Újabb dizájn díj a 159-esnek

2006-05-19  Teddy
Ezúttal egy angol magazin bírái gondolták úgy, hogy a 159-es a legszebb autó a piacon.
Hírek >> 2006  

A Fleet World Honours nevű magazin bírái között a világ autógyártásában érdekelt cégek (pl. Hitachi, ALD Automotive) képviselői foglalnak helyet. A zsűri elnöki teendőit az IBM egykori flottavezetője George Emmerson látja el.

Emmerson a döntés után a következő mondatokkal értékelte a szavazást: "A 159-essel az Alfa Romeo egy olyan szegmensben szerzett magának piaci részesedést, melyet eddig nagyrészt a német autók uraltak. Nagyon kemény verseny van ebben a szegmensben, de a 159-es véleményünk szerint nagyon derekasan állja a próbát. Egyszerűen gyönyörű autóról van szó és nem mellékesen vezetni is nagy élmény."

A Fleet World magazin szerkesztője, Ken Rogers a következőket nyilatkozta az RAC-nál (Royal Automobile Club) tartott díjkiosztó gálán: "Nagyon ritka az az Alfa Romeo, ami nem stílusos, elegáns...egyszóval tipikus olasz. A márkának személyisége van. Az Alfa az egyetlen olyan autógyártó, amelyik a modern stílust ötvözi a 30-as évek Alfa dizájnjával. Friss és kívánatos még évek múltán is és mindenzt hivalkodás nélkül teszi."

Kapcsolódó írásaink
159-esek szolgálatban
Vezettük a 159 SW-t!
Alfa 159 – Csillagos ötös!
Év Autója: A 159 is ringbe száll
Alfa Romeo 159 típusleírás

Kapcsolódó fórumok
159 - egy új korszak?

Írta:
Tedi