Az Alfa meghódítja Amerikát

2006-05-07  Teddy
Bő egy év múlva már a szalonokban lehetnek az első Alfák a tengerentúlon. Legalábbis, ha nem változtatnak a terveken.
Hírek >> 2006  

Minderről Sergio Marchionne a Fiat vezérigazgatója beszélt azon az össznépi meetingen, amin részt vett többek között a Maserati és az Alfa Romeo teljes vezérkara. Ugyanezen a megbeszélésen Marchionne ismertette az olaszországi eladásokat, melyek a vártnak megfelelően alakulnak.

Marchionne beismerte, hogy nagyon régóta tervbe van véve az Alfa amerikai piaci bevezetése, de ez a cél eddig másodlagossá vált. Valljuk be nem csoda, hiszen eddig a Fiat autógyártó részlegének megmentése volt az elsődleges feladat, aztán jöttek a biztonsággal foglalkozó tervek (lsd. EuroNCAP töréstesztek), aztán az Euro4-es és 5-ös normáknak való megfelelés.

Az autók biztonságtechnikai felkészítése nem csak az EuroNCAP tesztek miatt volt fontos; Amerikában ezeket a paramétereket nagyon komolyan veszik és a töréstesztjük is jóval komolyabb az európainál.

Így már elvileg nincsen akadálya a tengerentúli piaci bevezetésnek, sőt már az értékesítői hálózatot is kiválasztották az Alfa számára. Tavaly nem minden ok nélkül választották le a Maseratit a Ferraritól, a milánói vasakat ugyanis a Maserati értékesítői hálózatán keresztül adják majd el. Azaz a Maserati szalonba besétálva Alfát is vehetnek majd a túlparton.

Az Alfák sajnos több mint 10 éve nincsenek jelen az amerikai piacon, mert az akkori csúcsmodell, a 164-es gyenge eladásokat produkált. Pedig azelőtt több típus is nagy népszerűségnek örvendett a tengerentúlon, az Alfák sok amerikai filmben is szerepeltek.

Amerika meghódítását most a 159 limuzin és kombi változatával, illetve a Brera és Spider mellett a 8C Competizionével tervezi  az Alfa Romeo vezetése.

Kapcsolódó fórum:
A jövő Alfái

Írta:
Tedi