Mille Miglia 2006

2006-05-15  Teddy
Összesen 34 veterán Alfa Romeo indult el a 2006-os Brescia-Roma-Brescia túrán, a befutónál pedig egy ezüstérmet gyűjtött be a márka.
Hírek >> 2006  

Az újkori Mille Migliát idén 26. alkalommal rendezték meg Közép-Olaszországban, melyre kizárólag oldtimer autók jelentkezhettek. A legtöbb autót, szám szerint 34-et az Alfa Romeo indított el, de Ferrarik is akadtak szép számmal, 32 sportautó adta le nevezését.

A verseny legnagyobb esélyese Luciano Viaro volt Michaela Mair-ral az anyósülésen, akik egy 1929-es Alfa Romeo 6C 1500 SS-t terelgettek. A tavalyi futamot egyébként ők nyerték ugyanezzel az autóval.

A Viaro-Mair páros végül a második helyen fejezte be a túrát, őket Giuliano Cané és felesége Lucia Galliani előzte csak meg. A házaspár idei győzelmét egy BMW 328 Mille Migliával érte el.

A Mille Miglia (1000 mérföld) versenyt 1927 március 27-én indították útjára, akkoriban ez volt a legnevesebb közúti verseny. Forma-1 híjján ugyanis ilyen gyilkos versenyeket tartottak. Olyan neves pilóták álltak rajthoz Európa legnagyobb körversenyén, mint Enzo Ferrari vagy Tazio Nuvolari. Olaszországban egyébként a Mille Miglián kívül még egy hasonló utcai versenyt rendeztek és rendeznek ma is Termini közelében, a Targa Floriót.

Kapcsolódó fórum:
Motorsport (WTCC, rally, stb.)

Írta:
Tedi