Fórum >> Típusok >> 156

liusz2019-04-11 22:26:25 // 6
Sziasztok!



Remélem nem untatok senkit ezzel, mert biztos az öreg rókáknál ez ismert dolog, de a most a 156,147, GT világába becsöppenőknél fontos lehet. Ez egy alattomos és a biztonságot közvetlenül befolyásoló dolog. Gyanús volt, hogy egyik végén nyitott cső 17 év alatt nem rozsdál el. Meg is néztem két hónapja, de rendben találtam első ránézésre. Majd láttam az Italiaautos videóját a 147 hátsó lengéscsillapító tányérjának leszakadásáról, ami szintén egy kockázatos dolog. A hétvégén vettem a fáradságot és megnéztem a rugótányér állapotát. Miután ott megnyugodtam, újra megnéztem a cső dolgot.

Amiről beszélnék az a csőből készült hátsó hosszlengőkar. Nem buborék volt a festésen, hanem enyhe elszíneződés látszott az amúgy gyári festésen egy körömnyi részen az összelapítástól előre közvetlenül (a nyitott végétől kb. 6-7cm-re). Viszont a kis csavarhúzómmal bele tudtam fúrni, nem szakadt át, de a szivacsos rozsdába bement. Hiába a 2-es csőfal az elvékonyodás jelentős lehet a belső oldalon, kívül-belül. Lehet, hogy éppen bírna még egy keményebb kátyút a sodrós kanyarban, de ha mégsem..

Letámasztottam az autót, 15 perc alatt a kezemben volt a lengőkar és az aknámat nem is használtam. Nem nagy meló kicserélni, ha a hátsó csavart ki lehet szedni, ha nem, féktárcsa le..

Érdemes ezt jól megnézni.
A képek a másik oldalról készültek ahol látszódtak a festékbubik. A 3. képen látszik a bubis rész metszetén az elvékonyodás szinte 0-ra.
swan2014-03-23 20:30:55 // 5
Eljött lengőkar csere ideje. Nem kevés gonddal szembesültem közben.

A rugóstag felső négy csavarjának (piros karika) 3-nak megszűnt a menete :( Első kérdés nincs e valakinek eladó felső lengőkar tartó konzol és felső rugótányér?

A alsó lengőkar 4 csavarjából kettő eltörött. Szükségem lenne csavarokra is. Esetleg vkinek?

Stab pálca belső imbuszát valamelyik ügyes szerelő elnyalta, csak nagy nehezen tudtam levarázsolni az anyát. Stab pálca nem gond holnap kapok másikat.

Még egy kérdés hogyan tudom kivenni a rugóstagot? A zölddel karikázott csavar még bent van,tehát az alsó villa még egyben van vele. Így sehogy nem tudtam kivenni. Csak én vagyok ügyetlen vagy így tényleg nem lehet? Ha a zöld csavart kicsavarom és le tudom húzni akkor biztos kijön. Kérdés? Egyszerűen le tudom húzni vagy van vmi trükkje?
Rolee1562012-04-06 22:09:56 // 4
Egyetértek veled, mindenből gyárit szokott kapni! Ha már venni kell bele valamit, nem szoktam gagyit, ez jelen esetben kivétel. TRW lengőkarokat kapott, stb...
A felni meg igen jó választás volt, hiszen előtte egy ugyan ilyen méretű 18-as volt rajta, csak Alessio... na az szar volt, tojás alakú, stb...
Ezzel a Dotz-al egyáltalán nincs baj, nagyon erős felni, és el is fér... ha csak rá nem szakad a rugótányér! :D
Rolee1562012-04-06 21:35:19 // 3
Én ezt elhiszem, és tudom, hogy igzad van,de ezeket felújítani már nem lehet olyan állapotban vannak... pl a bal hátsó gyalulta a gumimat, mert eltört a rugótányér, úgy szét volt rohadva... :S
A jobb márkák pedig 200 ezer felett vannak, annyi pénzem sajnos nincs, most vitte el a motorcsere :(
Nova2010-12-15 18:20:47 // 2
Tudom itt a legtöbben ocsmánynak találnátok, de nekem így tetszene, mint egy tereprally gép :) Lehetséges ilyen magasság elérése rugótányér átvarrással + nagyobb rugóval? Gondolom akkor már más teló is kell bele. (?)
mizooo2010-07-25 22:03:58 // 1
Hali all,

Ma kénytelen voltam kicserélni a jobb hátsó rugóstagomat :S... El volt rohadva kiszedtem, hát el is borzadtam h én ezzel jártam.?.?. Fater megpróbálta meghegeszteni, de anniyra el volt rohadva, hogy fél óra hegesztgetés után átégett a henger.... Uhogy gyors telefon grande bandinak volt is 1 db neki, de balos no gond az legalább nincs elrohadva be is pattintottam, most egy kicsit nyugodtabb vagyok.

Ez a jobb oldali rugótányér elrohadás is típushiba nem én vagyok az első akinek szétment. A bal oldalinak semmi! baja.

Üdv,
A hozzászólásokért az Alfa Amore készítői nem vállalnak felelősséget.