyári kulcsot is.... épp napokban láttam egy ePER-ből nyomtatott lapot, amin 3 kulcs volt, és a tulajdonosnál kettő van. Remélem azóta már ütik a kereskedőt....
Mike.2008-03-19 10:16:47 // 64085
Kötekeggyek még!?... Euro. ?
:-)))
:-)))
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 10:15:42 // 64084
ezer..
Mike.2008-03-19 10:14:39 // 64083
Miből húsz? Mee' nem mindegy! :-))
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 09:58:25 // 64082
ok akkor hozzál ide egy komputert kinyitom az ajtót, felnyitom a motorháztetőt és indítsd el az autóm fzetek neked egy huszast meg az utiköltséget de ha nem akkor te fizetsz egy huszast :)))
Ronnie2008-03-19 09:54:41 // 64081
a snowfoxnál én sem jártam sosem szerencsével, viszont az ABAQUA -nál, már töbször sikerült jót biznicelni :o)
tazo2008-03-19 09:41:28 // 64080
Köszi - a snowfoxal nem nagyon vagyok/voltam megelégedve soha sem - startgumi.hu. általában itt néztem ki mindent
Arno1662008-03-19 09:32:23 // 64079
Majdhogynem siman.... magnot bekapcsolni belehet, fordulatszamot lekerdezni, ablakot le-fel huzni, belso vilagitast ki-bekapcsolni stb stb stb.
Ez a CAN busz lenyege. Ott van az egesz autoban mindenhol.
OBD az a csatlakozasi felulet neve. CAN busz megy abban is termeszetesen. :)
Amikor kinyitod az ajtot es a muszerfal bekapcsol, belso vilagitas bekapcsol, vagy ha a magnot kapcsolod be akkor is bekapcsol a belso vilagitas ez mind a CAN buszon zajlik. H csak olyat emlitsek ami latvanyos.
Olvasgatom itt hogy két vezeték meg minden.
Földet bárhonnan vesz az ember (amugy ott van az is a busz mellett), tap meg van a laptopban amivel megtaplalhatja az ember a CAN adaptert. Az meg h a CAN csatija ilyen meg olyan az egy dolog, az semmit nem jelent.
CAN buszos Xenonokkal altalaban az a fő gond hogy a CAN buszon a lampa aramfelvetele is le van kommunikalva. Ha beteszel egy sima xenon-t annak ugye kisebb. A body computer meg elkezd panikolni h kiegett az izzo.
Ezert kell CAN busz-t tudo Xenon szett hogy kamu aramfelvetelt kozolni tudja az autoval, ne rinyaljon.
Annyi szokott altalaban a trukk lenni hogy szeparalt CAN buszok vannak.
Kulon a motorvezerlonek amivel a valtovezerlovel (automatanal) fekekkel, kormannyal stb (drive by wire) body computerrel kommunikal. Ehhez elkepzelheto hogy nem lehet a "body=auto tobbi reszeben futo" CAN buszon hozzaferni csak az OBD csatin gyujtas utan. Body computer ekkor engedi csak "atmenni magan keresztul" a motorvezerlo fele. Autoja valogatja sztem...
Max ehhez fel kell nyitni a motorhazat es maris hozzafer az ember a motorvezerlo CAN-hez.
Autolopas:
Nem kell ahhoz ismerni a kocsi gyartasi idopontjat hogy az ember elvigye egy herelt computerrel.
Motorhaz felnyit, "jé, 4 henger, 8 gyertya, amibol 4 is eleg most. " :)
A motorrol lejovo kabelkoteg kiosztasan nem szoktak varialni.
Meg merem kockaztatni hogy az összes TwinSpark alfa ugyan azt a kiosztast hasznalja a motorvezerlon...
Radugsz kb "barmit" és az auto indithato ha az AC pumpat is meg tudod taplalni. Ahhoz meg szinten nem kell sokat szenvedni, kb 30mp-alatt fel lehet tepni a karpitot es krokodilcsipesszel ralepni. Immobiliser ide vagy oda.
Amugy en nem herelt alfa computerrel lopnek autot hanem pl MOTEC vagy hasonlo programozhato cuccal. Vagy azzal amit anno rallycross gepekbe fejlesztettünk, és amivel egy ismerősöm a SAAB-javal tudtommal a mai napig jarkal.
Erdekessegkepp: 2.5 computerrel siman lehet kozelekedni a 3.0 166-al vica versa.
Autolopas ellen amit en csinalnek:
Motorterzar elso korben.
Ha a befecs komputer az utasterben van akkor arra egy vastagabb vedo lemez, vmilyen zarral. Hogy en bontani tudjam ha kell, de a tolvaj hulyet kapjon ha meglatja hogy nem tud hozzaferni a csatikhoz.
+ mechanikus vedelem - valto/kuplung megfogása...
(www.cerberos.hu ezert ezerszer jobb mint akar melyik masik rendszer pl Pajzs (gsm / gps...muhahha :) 100Ft-nyi alkatresszel az egesz keruletet ugy be lehet zavarni h a TV adas is elmegy nemhogy a GPS/GSM halozat), defend-lock szeru nem tarcsas valtozarak stb. stb.)
Ez a CAN busz lenyege. Ott van az egesz autoban mindenhol.
OBD az a csatlakozasi felulet neve. CAN busz megy abban is termeszetesen. :)
Amikor kinyitod az ajtot es a muszerfal bekapcsol, belso vilagitas bekapcsol, vagy ha a magnot kapcsolod be akkor is bekapcsol a belso vilagitas ez mind a CAN buszon zajlik. H csak olyat emlitsek ami latvanyos.
Olvasgatom itt hogy két vezeték meg minden.
Földet bárhonnan vesz az ember (amugy ott van az is a busz mellett), tap meg van a laptopban amivel megtaplalhatja az ember a CAN adaptert. Az meg h a CAN csatija ilyen meg olyan az egy dolog, az semmit nem jelent.
CAN buszos Xenonokkal altalaban az a fő gond hogy a CAN buszon a lampa aramfelvetele is le van kommunikalva. Ha beteszel egy sima xenon-t annak ugye kisebb. A body computer meg elkezd panikolni h kiegett az izzo.
Ezert kell CAN busz-t tudo Xenon szett hogy kamu aramfelvetelt kozolni tudja az autoval, ne rinyaljon.
Annyi szokott altalaban a trukk lenni hogy szeparalt CAN buszok vannak.
Kulon a motorvezerlonek amivel a valtovezerlovel (automatanal) fekekkel, kormannyal stb (drive by wire) body computerrel kommunikal. Ehhez elkepzelheto hogy nem lehet a "body=auto tobbi reszeben futo" CAN buszon hozzaferni csak az OBD csatin gyujtas utan. Body computer ekkor engedi csak "atmenni magan keresztul" a motorvezerlo fele. Autoja valogatja sztem...
Max ehhez fel kell nyitni a motorhazat es maris hozzafer az ember a motorvezerlo CAN-hez.
Autolopas:
Nem kell ahhoz ismerni a kocsi gyartasi idopontjat hogy az ember elvigye egy herelt computerrel.
Motorhaz felnyit, "jé, 4 henger, 8 gyertya, amibol 4 is eleg most. " :)
A motorrol lejovo kabelkoteg kiosztasan nem szoktak varialni.
Meg merem kockaztatni hogy az összes TwinSpark alfa ugyan azt a kiosztast hasznalja a motorvezerlon...
Radugsz kb "barmit" és az auto indithato ha az AC pumpat is meg tudod taplalni. Ahhoz meg szinten nem kell sokat szenvedni, kb 30mp-alatt fel lehet tepni a karpitot es krokodilcsipesszel ralepni. Immobiliser ide vagy oda.
Amugy en nem herelt alfa computerrel lopnek autot hanem pl MOTEC vagy hasonlo programozhato cuccal. Vagy azzal amit anno rallycross gepekbe fejlesztettünk, és amivel egy ismerősöm a SAAB-javal tudtommal a mai napig jarkal.
Erdekessegkepp: 2.5 computerrel siman lehet kozelekedni a 3.0 166-al vica versa.
Autolopas ellen amit en csinalnek:
Motorterzar elso korben.
Ha a befecs komputer az utasterben van akkor arra egy vastagabb vedo lemez, vmilyen zarral. Hogy en bontani tudjam ha kell, de a tolvaj hulyet kapjon ha meglatja hogy nem tud hozzaferni a csatikhoz.
+ mechanikus vedelem - valto/kuplung megfogása...
(www.cerberos.hu ezert ezerszer jobb mint akar melyik masik rendszer pl Pajzs (gsm / gps...muhahha :) 100Ft-nyi alkatresszel az egesz keruletet ugy be lehet zavarni h a TV adas is elmegy nemhogy a GPS/GSM halozat), defend-lock szeru nem tarcsas valtozarak stb. stb.)
Mike.2008-03-19 09:11:44 // 64078
Hoppá!! Gratula! :-))
A szűz hónap szerencsés! :-)
A szűz hónap szerencsés! :-)
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 09:11:20 // 64077
jah gratula :)
Liquid2008-03-19 08:59:39 // 64076
GRATULA!
biztos ami biztos rendelj I végűt, oszt az jó lesz ha ikrek lesznek :)
biztos ami biztos rendelj I végűt, oszt az jó lesz ha ikrek lesznek :)
Cgo2008-03-19 08:48:15 // 64074
parasztosan mondva az a lenyege, hogy ne fusson minden karpit alatt egy kabel, van egy gerincvezetek es arra csatlakoznak a periferiak
Attie2008-03-19 08:48:11 // 64073
OK, és ez kihat pl egy xenon izzóra is? :-O
Az is kommunikál vagy hogy? :)
Az is kommunikál vagy hogy? :)
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 08:45:50 // 64072
azon komunikál a computer a perifériákkal....
Attie2008-03-19 08:45:45 // 64071
Ma reggel a Hugária körúton a belső (!) sávban igazoltattak a rendőrök egy ezüst 156 SW-t. Innen volt vki?
A sinen próbált időt nyerni? :)
A sinen próbált időt nyerni? :)
Attie2008-03-19 08:44:02 // 64070
Most már mondja el vki, hoigy mire jó ez a can-bus. :)
Attie2008-03-19 08:43:31 // 64069
Deee :)))
Csak még nem tudni hogy "o" vagy "a" végű matrica kell :)
Szeptember utolsó harmadában érkezik majd :)))
Csak még nem tudni hogy "o" vagy "a" végű matrica kell :)
Szeptember utolsó harmadában érkezik majd :)))
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-19 08:25:59 // 64068
"vazz tegnap este ismét köszönés nélkül távoztam angolosan..mindig lemerülök a fontos témáknál"
egy kis tévhit elhesegetése...
1.no de kedves Peti Te is láttál már gondolom műkösdés közben autó computert kiolvasni az első lépés a csatlakozás, a második na mi? hát persze, hogy a gyújtás mivel nem a computer fogja a megfelelő tápot adni az autó computerének...ezért dől a 2 vezetékes sztori ez nem egy külső floppy meghajtó aminek elég az usb tápja :)))
2. A can-buszos rendszerekre csak valódi can-buszos csatival lehet csatlakozni, mivel a PCMCIA vagy az USB átalakítós csatik nem valódi portok ezért teljesen más utasításon komunikálnak és ezt szoftveresen nem lehet megoldani....ergo vajh miért nem lehet átbszni a can-buszos autókat normál xenonnal, miért kell hozzájuk can-buszosat venni dupla annyiért...
a can-buszon NEM lehet a motorvezérlő elektrónikát cseszegetni pláne felülírni arra ott van az OBD!!! De ha teljesen át akarják babrálni a computert ahoz KI KELL VENNI és szétszedni ezért nem tudják a magnetti marelli computeres autókat tekeni, mert ki van öntve a compter műanyaggag, nem lehet epromot égetni!!!
3. A bmw-nél EVS rendszer van a vezéreletrónika mellet plusz az imo karika tehát aki igazi tolvaj, az visz egy motorezérlő elektrónikát, egy EVS-t, meg az imo karikát, gyári kulcsot és csak ezekkel lehet elvinni a bökőt!!!
egy kis tévhit elhesegetése...
1.no de kedves Peti Te is láttál már gondolom műkösdés közben autó computert kiolvasni az első lépés a csatlakozás, a második na mi? hát persze, hogy a gyújtás mivel nem a computer fogja a megfelelő tápot adni az autó computerének...ezért dől a 2 vezetékes sztori ez nem egy külső floppy meghajtó aminek elég az usb tápja :)))
2. A can-buszos rendszerekre csak valódi can-buszos csatival lehet csatlakozni, mivel a PCMCIA vagy az USB átalakítós csatik nem valódi portok ezért teljesen más utasításon komunikálnak és ezt szoftveresen nem lehet megoldani....ergo vajh miért nem lehet átbszni a can-buszos autókat normál xenonnal, miért kell hozzájuk can-buszosat venni dupla annyiért...
a can-buszon NEM lehet a motorvezérlő elektrónikát cseszegetni pláne felülírni arra ott van az OBD!!! De ha teljesen át akarják babrálni a computert ahoz KI KELL VENNI és szétszedni ezért nem tudják a magnetti marelli computeres autókat tekeni, mert ki van öntve a compter műanyaggag, nem lehet epromot égetni!!!
3. A bmw-nél EVS rendszer van a vezéreletrónika mellet plusz az imo karika tehát aki igazi tolvaj, az visz egy motorezérlő elektrónikát, egy EVS-t, meg az imo karikát, gyári kulcsot és csak ezekkel lehet elvinni a bökőt!!!
GEORGE2008-03-19 07:42:17 // 64067
Néha üldözési mániája van a komának :-)
Cgo2008-03-19 07:27:27 // 64066
csak neeeemmm? dicsekedj mar
Cgo2008-03-19 07:24:40 // 64065
nagyon rossz napod volt tegnap? egy sima poen volt, ami nekem nagyon tetszett. Azt kerdezted, hol lehet kodkartyat rendelni, erre azt irtam, hogy a markaszervizben, kozelebbi info az Alfa code blogomban. mi volt ezen modortalan te kis sertodos :)
Kazes☻2008-03-19 00:52:42 // 64064
Csak ne kapkodjál, mert még leversz valamit! :))) AlfaCityben lesz gondolom minden féle megint, mint eddig is! :)
furio2008-03-19 00:51:50 // 64063
A notebookom vaio feliratát gyorsan felváltotta egy nagy alfa romeo-s matrica, de azt is a kocsi kesztyűtartojába találtam mikor vettem :) Nem nagyon találok kulcstartót ( akár gyárit ) hozzá.. csak ebayen, de kivárni azt a csillió időt míg az megjön :)
GEORGE2008-03-19 00:46:54 // 64062
Nálam a nappali bútoron is alfa logó van üvegből homokfújva :-) meg még pár helyen fel lelhető a logó :-)
furio2008-03-19 00:44:27 // 64061
Teljesen bealfásodok úgy érzem, nem tudjátok hol tudnék venni alfás pólót, matricát, kulcstartót, mindent ? :)
ZOI2008-03-18 23:24:51 // 64060
Nagy részed van benne! :)))))
GEORGE2008-03-18 22:59:26 // 64058
Meg mertem volna esküdni rá, hogy a nap melegiti fel a burában a levegőt......és attól vedlik le....
Csöri2008-03-18 22:53:10 // 64057
Ezek az izzók egy idő után ledoják magukról a festéket, mert nem bírják az izzó hőmérsékletét. A napot viszont igen.:)
GEORGE2008-03-18 22:47:21 // 64056
Az is lehet...itt bent nem fut jól pedig nyomnám pár órán keresztül :-)
Mike.2008-03-18 22:45:32 // 64055
Vagy csak száguldoznak Egom felé a rosso 33 assal. :-)))
GEORGE2008-03-18 22:44:37 // 64054
Elmentetek tesztelni?? nekem nem is szóltok? :-( ej ej :-)
GEORGE2008-03-18 22:34:09 // 64053
Ez a téma messze esik az én szakmai köreimtől, nem szégyenlem nem érthet mindenki mindenhez.
De ettől függetlenül van egy nagy hibám.
Az olyan dolgokat addig nem hiszem el mig nem látom :-))))
Kérlek ez lebegjen a szemed elött ha néha vagy sokszor értetlenkedem itt :-)
Azért egy ilyen kisérletre nagyon kivi lennék! Akár egy bmw esetében is, vagy akármilyen márka...
De ettől függetlenül van egy nagy hibám.
Az olyan dolgokat addig nem hiszem el mig nem látom :-))))
Kérlek ez lebegjen a szemed elött ha néha vagy sokszor értetlenkedem itt :-)
Azért egy ilyen kisérletre nagyon kivi lennék! Akár egy bmw esetében is, vagy akármilyen márka...
GTPeti2008-03-18 22:31:56 // 64052
Legyetek szívesek a "64049"-es hozzászólást is észrevenni!
GTPeti2008-03-18 22:30:57 // 64051
Mint írtam, az én autómban az évjáratánál fogva nincs CAN-busz.
Egyébként nem kell elhinned, hiszen te jársz témábavágó fórumokra, rendelkezel szakirodalommal, államvizsgával, stb.
Megígérem, hogy mihelyst meg tudom szervezni a szükséges eszközöket, megkísérlem demonstrálni a dolgot. (Egy ideig nyugodtan legyinthettek erre, nem mostanában lesz. De ami késik...)
Amúgy abban a chat-sessionban konkrétan BMW-kről volt szó, de rajta vagyok a témán... CAN az újabb Alfákban is van, és remélem, hogy az olaszok voltak annyira értelmesek, hogy a tükrökbe nem közvetlenül a buszt vitték, hanem az elektromotorok meghajtókábeleit.
Egyébként nem kell elhinned, hiszen te jársz témábavágó fórumokra, rendelkezel szakirodalommal, államvizsgával, stb.
Megígérem, hogy mihelyst meg tudom szervezni a szükséges eszközöket, megkísérlem demonstrálni a dolgot. (Egy ideig nyugodtan legyinthettek erre, nem mostanában lesz. De ami késik...)
Amúgy abban a chat-sessionban konkrétan BMW-kről volt szó, de rajta vagyok a témán... CAN az újabb Alfákban is van, és remélem, hogy az olaszok voltak annyira értelmesek, hogy a tükrökbe nem közvetlenül a buszt vitték, hanem az elektromotorok meghajtókábeleit.
Liquid2008-03-18 22:30:07 // 64050
az zsír lehet :) esetleg foghagymás puding, meg mákoslecsó? :))
GEORGE2008-03-18 22:28:02 // 64049
Hüüüü te lenni ezermester? :-o .-)
Erhard 242 (Pure Energy)2008-03-18 22:27:56 // 64048
akkor menj a mekibe és kérj lecsós mekfrízt :)))
Liquid2008-03-18 22:26:53 // 64047
ha Ő káposztásan csinálja a vadast akkor lehet benne, és tökre igazat mond :)
GTPeti2008-03-18 22:26:14 // 64046
Liquid2008-03-18 22:25:45 // 64045
ja terveztem, de aztán Igor megelőzött, meg a dekoros is húzta a száját, hogy kicsik a betük, nehéz kivágni stb. Szóval inkább rendeltem én is tőle. Ha minden igaz a hét elején meglesznek.
GEORGE2008-03-18 22:25:31 // 64044
Ez a te szakmád látom :-)
Szóval ha egy találkozón letöröm a tükröd ( utána kapsz másikat ) és rákötöd egy laptopra a két vezetéket kinyitod nekm a kocsi központizárját? bekapcsolod a magnót???
igen?
Szóval ha egy találkozón letöröm a tükröd ( utána kapsz másikat ) és rákötöd egy laptopra a két vezetéket kinyitod nekm a kocsi központizárját? bekapcsolod a magnót???
igen?