Fórum >> Egyebek >> HoVa - horgászat, vadászat

Kócosw2009-11-01 22:22:09 // 605
csuka nemigen volt jellemzö a Räbäban..legaläbbis felenk nem.
neha süllö,vagy harcsa esetleg..de azis eleg ritkan..
ami akadt az käräsz volt,keszegek,törpe harcsa ilyesmi...bär en räbän mostanaban nem horgasztam,csak hallani hallottam ezeket az infokat..
KGBMAN2009-11-01 22:14:29 // 604
Voltam otthon Maconkán. A vízszint siralmasan alacsony, horgász alig akad. A csuka rabol, de nem harap sem pergetve, sem élőhalra. De azért mielőtt befagy a víz még megpróbálok fogni vmit majd.
csocsi2009-10-31 10:46:57 // 603
Ha építkezés lesz akkor valszeg azt el kell napolnunk, de megbeszéljük majd.
Gábor802009-10-31 10:45:55 // 602
Nagyon jó volt nálatok a nyáron! Jövőre -ha nektek is jó és nem zavarok- is szívesen elmennék hozzátok és megismételhetnénk az ide pecát! :-)
csocsi2009-10-31 08:54:03 // 601
EGy ismerősöm volt nálunk lent. De csak méreten aluliakat sikerült fognia.
Gábor802009-10-31 06:35:55 // 600
Van valakinek tippje hol,merre lenne érdemes megpróbálni mostanában?
Gábor802009-10-31 06:31:04 // 599
Üdv minden pecásnak! :))))

Próbálkozott valaki kishallal csukázni mostanában?
Tervezgettem hogy hétvégeken lemegyek valahová a közelbe, de mindig akad valami más tennivalóm helyette. :S
Barátok voltak lenn múlt hétvégén a Rábán. Próbálkoztak élő hallal, és halszeletekkel is, de semmi érdemleges kapásról nem tudtak beszámolni. Egy-egy pici csuka harapott csak, de azok tényleg kicsit voltak, ahogy mondták.
KGBMAN2009-10-30 21:14:04 // 598
Én anno voltam arra, nem horgászni. Egy biztos, nagyon szép kis tó.
Matteo1472009-10-30 13:17:22 // 597
Üdv car -és sporttársak! :) Ismeri valaki Dorogon a Lóga-tó nevű helyet? Hétvégén oda mennék pergetni egyet... Neten nincs túl sok infó róla.
KGBMAN2009-10-28 08:38:51 // 596
Igen, én is így vagyok vele. Csak sajnos láttam olyan nagytestű pontyot, aminek annyira szétszurkálták a száját az állandó akasztásokkal és kifogásokkal, hogy a porcos rész amit kinyújt és felszippantja a csalit (gyk. az ajkai) leszakadtak.
Ráadásul Maconkán ugye elég érdekes a méretkorlát, 30 felett 65 alatt, csak itt nem merev léccel mérnek, hanem ráfektetve a hal testére a mérőszalagot. Ergo ha jól meghajlítja a halat akkor a 62-es is 66-os.. Jártak így mellettem, onnan tudom. Én csak kisebbet viszek el, de akkor amikor feeder bottal, 18as zsinórral mellettem a srác komoly fárasztás árán kifogott egy ekkorát és mindenki megtapsolta, jött a halőr, rámért és visszadobatta. A csávó meg elküldte a vezetőséggel együtt az anyjába. Ilyen mérés is csak ott van, sehol máshol nem kell így mérni a halat.
Don Gombóc2009-10-28 08:13:15 // 595
Nekem is műanyag pecázásnak számít a bojlizás. Mivel ezzel a módszerrel jóformán csak speckó és fizetős tavakban lehet eredményt elérni ezért ez olyan számomra mintha egy búvár akasztaná fel a halat a horogra. Nem preferálom a túlzott etetést sem, sőt fizetős tavakra csak ritkán járok kínomban. Ezeket a halakat vissza is kell engedni, ráadásul nem is igazi sportos halak, inkább ellustult herék. Szerintem tudják is hogy jól bezabálhatnal az etető anyagból, és úgy is visszadobják őket. kifogni őket nem egy nagy tudomány mert hamar megadják magukat. Én leginkább a természetes vizeket kedvelem és oda is járok. Duna, Tisza, és csatornák. Az sem zavar ha nem fogok semmit mert a barátaimmal jól eldumálunk, és a jó levegőn vagyunk a városi mocsoktól távol.
csocsi2009-10-28 07:32:44 // 594
Sajnos az ilyenféle "emberkék" majdnem minden tavon előfordulnak.
Csak hát legtöbb esetben komoly zsetont fizetnek ezért, így nagy intézkedés nem történik velük szemben.
KGBMAN2009-10-27 23:35:13 // 593
Ezek a pasik akikről írtam nem külföldiek voltak, hanem magyarok. Nem az számít, hogy magyar vagy sem, hanem hogy tróger vagy sem. Tudom, hogy nem minden bojlis ilyen, de hidd el arrafelé sajnos nagyon sok ilyet látsz, mert nagyon felkapott a tó. Mellesleg igazad van, az ilyenek nem horgászok, hanem köcsögök :)
Én alapvetően a helyválasztásban hiszek az évszaknak és halnak megfelelően azon a tavon. Tudom hova kell menni, ha az ember nagy pontyot akar fogni bojlival vagy kisebbet kukoricával, csontival, gilisztával. Esetleg keszeget. Azt is, hogy hova menjek nyári estéken süllőzni, tavasszal a jég elmúlásábval csukáézni vagy ősszel a lehűléskor. hol keressem a harcsákat. Ez nem azért van mert hude májer vagyok, hanem mert anno sokat horgásztam arra és mint mondtam megosztottuk egymással az infókat. Sok év összeszedett tapasztalata alapján van egy relatív jó szezonális térképem a tóról. Ehhez kellett úgy 15-16 év. :) De ha ezek mellett sem fogok semmit, hanem csak ülök kint a faterral a parton és pecázok, közben sörözünk, nyársalunk, bográcsozunk vagy beszélgetünk az is tökéletesen megfelel. Ahogy Te is mondtad.
BadBoy2009-10-27 23:24:33 // 592
Sajnos az uzleti érdek majdnem minden tógazdánál mindenek felett áll.

Csak amit írsz arról, hogy milyenek a bojlisok, ezzel egy a bajom, igazat adok neked abban, hogy az aki kimegy a tóhoz az ne ordibáljon, és tartsa be a rendet, alapban ez lenne a normális. Erről beszélgetni sem kellene. A másik amivel nem értek egyet az az, hogy azok az emberek akikről beszelsz, azok bojliznak, de nem horgászok. És szerintem nem kell minden bojlis horgászt egy kalap alá tenni.

Pl. a Derito tavon meg volt a botrány, merthogy a szlovák turisták rendetlenséget csinálnánk, és hangoskodnak, meg nem lehet tőlük horgászni. Nem írtam még ezt sehol sem, ez után sem fogom, és nevet házat sem mondok ezért. A lényeg, hogy kint voltunk 4 napra júniusba. A szomszéd magán ház magyar állampolgár tulajdona. Reggel 5-ig hallgattuk a zenét, mert úgy ordított, és 4 órakor az első éjszaka elment szerenádot adni a tóra. Bement énekelni. Őróla senki nem beszel, de ha a szlovák jelzésű autóval odamegyünk, akkor már ferdén néznek ránk. Pedig mi mindig úgy viselkedünk, ahogy a tóparton illik, és mindenre vigyázunk.
KGBMAN2009-10-27 23:12:16 // 591
A legnagyobb bajom Maconkával, hogy a kikapcsolódást és pihenést figyelembe veszik ugyan, de az üzlet mindenek felett áll. Ez egy arányban érthető lenne, de van az a határ, ami fölött már gusztustalannak hat. A szezonális és divathorgászokkal sincs baj, amíg nem olyan újgazdag köcsögök, mint némelyik bojlis. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden bojlis az, csak azt, hogy az újgazdag rongyrázós divathorgászok legtöbbje bojlizik, mert azt látja minden médián. megvesz mindent és kb egy kisbusznyi cuccal kivonul 1-2-3 napra. Mázsányi bojlit beszór, hogy foghasson 4-5 halat, közben bömbölteti a rádiót vagy a hordozható TV-t és a masonszőrű cimbivel ordibálnak. A múltkor is 3 faszi nagy hangon azt ecsetelte, hogy kin mennyit húznak kb havonta és hogy a melósokat akiket alkalmaznak hogy basszák át. Mindezt a vázolt bojlizási rituálé mellett. Na emiatt nem szimpi úgy egészében a bojlizás.
BadBoy2009-10-27 22:54:49 // 590
Most gondolkodtam azon, hogy miért horgászik egyre több ember. És arra a kovekeztetésre jutotam, hogy a horgászat, vadászat, golf (hülyén hangzik, de hát ez is természet, életben nem próbáltam, de ismerőseim közül több is játszik) mind visszavezet a természetbe, ahol nyugodtan tud valaki pihenni. Ha otthon ul valaki a helyzet ugyan az mintha valamit csinálna, állandóan kattog az agy, és valamin tori az ember a fejét, plusz a zaj, és a sok ember. Ilyen helyeken lehet igazából pihenni. És egyre tobben kezdik megkedvelni.

Ezzel szeretnék visszatérni amit írtál, hogy a kedvenc tavad, Macokához. A sok ember ott talalja meg azt amit pihenésnek tart, és a vezetőség is észrevette, hogy elg nagy potenciál van a tóban, és a turizmusban, és ezt használja ki. De igazat megvallva nagyon sok a horgász/halász a környezetemben is egyre több ember mondja, hogy elkezdett horgászni, de sajnos ennek elég nagy hányada sajnos "divathorgász". És itt térhetnénk rá a bojlis horgászok egy részére, de igazat megvallva nem csoportosítanám a horgászokat, és nem csinálnék sztereotípiákat, hogy ki milyen, mert így vagy úgy horgászik.
KGBMAN2009-10-27 22:41:32 // 589
Én is így vagyok vele. Csak kimegyek pihenni, relaxálni, nyugalom vesz körül. Ez pest után maga a felüdülés nekem. :) A hal nekem is csak extra. :)
BadBoy2009-10-27 22:17:17 // 588
Én 2 éve kezdtem el bojlizni. Azért írtam a bojli típusát, mert hát ugye az volt a kérdés, hogy lehet e ilyenkor nagy pontyot fogni. Én nem tudom hogy nyálverése ez a dolog. Nekem egy a lényeg, és ezért is preferálom ezt a műfajt, mert nyugodtan kimehetek semmit sem csinálni, távol a város zajától. Ilyenkor én kimegyek, se laptop se semmi, és csak vagyok/vagyunk. Ilyenkor tudunk összeülni barátokkal, és egy jót dumálni, meg iszogatni picit. Pl. egyik barátom akivel 3 éves korom óta jóban vagyok elment Budapestre dolgozni, 2-3 hetente jár haza, de előtte, míg egyetemre járt minden héten pecáztunk. Most így oldjuk meg, hogy össze tudjunk ülni. 2 hete szombaton kimentünk az 5 fok hidegben horgászni, csak hogy egy jót dumáljunk. Nekem ez a bojlizás. A hal csak hab a tortán, főleg, ha 10+ :D. De nekem a matchbotos horgászat még mindig nagy kedvencem. Rovod pecákra azzal megyek.

A hideg vízben lassan oldódnak az olajok és zsírok, ez okozza, hogy nem annyira megy az ilyen csalira a hal, vagy több idő kell, hogy felfedezze.
KGBMAN2009-10-27 21:44:54 // 587
Személy szerint valahogy nem nyert meg magának a bojlizás. Talán a túlzott hypeolás és a sokaknál tapasztalható nyálverős rongyrázósdi és magamutogatás miatt. Inkább keszegezek, hagyományos csalikkal pontyozok. Azzal ugyan nem kapitálisakat fogok, de azért fogok. :) Egyébként abban van valami, hogy ilyenkor a nyári intenzív olajos aromák nem játszanak.
BadBoy2009-10-27 21:29:24 // 586
Hát a válaszom igen, lehet nagy halat fogni. Az imperialbaits.hu honlapra klikkel. Az imperial csapat 1 hét alatt fogott 2 pontyot 25kg felett, és több haluk is van 10 felett. Tegnap találkoztam Csörgő Tamással a forgalmazóval, és a képeket mutatta, nagyon szép fogások vannak.

A csali amit én ilyenkor preferálok: Imperial Liver Cold Water, vagy Monster Cold Water, mind a kettő nagyon hatásos lehűlő vagy már hideg vízben. Ami most nagyon nyerő lehet, amivel a nagy pontyokat húzzák az az idei év újdonsága az Elit-Strawberry. Zoldkagylos alapmix epres aromával. Ezek nagyon jó csalik hideg vizben. Mi március 19-21 közt 48 ora alatt fogtunk 6 pontyot 4,5 - 12,5kg közötti súllyal, és minden behúzásnál csak 5-6 szem bojlit dobtunk a csali koré. Éjjel -3 fok volt. Tényleg működnek ezek a bojlik, én merem őket ajánlani. Az a baj a többi nyáron nagyon fogós bojlival, hogy olaj-zsir bázisúak, és ezert lassan oldódnak, ezert ajánlottak a madáreleség vagy 50:50 alapú bojlik ilyen időben.
KGBMAN2009-10-27 16:05:50 // 585
Ősszel eszik a potyesz, lehet fogni ilyenkor még rendesen. Csak már inkább gilisztára jön meg magas tápértékű csalira, mert most spájzol télire. Lékről csukázni van értelme, az keresi a zsákmányt, mert üres a hasa. Az erős gyomorsav még télen is keresésre kényszeríti. De ilyenkor azért nehezebb becserkészni, jó helyen kell vágni a léket. Szakirodalom vagy a Bokor féle film sokat megmutat belőle. Ősszel és tavasszal a legjobb rablózni szerintem, én ilyenkor fogom a legszebbeket. Persze a helyválasztás ilyenkor is nagyban hozzájárulhat a sikerhez.
csocsi2009-10-27 11:54:48 // 584
Elvileg lehet. Ilyenkor kellene habzsolni nekik télire.
Viszont az időjárás erősen befolyásoló tényező.

Tegnap 2 db 2 kg körüli potykát fogtam. Ma délelőtt ugyanoda mentem, ugyanúgy etettem, stb és mégsem jött semmi sem.

Az élet már csak ilyen.
someday2009-10-27 10:13:45 // 583
Egy ideje már piszkál, hogy nem találok értelmes leírást.

Tudnom kell, hoyg van e értelme ősszel / télen horgászni?

Ha igen, akkor mivel? hol? És mikor?

Voltunk horgászni Mezőtúr környékén de girnyóra csak a törpe jött és etetés után meg etetőanyaggal fogtam a kárászokat. de semmi potyka vagy ilyesmi.

Ősszel lehet egyáltalán nagy halat fogni?
KGBMAN2009-10-20 13:20:48 // 582
Régebben nekem jobban bejött, bár akkoriban nem volt ennyire agyonreklámozva. Éjszakai horgászat is csak szombatról vasárnapra volt és csak nyáron.
Ennek ellenére sok szép süllőt, nagy potykát és keszeget fogtunk. Akkoriban híre nem volt a bojlinak meg a milliós horgászcuccnak. Azóta sok dolog változott és ma több tag van, mint horgászhely. Régen a tagok 95%-át ismertem és ha sokan voltunk akkor is jutott még egy embernek hely. Ma már csupa ismeretlen arc vesz körül, azt sem tudom ki kicsoda. Van ugyan rekordlistás tó, meg halnevelde, WC és zuhanyzó is, de nekem ez a Tó már nem az ami egykor volt. Ezt is a marketinggépezet beszippantotta. Már nem az a tó, ahová középiskolásként a tél derekán kimentem, hogy a majdnem befagyott tó negyed (vagy nyolcad) focipályányi még horgászható felülete mellett összeülve a többi agyament zimankót vállaló sporival összedobjuk amink lélekmelegítőnek volt (Termosznyi forró tea, rum, stb) és horgásztunk csukára amíg lehetett, közben az odatévedő halőrrel jót dumáltunk és egymást kínálgattuk.
Ma már a halőr is más, némelyik normális, de többségük furkó paraszt.
Nem célja, hogy népszerű legyen amellett, hogy jól végzi a munkáját. A tóból az ország legnagyobb horgászvizét csinálta a marketing, de közben kiölte azt a megfoghatatlan pluszt, ami miatt anno büszke volt az ember arra, hogy ezen a tavon horgászhat és ebben az egyesületben lehet tag.
Nyilván millió pozitív fejlesztés történt, de ezeknek az árát valahogy meg kell keresni.
Mondhatják, hogy valamit valamiért, de nekem a régi éra hiányzik, ahol a régi pecás segítette az újat, a helyi horgász örömmel segített a vendégnek, hogy jól érezze magát.
Jó ez a hely még mindig, csak egyre csökken a varázsa, ami anno oly sok éven át rabul ejtett és ami miatt beleszerettem a horgászatba.
KGBMAN2009-10-20 13:06:11 // 581
Szólj ha készülsz, megyek és elkalauzollak, valamint betársulok. Nagyon jó pontyos víz (bojlira és hagyományos csalikra), csuka rengeteg, süllő és balin is van benne rendesen, kapitális harcsákat foghatsz tavasszal és nyáron estétől reggelig.
Csak legyen benne megint elég víz, mert így baj lesz.
BadBoy2009-10-20 12:44:03 // 580
2 dolgot szeretnék írni:

1. sajnos, hogy a tározó vízszintje nagyon alacsony volt, de szerintem az odaadó munka meghozza a gyümölcsét, és a probléma megoldódik.

2. hát nagyon irigyellek, hogy e víztározó mellett nőtél fel. Nagy álom, hogy ott horgásszam, de jövőre 99% biztosággal kijelenthető, hogy megyünk a haverokkal pár napra.
Don Gombóc2009-10-20 12:24:10 // 579
Szar ügy. :(
Pedig jó kis víznek tűnik.
Tavasszal lepattanok az M3-asról, és pecázok ott egy kicsit.
Gábor802009-10-20 00:21:20 // 578
Nagyon jó érzés ezeket a sorokat olvasva tudni, hogy vannak akik mindent megtesznek azért, hogy a tározó újra a régi legyen és ne győzze le aszály.
Remélem hogy odafigyeléssel sokáig nem kell majd hasonló problémával szembenéznie a tározónak és az általa otthont adó élővilágnak!

Jó horgászatot Neked! :-)
KGBMAN2009-10-18 21:59:07 // 577
Én azon agyalok, hogy csütörtöktől jövő keddig eltűnök pecázni. :)
Sajnos ahová járok, az egy víztározó és a szárazság mellett a vizet is engedni kellett az ivóvíz mennyiség biztosításához. Így most baj van, de akit érdekel ITT olvashat róla bővebben.
Don Gombóc2009-10-18 20:09:17 // 576
Nem lesz itt még nagy fagy szerintem, még novemberben is lehet pecázni. Amúgy is viszonylag szárazság volt, a mostani esőktől a Duna is egy kicsit emelkedett, de még mindig alacson a vízállás. Itt most kezdődik a süllőzés és a csükázás, kedden megyek én is ha nem esik az eső.
KGBMAN2009-10-18 19:41:48 // 575
Megy a csukaszezon, de kedvenc tavam, a Maconkai tározó siralmas állapotban van. Soha nem láttam ennyire alacsonyan a vízszintet. Nem tudom mi lesz így az idei csukázásból. Pedig nagyon jó víz, mellette nőttem fel. De így nem láttam, félő hogy ha keményebb a tél odaveszik a halállomány. :( Azért talán jövőhéten megpróbálok fogni valami szebb csukedlit, mielőtt jön a fagy.
DonPimpa2009-10-04 20:58:38 // 574
Múlt hét vasárnap délelőtt voltam megint, de most elég gyengén ettek, kb. 2-3 kiló kárász meg bodorka jött csak, faternak meg mindössze egyetlen ponty.

Ja a kárászokat csontival és házilag készült mandulás kukoricával fogtam (marha egyszerű, 1 kiló mirelit kukoricát picit megfőzünk 1 ampulla zöld mandulaaromával, nekem mostanában mindig bejött).
Don Gombóc2009-10-04 19:18:40 // 573
Az rendben van, de mire jöttek a keszegek? Pénteken délután kimentem és fogtam hat pontyot 2,5-4 kilóig, a kistavat is végig úszóztam: giliszta, csonti, kukorica négy ízesítésben, gyöngykukorica sima és epres, pufi rizs, kenyérgalacsin, pelletek, és teknő pufi is. :) Más nem volt nállunk, de egy gizda keszeg sem jött, pedig azt sütöttem volna. A pontyok nagyon szépek és egészségesek voltak és mentek vissza. Valóban akadós egy kicsit, a cimbimnek két szerelékébe került, de én megúsztam mert mindig kiakadt szerencsére. Amúgy kellemes szép kis tó, tényleg én is ajánlani tudom.
BadBoy2009-10-03 00:14:02 // 572
Itt is, mint MO-n mint magántó egész évben uzemel éjjel nappal, kizárólag amikor be van a tó fagyva.
csocsi2009-10-02 05:17:05 // 571
Akkor ezek szerint sikerül némely helyen "jól viselkedni" :))

Kényelmesebb is, mint a sátor.
A tavon "egész évben" lehet éjszaka horgászni???
BadBoy2009-10-02 00:29:29 // 570
Hát tényleg igyekeznek a horgászok igényeit 100%-ra kielégíteni. Az efajta hozzáállás MO-n inkább jellemző, mint itt nálunk SKban. Nem akarok mesélni errol, mert ez végtelen story lenne, hogy mennyi olyan kellemetlenség ért már nálunk a tógazdák részéről, hogy azt mondhatom ez a tó üde színfolt.

Ha éjjelre megyünk általában házat bérlünk. Itt egy bungaló bérlése, amiben benne van a villany, a zuhany, és hogy udvariasan megkérdezik, hogy kell e valamit hűtőbe tenni, mert a házban nincs, de nekik van és belerakhatod 5 euro naponta fejenként. Nem egy vészes összeg, de védelmet nyújt a szél és esőtől, és villanymelegítővel fűteni is lehet :D.
csocsi2009-10-01 11:47:13 // 569
Gondolom ők is igyekeznek szépíteni és még "kívánatosabbá" tenni a környéket a horgászok számára.
Ilyen hozzáállás elég ritka a tógazdáktól, megértem, hogy neked megtetszett a tó.

Ha éjszakára is maradsz akkor sátorban töltitek az éjjelt vagy vannak házak is amiket lehet bérelni?
BadBoy2009-10-01 11:07:17 // 568
A képek nagyon régiek, a tó környéket nagyban átalakították, mert házak, és bungalók lettek építve, majd a tó környékéről is teszek fel képeket. A tórekord ponty 28,3kg, és nagyon sok a 10kg feletti hal is. A jegyárak sem nagyon vészesek, mert a nappali halászat 6 euro, az éjjeli 9. De engem megfogott az, hogy amikor odamentünk azt mondták, hogy lehetetlen nincs, csak tehetetlen. És ténylegesen bármit kertünk mindenben segítettek.
csocsi2009-10-01 05:23:15 // 567
Néztem a linket. A kezdőkép elég megfogó, szép környéken lehet.
Megnéztem a galériát, hát pár nagyobbacska hal szerepel rajta. Itt már lehet élményt szerezni :))))
BadBoy2009-09-30 23:21:54 // 566
Köszönöm!

Ezen a tavon voltam, van magyar verzioja is a honlapnak:
Moby-Dick

Nagyon kellemes csalódás volt számomra. Itt van tolunk kb 25km-re a tó, es hihetetlen barátságosak az emberek, akik üzemeltetik a tavat. Csak azért elmentek 4km-re a faluba, hogy hozzanak nekem csontit, és nem vettek el tőlem pénzt. Kaptam 1 kanna kukoricát, hogy etessek be a halaknak, amiért szintén nem kértek pénzt. Bármi kellett, csak kérni kellett, és máris azon voltak, hogy segíthessenek. Ez a hely nálam az abszolút favorit. Jövő héten is szeretnék egy 24 órát eltölteni kint, ha idom, és a tanulás engedni fogja.
csocsi2009-09-30 23:12:27 // 565
Gratulálok :))

Hol voltál hotgászni?
BadBoy2009-09-30 23:01:51 // 564
Nos most van egy kis idom, és gyorsan írok egy kis élménybeszámolót. Múlt héten csütörtök reggeltől szombat reggelig 48 órát voltam horgászni a barátnőmmel. Az eredmény 1db 15cm-s ponty, 3db kb kilogrammos ponty, 2 db 3-4kg közti ponty, 1db 8,7kg ponty és egy 10,20kg-s ponty (ezt az utolsót a barátnom fogta :DD ).

Szedres bojli és koncentrált dip tabletta :). Néhány új és érdekes dolgot is kipróbáltam.

Egy hóember :D, 15mm-es pop-up Dynamit Baits Spicy Tuna-Sweet Chilli és 20mm-es Dynamit Baits Squid-Octopus bojli, ennek nem tudott ellenállni a 10,20kg-s ponty :).

Kisponty :D

Kb. 1kg

Ez már a nagyobbak közül van. Big Carp baits GLM-szilvára éhezett meg, úgy mint a párja, es a 8,70kg-s

8,70kg

10,20kg

Ez történt minden hallal fotózás után. :)
Kazes☻2009-09-20 22:18:15 // 563
Köszi! :)
Don Gombóc2009-09-20 19:47:31 // 562

Ez az. Pont Dunaújváros felett.
Kazes☻2009-09-19 22:49:07 // 561
Melyik az a rácalmási holtág? :)
Ferke2009-09-19 18:41:50 // 560
NEm is baj, tényleg bepipultam..:))
Volt már iylen, hoyg körbeugráltak a halak, és semmi kapás...de egy ilyen pici tónál így megszívni, amiben állítólag több mázsa lett telepítve előtt 3 nappal?!
Bár ezek a telepítés sztorik is szerintem nagyrészt kamuk....
Don Gombóc2009-09-19 18:16:41 // 559
Mondjuk kisebb táblát ki sem tehettek volna az út szélére a bekötő út mellé. :) Majdnem olvasó szemüveg kell hozzá hogy elolvasd a horgásztó feliratot. :) Legközelebb begurulok megnézem a tavacskát. Holnap megyek a rácalmási holtágra pecázni, illetve pergetni egyet.
Don Gombóc2009-09-19 18:13:34 // 558
Voltam szerdán örspuszta mellett a csatornán. ( 800 ft a napijegy, csak állami jeggyel lehet pecázni, illetve megváltani) Ez a Sárvíz csatorna a Lévai féle halország mellett, illetve Rétimajor mellett. Volt hat darab kárász, egy éppen harmincas potyka, de ezek mentek vissza haza. :) éS valami vaddisznó rárabolt a nagyhorgos 35-ös zsinoros szerelésre amit éppen ki akartam tekerni újracsalizásra, aztán kajakra kitekertem a partig, de pont előttem fél méterre harapta el a damilt. Valami rabló dög lehetett. Olyan öt és tíz kiló közötti súlya volt érzésre, de meg sem mutatta magát a francos. A damil el volt harapva.
someday2009-09-18 14:01:46 // 557
Úgy bepipultál, hogy tönkretetted a weboldalukat is :)

"Kis turelmet kerunk. A weblap visszaallitasa folyamatban. "
Ferke2009-09-18 13:52:21 // 556
Múlt héten voltunk az Ordas tavakon, ezen belül is a rakós tavon.
Háát, ilyen vegyes érzésekkel még nem horgásztam. Hemzsegnek a tóban a nagy dögök (főként ponty), de olyan rohadt nehéz horgászni rájuk, hogy hihetetlen.
Délig semmi, akkor mondja a tulaj, hogy 30as zsinórral és nagy horoggal + kukoricával felejtsük el.
Céggel 12 fővel voltunk lent, ebből ketten fogtak halat.
Kiderült, hogy 18-20-as damillal (6-8 kilós pontyra?!), szilikongyűrűvel, és abba rakott pellettel lehet csak fogni.
Kicsit megindult, még ketten fogtak, de én meg más nem...
Marha idegesítő.
Egyik kollegám elment sörért, közben felakasztotta magát nála egy 4,5kg-os ponty...na, azt elkaptam, ennyi volt az élmény részemről:))
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.

Jelentem a moderátornak