Fórum >> Csevegés (Á la Alfa Romeo....szerelem)

count M2004-11-22 13:38:45 // 818
Tesóka is tervbe van már véve? :))) Tíz kiscsaj tényleg durva lenne, de gondolj bele, 18-20 év múlva drasztikusan javulna a f/l arány, itt a honlapon. ;) r.cM
maxx2004-11-22 13:27:39 // 817
Úgy legyen! Mellesleg, majd kicserélem az "a" betüt "o" btüre, mert azért Andris nem kislány(sőtt így lesz helyes) de az is megeshet, hogy már eleve "i"-re cserélem és akkor mindegy, hogy milyen nemű lesz a tesóka a felírat szempontjából, mert egy fiú már tutira van. (Azért 10 lány az elég letális lenne :)
count M2004-11-22 13:11:54 // 816
A teljesség kedvéért: ha csak a tíz lány szerepel a csoportban (és nincs egy fiú se), akkor bambine-t (nőnemű) mondanak. Lassan nyithatnánk egy "Beszéljünk olaszul!" topikot is. :)
count M2004-11-22 13:09:18 // 815
Mindkettőtöknek igaza van. :) A bambino gyermeket jelent alapból, de azért a lánygyermeket megkülönböztetik, és bambina-nak mondják. A többesszám bambini (hímnemű), akkor is, ha tíz lányról és egy fiúgyermekről beszélnek. Az olaszok már csak ilyen férfisoviniszták. ;) r.cM
maxx2004-11-22 13:00:31 // 814
ribipeti Nem biztos, hogy jól tudom, de ez nem teljesen így van! Bambino az gyermeket jelent (nemtől függetlenül) nem pediglen fiú gyermeket. Én úgy emlékszem, hogy a bambina - szintén gyermek - csak ragozva van a mondat szerkezethez. Ha nem így van, akkor szóljatok és kijavítjuk!
Olasz2004-11-22 12:01:39 // 813
Lee!!! Én mostam azt az üveget, amin a többiek néztek kifelé, úgyhogy Én is láttam mindent! 4 éve jártam Én is így, 3 srácot rámoltam ki a kocsimból: Megyek lefelé, hogy hazadobom a barátnőmet, mire azt veszem észre, hogy ég a bal oldali helyzetjelzőm, meg az indexem, és be van párásodva a szélvédő. No ez mán furi volt. Odaérek, és 3-an vannak az ÉN AUTÓMBAN!!! Sorra kirángattam őket (kicsit meglepődtek az erőszakos fellépésemen), szerencsére 17-20 év körüli srácok voltak, és hálát adhattak az égnek, hogy ott volt a barátnőm, mert csak miatta nem vertem át őket a jovő hétbe. Szóval 3-ból 2-őt ott tartottam némi határozott fellépéssel. Rendőrök jöttek, vittek mindenkit. Feljelentés-kárfelmérés. 1 év múlva azonosítás, majd azóta is várom, hogy hol a pénzem. Mára úgy vaok vele, hogy nem érdekel a kár, hisz megcsináltam rajta mindent. Inkább az idegeskedés megfizethetetlen és az, hogy az a szintén "kisebbségi" beült a retkes valagával a verdámba, és átvágott mindent, és hozzáértően öszekötötte a helyzetjelzőmet az indexxel, és mit mondott miközben a hajánál fogva rángattam ki a volán mögül? Hogy csak melegedni ültek be, és a fűtést akarták elindítani!!! Én meg madár vagyok mi? Utána landolt a feje a puhácska A oszlopon. Talán ezért maradt ott a másik kettő, nem akartak maradandó sérülést. Szóval nekem a "sérült" elrohant... Egy a lényeg: Én azt láttam, hogy beverik a hátsó ablakodat egy kerékkulcssal, de te oda rohantál, és kicsavarintottad a kezéből, mivel feléd csapott vele. Ezzel a lendulettel adtál a fejére vele, és a szerencsétlen úgy esett, hogy kifejelte a másik fogait!!! Erre te hívtad a rendőröket, nehogy valamelyik elvérezzen...
ribipeti2004-11-22 11:29:23 // 812
maxx146, megjött a kép, jó nagy, úgyhogy használható, és a minta is tök frankó, úgyhogy copy-paste lesz, ha nem bánod (bánjátok), köszi szépen. Nem nagyon tudok olaszul, de a bambina=lány gyerek, bambino=fiú ugye? Neked nem fiad van, vagy véletlenül el lett írva a szöveg? (vagy netalán a gyerek neve? :-))))
Azmo2004-11-22 10:28:04 // 811
de igazad van.... vagy nem elkapni egyből (sajna ehhez hideg fej kell ilyenkor...), utánamenni páran, és amikor nem látják elkapni, csomitartó, ki erdőbe, lapáttal ásson (legalább dolgozik is az eletében)........aztán mehettek haza:)))
KG2004-11-22 10:21:58 // 810
Részvétem kolléga, bár a jövőbe tekintve nem kell nagy jóstehetség az alábbiak felvázolására: 1. Ki fog derülni, hogy megélhetési bűnözők voltak ( Kunczéval szólva ), és otthon seregnyi éhes száj várta, hogy az ellopott AR alkatrészeinek értékesítéséből befolyó forintokat nagymértékben szeszre és kismértékben zsíroskenyérre tudják fordítani. 2. Ha az elkövető tájékozott belekeverheti a romaholokauszt mostanában felkapott vízióját is aképpen, hogy bár egy túlélő leszármazottja az állam mégsem támogatja annyira, hogy munka nélkül is remekül megéljen : ergo: kénytelen lopni, mert papírja van róla , hogy az ablakbetöréshez használt csavarkulcsnál nehezebbet nem emelhet. 3. Negyven független magyar értelmiségi és a kissebbségi ombudsman nyílt levélben tiltakozik a rasszizmus terjedése ellen, ahelyett , hogy szolidarításból az elkövetők mellé költöznének egy hónapra demonstrálandó, hogy komolyan lehet őket venni majd akkor is ha neadja az úr egyik reggel nem találják az autójukat. 4. A gyenge híranyag feldúsítására mélyinterjuk készülnek az Aktív és a Fókusz c. közszolgálati műsorokban, hosszas snittekkel az elkövetők síró-rívó családtagjairól-ebben azért van jó is: egy mélyinterjú Gombos Edinával enyhíthet az átélteken átmenetileg. 5. Kapsz egy felfüggesztett büntit és az 1-es pontban írtak miatt még vehetsz is egy új ablakot ráadásnak. Summasummarum: én is addig ütném amíg mozog, a többi meg majd csak kialakul. :))))))))))
ribipeti2004-11-22 10:14:04 // 809
LacUS, lee, én is nagyon sajnálom az esetet. Mifelénk is van kisebbség, de nem az a fajta, akit én Pesten megismertem (van olyan is, de nagyon sok tevékeny, jóravaló is akad felénk), amikor oda jártam egyetemre. Egyik legközelebbi emlékem az a Bravom feltörése volt a közgáz mögött, amikor kiccsávó egy szakadt Sony rádióért képes volt betörni a vezetőoldali ablakot. (Ha szólt volna inkább kiszerelem vigye el...) Vidéki, messziről jött embernek kész megrázkódtatás egy ilyen esemény. Nem voltam ott, nem is láttam mi történt, csak reggel amikor a kocsihoz mentem. Mondjuk az se biztos, hogy gipsy king volt, de fogadni mernék rá. Ez ahhoz képest mondjuk tényleg semmi, mint ami lee veled történt. Olvasni is rossz volt. LacUS, én utoljára törött Alfát akkor láttam amikor apám a kombijával a Bravomra rátolatott. Na ezt rendezd le családon belüli erőszak nélkül :-))))))
Azmo2004-11-22 08:57:27 // 808
naja, mert ahogy Lala a végén írta, ez a dolog el fog tartani 2-3 évig biztos, erre készülj!
Lala2004-11-22 08:11:56 // 807
Tapasztalatból beszélek: Sajna a rendőröknek hivatalból kell feljelentést tenniük, a nyolc napon túl gyógyuló sérülés miatt, akkor is, ha a kis tolvaj nem tesz. Mivel közhelyen, több ember előtt volt, örülhetsz neki, ha garázdaságot nem húznak rád. Egyébként pénzbüntit biztosan kapsz, amennyiben pedig "maradandó sérülést" okoztál, számíthatsz némi felfüggesztettre is. Nyugi, ez csak a legrosszabb eset, de azért írom le, mert nemrég velem is történt hasonló (szintén nemzetiségi pácienssel), egy kedves barátom pedig belefutott a rosszabbik variációba két éve. Azóta is tart az eljárás.
Lobot2004-11-22 00:55:10 // 806
Én csak egyet nem értek az egészben. A biztonsági őrök látták, hogy elakarják lopni az autódat, és azon kívül, hogy szóltak neked, nem tettek semmit? Mi van ha nem ismered őket? Akkor szónélkül hagyják, hogy pofánvágják a kocsit?
count M2004-11-21 22:18:54 // 805
Grazie mille! :)
Szilárd2004-11-21 20:42:43 // 804
Jól tetted!! A helyedben én is ezt tettem volna. Ha az agyam elborul senki és semmi sem számít.
WebM2004-11-21 20:08:37 // 803
Megvan. :)
Kazes☻2004-11-21 18:53:07 // 802
Hát persze, hogy mindenkit érdekel,csak nem mindenki ír egyből hosszú litániát sajnálkozásból,hanem pl. otthon puffog magában,elgondolkodik,megpróbál okulni a történtekből,majd megsímogatja Alfáját és ettől egy kicsit megnyugszik. Én is együtt érzek a károsultjainkkal. Sajnos egyéb segítséget nem tudok nyújtani,mint drukkolni nekik,hogy minden sikerüljön jól! Hajrá!
Peta2004-11-21 09:17:53 // 801
most olvasom a dolgokat lee27 szerintem igazad volt, bár tudnod kell, hogy ma magyarnak, magyaroszágon igaza nem lehet sajnos, azért van igy felbátorodva mindenki akinek a másé kell, mert tudja, hogy nem tehetsz semmit, ha mégis kiröhög és feljelent, és beperel a fogai miatt. Ugy látom jó kis csapatba érkeztem, jó volt olvasni, hogy mindenkit érdekel a másik ALFÁS gondja
Bg.2004-11-20 22:15:28 // 800
Lee sajnálom a dolgot, és bátor dolog töleg, hogy szebeszáltál a gyerekkel. Viszont képzeld el, hogy mi lett volna, ha akkor derül ki, hogy a barátai ott ülnek egy autóban, és oda jönnek segíteni, és kéve jönnek a rendőrök. Az szakosodott autó tolvajok nem vicces gyerekek. Lehet mondani - szerencséd volt!
Tedi2004-11-20 21:27:11 // 799
Ha valakinek van teljes Alfa font készlete, küldje át nekem plííz. teddy146@mail.com Előre is köszi!
Tedi2004-11-20 21:23:11 // 798
Lee Szintén részvét :( Nem vagyok egy verekedős típus, de lehet, hogy én ott helyben beleállítom volna a kezüket a hátukba. Helyesen cselekedtél. Autódnak mielőbbi gyógyulást.
Kau2004-11-20 20:51:54 // 797
Igen felénk is járt ez a dagadt állat! Akarom mondani Télapó! :)) Köszönjük szépen.
explosive2004-11-20 20:37:29 // 796
Ezt most kaptam:))
count M2004-11-20 12:14:05 // 795
Végül is ja, ebben is van logika. :))) De, mivel a dobozban három link is mutat a forum.php-ra... Ha nem nagy munka, szerintem legyen így, aha. ;) r.cM
count M2004-11-20 12:11:39 // 794
Huh, lee27, ez kemény! De megadtad a rohadékoknak ami jár nekik, és jól is tetted! Azt hiszem sokunknak elborította volna az agyát a köd... most már csak azt kívánom hogy ne legyen folytatása a dolognak. r.cM
Ollah2004-11-20 10:43:36 // 793
Na csináld! Mi történt megint?
Ollah2004-11-20 10:40:59 // 792
Hajjaj! Az kemény! Kocsinak gyógyulást, Neked megnyugvást, kokeróknak pedig börtönt kívánok (úgysem kapnak).
Ollah2004-11-20 10:38:27 // 791
Fentvannak! Én meg kiszálltam! :))) Csinálok nemsoká' jobbakat is, meg mindenképpen felveszem a hangját, mert az valami beszarás. Azt elemilezem majd, mert videjót asszem nem lehet feltölteni az oldalra.
Punisher2004-11-20 09:51:33 // 790
Megérdemelték volna a halált is! A kurva anyjukat! Bűnöznek, a becsületes ember megkárosításából élnek, ha pedig valaki az azt teszi velük, ami az életükben minden napos, szaladnak a rendőrbácsihoz, meg a sajtóhoz. Ha te akartad volna ellopni a kocsijukat, elásnak 6 láb mélyre, most meg problémáznak egy kis verés miatt. Apósomékhoz betörtek éjszaka, lefújták gázsprével, elvitték az iratait, pénzét. Télen a hóban követte a lábnyomokat, összeverte a családot, és még öt rángatták bíróság elé, és őt akarták felelőségre vonni. Azt, hogy az ő sérelmére mit követtek el, az senkit nem érdekelt. A sztori ugyanaz pepitában. Sajnállak és azt mondom jól csináltad!
ystuc2004-11-20 09:07:52 // 789
Most olvasom, hogy mik történtek a csodálatos ALFA ROMEO-kkal.... Lacus & Lee! Mit mondhatnék??? Sajnálom a dolgot... Szóval ez az EU...? Még jó, hogy élni gagynak!(?) Tulajdonképpen miért is nem védhetem meg a saját tulajdonom? Miért is kell hogy más miatt én bűnhődjek? Azt hiszem, még fényévekre vagyunk a normális élettől. Én mondjuk optimista vagyok, de mikor ilyeneket olvasok, akkor mindig iszonyat dühöt érzek. XXI. század... Eh, no comment... És ezek után már arra se lehetek dühös, ha a köcsög képviselők a Parlamentben még a kijelölt dohányzó helyig sem képesek elmenni? (Tisztelet a kivételnek!) Magyarország, XXI. század... Szomorú! :-(
Halesz2004-11-20 01:00:08 // 788
Basszus, nagyon sajnálom, ami történt... :( Viszont sosem fogom megérteni a rendőröket... Néhány évvel ezelőtt mindkét autónkat összetörte egy jogosítvány nélküli fiatal roma gyerek, részegen. (A VIII. kerületben lakunk). Az utcában parkolt mindkét kocsi, egymás mögött, ez a fickó meg ment haza részegen az ezerkettes zsigájával és belerongyolt minkét kocsinkba. Előbb összetörte az egyik autó bal elejét, aztán nekiment a másik hátuljának. (egymás mögött parkolt a két kocsi). Aztán továbbhajtott. Mi hallottuk a csattanást, kinéztünk az ablakon és már csak azt láttuk, hogy a Lada távolodik... Szerencsénk volt, nem jutott messzire, a rendőrök elkapták a közelben. Két fiatal rendőr hozta vissza a gyereket, mi addigra persze már az utcán voltunk az autók mellett... A rendőrök kirángatták a rendőrautóból a srácot, nekivágták a földnek és ordítoztak vele: "nézd meg mit csináltál". Az egyik bele is rúgott... az egyik rendőr mondta közben nekünk, hogy mi is beszállhatunk. Persze, mi inkább nem csináltunk semmit, mert akkor már tudtuk, hogy a roma srác a szemben lévő házban lakó balhés família egyik tagja volt... A srác érdekes módon néhány hét múlva már kint volt, a kocsikat pedig Casco-ra tudtuk csak megjavítani.... De itt legalább a rendőrök nem olyanok voltak, mint a Te esetedben... Nem mintha ez sokat számított volna, hiszen ettől nekünk nem lett sokkal jobb...
lee752004-11-19 23:21:31 // 787
sziasztok köszönöm mindenkinek a vigasztalast az egeszben csak az faj hogy bantotak a verdat,komolyan olyan mintha engem bantotak volna. az üveget mar megoldotam talaltam vlahol a padlason egyet remelem jo lesz. a rendörsegel meg nem foglalkozom mert egy nagy f...opo banda. az ügy miatt nem agodom mert van ismerösöm es el lesz sikalva azert vagyok mar ithon is.(köszi cselentano) viszont ezeket a pöcsöket meg megfogom latogatni ha kell segitseg szolok ok?(explosiveelöre is köszi) es meg egyszer köszönöm nektek mindent ilyenkor tök jo dolog hogy igy összefog a banda MINDENKINEK EZER KÖSZI ui:lacus en lattam hogy indexeltel de tenyleg!!!
WebM2004-11-19 23:14:48 // 786
Ez direkt van igy, mivel ha vki a friss topicok dobozbol jut el 1 oldalra, akkor feltehetoen meg nem latta a forum kezdolapot, igy miert ne jusson kozvetlenul oda, ahol meg tobb friss topicot lat.. :) De valoban ugy lenne logikus, ahogy irod.. Csinaljam meg olyanra? :)
Cselentano2004-11-19 23:13:08 // 785
LacUS neked is részvétem én már nem is írok semmit... a tegnap nekem is katasztrófa volt, szó szerint .......
Cselentano2004-11-19 23:06:46 // 784
Részvétem és jól tetted Ha Bp.-i az eset és kell egy kis ügyvédi segítség, aki jártas a büntető jogban keress meg ja a yardon is van komoly kapcsolat talán bele lehet piszkálni de erről inkább telon/személyesen ha érdekel keress meg
explosive2004-11-19 22:38:07 // 783
lee27!! Ha kell neked én kb 20-25 benga állatot tudok melléd felsorakoztatni hogy ők kezdték!! Sőt szerezd meg a címüket és elmegyünk öket meglátogatni!! És mindezt ingyen:))
Kau2004-11-19 22:31:08 // 782
Úgy tűnik Alfás találkozó volt, mert mindenki látta az esetet! :))) Én is! Én még Lacust is láttam, hogy indexelt!
krisz332004-11-19 22:20:23 // 781
egyértelmü hogy en is láttam az ablakbol mindent
Kau2004-11-19 22:06:34 // 780
Lacus sajnálom én is ami veled történt, Lee27 te pedig jól tetted amit tettél! Azt se, hagynám szó nélkül, ha azt látnám, hogy valaki másik Alfának megy (pl. parkolóban), vagy törné be az üvegét. Nem még, ha az enyémről van szó. Lee27 talán emlékszel a Tesco parkolóban meséltem, mikor vonóhoroggal rámtolattak. Hát az se maradt annyiban. Bár ilyen esetben nem mindegy, hogy a másik, hogy áll hozzá.
Wickey2004-11-19 22:06:23 // 779
Jaa, és hangoztasd sűrűn a "kártérítést követelek" kifejezést. Elvégre jönnek neked egy balhátsó üveggel. Üveg: csörögj az oldalamon levő telszámra, és túrunk valahonnan üveget.
Wickey2004-11-19 22:03:59 // 778
Felfüggesztettel megúszod, ha minden jól megy, feltéve, ha büntetlen előéletű vagy, valamint ha azt mondtad már a jardon is, hogy megpróbáltad megakadályozni, hogy elvigyék a kocsid, erre neked támadtak. Elvileg ejthetnék is jogos önvédelem miatt, ámbár ehhez kell már egy ügyvéd is. Tanu van egy csomó. Az ablakból végignéztük. Nemde?
krisz332004-11-19 21:44:19 // 777
Hali most olvasom BAMEG EZ NAGYON DURVA nem csodalom hogy szet b....tad öket
Bg.2004-11-19 21:37:38 // 776
Azért ez nem ilyen 1 szerű, van amikor nem tudsz mit tenni. Most én is mérges vagyok: Talán van aki emlékszik, még tavasszal vettem vmit az ebayon. Elküldtem a pénzt, az ürge letagadta; Kértem igazolást a pénzt átvételről (közben az email címét már felszámolta az emberke). Feljelentettem a rendőrségen (a kár 20eFt). Minden bizonyíték volt az illető német lakcíméig bezárólag (levelezés, az átvételt igazoló papír...). Lezárták az ügyet, de még csak meg se kérdezeték a csalót, mi a véleménye, mert az eljárási díj túl drága lett volna. Úgy ítélte meg az ügyészség, hogy az eset "társadalomra veszélyessége" nem elég nagy. Ennyi.
ÁdidiGaga (il hempescattore)2004-11-19 21:27:53 // 775
Basszki ez hihetetlen! Senkinek nem jut eszébe ,hogy ha egy különben békés ember leáll verekedni,akkor arra alapos oka van? Szerintem is jól tetted! Max.morális támogatás részemről! majd küldök mélt,amúgy is akartam,de hát ez.... :-(
lee752004-11-19 20:50:40 // 774
köszi ez jol esset:))))))))))
..2004-11-19 20:48:59 // 773
Lee27, ha kell, én mindent láttam az ablakból, azt is hogy ők kezdték te csak védekeztél.
..2004-11-19 20:44:29 // 772
Még azok a ge*ik jelentettek fel????Baszki hova tart a világ.Amúgy meg megérdemelték.Én békés vagyok,de a családomat és a tulajdonomat ne baszogassák,mert akkor nagyon morci tudok lenni...
BFMSE2004-11-19 20:44:29 // 771
Sztm jol csinaltad!!! :)
lee752004-11-19 20:30:39 // 770
az igazsgosztasbol azert ki jutot az egyiknek eltört az alkapcsa es agyrazkodast kapot amsiknak meg a fogait ritkitotam meg ugyhogy azert kaptak a pofajukra es igen lefogtak es feljelentetek önbiraskodasert
..2004-11-19 20:26:32 // 769
Baszus tényleg ránk jár a rúd... lee27 lefogtak?Nem hagyták,hogy igazságot ossz?Rohadjon meg az összes genyó akinek a más alfájára fáj a foga...Sajnálom,hogy neked is ilyen szar napod volt.
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak