Már Magyarországon is rendelhető a Tonale

2022-03-22  Alfa Amore
Mától rendelhető az Alfa Romeo Tonale exkluzív, bevezető kiadása, az Edizione Speciale. Az 1,5 literes benzinmotorral, hibrid hajtáslánccal és hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval elérhető modell rengeteg extrával érkezik.
Hírek >> 2022  
Március másodikától a magyarországi Alfa Romeo kereskedésekben is megrendelhető a Tonale bevezető kiadása, az Edizione Speciale.
 
Fontos hangsúlyozni, hogy ez még nem az alapmodell, hanem egy szinte minden izgalmas extrával felszerelt speciális kiadás. 
 
Az Edizione Speciale minden jelentős európai piacon azonos áron kapható, magyarországon kereken 15 millió forintért.
 
 
Az Edizione Speciale 130 lóerős, 1,5 literes négyhengeres hibrid hajtáslánccal rendelhető. Egyebek között az alábbi extrák szerepelnek a 15 milliós indulóárban:
 
- 20'” könnyűfém  keréktárcsák 
- piros féknyergek 
- Adaptív, full-LED Matrix-fényszórók
- alumínium  váltófülek 
- kulcs nélküli nyitás és indítás 
- kéz nélkül aktiválható, elektromos csomagtérajtó 
- 10,25” érintőképernyős  rádió hangvezérléssel és navigációs rendszerrel 
- Telefontükrözés + vezeték nélküli okostelefon-töltő 
- bőr sportkormány 
- adaptív tempomat 
- első és hátsó parkolóradar + tolatókamera 
- jelzőtábla-felismerő rendszer.  
 
 
Ehhez a modellváltozathoz a fenti extákon kívül mindössze néhány, további extrákat tartalmazó csomag rendelhető.
 
Az árlista szerint 230 ezer forintba került a Driver Assistance csomag, amely tartalmazza az intelligens adaptív tempomatot, a sávközép tartó rendszert, a közlekedési torlódás asszisztenst, valamint az automatikusan sötétedő külső visszapillantó tükröket.
 
200 ezer forintba kerül a Téli csomag, amely a fűthető első üléseket, a fűthető kormányt, és a fűthető ablakmosó fúvókákat tartalmazza.
 
650 ezer forintba kerül a bőrülés csomag: benne a 8 irányban elektromosan állítható, szellőztethető és fűthető első ülések, amelyek 4 irányban elektromosan állítható deréktámasz is van.

950 ezer forintért jár a prémium csomag, amely a fenti bőrülés csomagot, továbbá a Harman Kardon hangrendszert is tartalmazza.

Az árlista alapján az Alfa piros szín alapáras, a Vesuvio szürke és a Misano kék fényezés felára 320 ezer forint, míg a Montreal zöld fényezés 600 ezer forintba kerül.
 
A Tonale az első olyan Alfa Romeo, amely hibrid hajtást használ. Az Edizione Speciale fedélzetén mutatkozik be az új hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval szerelt, 130 lóerős hibrid hajtáslánc. Az ennek részét  képező 48 voltos, 15 kW-os, 55 Nm-es 'P2' villanymotor akár egymaga, álló benzinmotorral is képes mozgatni a  járművet.  
 
 
Az Alfa Romeo sajtóközleménye szerint az “ügyfélélmény” is megújul. Az ügyfelek nemcsak az általuk kiválasztott márkakereskedésben rendelhetik meg a Tonalét, de egy online platformra is regisztrálhatnak, ahol  néhány egyszerű lépésben kifejezhetik azon szándékukat, hogy részesévé váljanak az Alfa Romeo Tonale világának. (Ez jelenleg Magyarországon még nem elérhető).
 
A Tonale Edizione Speciale a sajtóközlemény szerint hamarosan 160 lóerős hibrid hajtáslánccal is rendelhető lesz. Az ügyfelek az új online platformon keresztül jelezhetik majd érdeklődésüket a modellváltozat iránt.  
 
Az Alfa Romeo Tonale egyéb verziónak bevezetésekor átdolgozott modellstruktúrával lép piacra. Csakúgy mint a Giuliánál és a Stelviónál, a Super felszereltségi szint jelenti majd a belépő szintet. Ezt a Sprint csomaggal szabhatják személyes ízlésükhöz az ügyfelek: a csomag számtalan, határozottan  sportos hangvételű opciós tételt tartalmaz majd.

Az inkább elegáns, karakteres stílust képviselő Ti felszereltségi szinthez a Veloce csomag társítható, amely a legmagasabb szintű teljesítményt és sportosságot biztosítja. 
 
A Tonale Edizione Speciale nettó vételára az összes jelentős európai  piacon azonos lesz. 

A Tonale később kapható lesz plugin-hibrid hajtással is, ennek bevezetése az Alfa Amore információi szerint az év vége felé várható.

A Tonale várhatóan júniusban érkezik meg a magyarországi kereskedésekbe, de az biztos, hogy július 8-án AlfaCityben tartjuk a magyarországi közönségbemutatóját. Jegyek: www.alfacity.hu

Nézd meg a Tonale bemutatásáról készült videónkat!

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Tonale

Az utolsó 3 hozzászólás:

leopop32024-04-04 21:16:48 // 859
Gratulálok a Tonaléhoz sok balesetmentes km-t kívánok! 😁🤝🚘🍀
Liquid2024-03-29 21:36:37 // 858
ez jó duma, adom :)
zümi1662024-03-29 20:21:29 // 857
Köszi Mindenkinek. Valaki kérdezte miért pont Alfa, csak annyit mondtam, mert nincsenek nagy igényeim, beérem a legjobbal😀