Már a bringások is Alfázhatnak

2006-06-08  Teddy
Az alfázást és annak minden örömét eddig csak azok élvezhették, akiknek jogsijuk is van/volt. Ennek vetett véget a gyár, mostantól bringákat is gyártanak!
Hírek >> 2006  

A hivatalos sajtóanyag szerint az Alfa azért kezdett bele a kétkerekűek gyártásába, mert a kerékpározás a sportosság és lendületesség megtestesítője és ezeket az értékeket képviseli az autógyár is. Egyelőre két modellt fejlesztettek ki (Stradale és Cross), ezeket a tervek szerint jövőre már meg is vásárolhatjuk. Ezeken kívül lesz még egy harmadik, limitált szériás versenygép is, természetesen "horror" áron.

Mindkét bringát az Alfa Romeo központi dizájnstúdiója, a Centro Stile tervezte és első ránézésre is számos elem köszön vissza az autókról. Itt van mingyárt a scudetto formát alakító váz, legalábbis a Stradale esetében. Az utcai, sportosabb és gyorsabb haladásra tervezett 9.8 kilós modell egyébként még tavaly februárban mutatkozott be a genovai autószalonon a 159 Sportwagonnal és a Spiderrel együtt. Már a nevében is az őseire ütött, hiszen a Stradale legutoljára a Tipo 33/2 "utóneve" volt.

A másik modell a Cross sem tagadhatná le származását. Fényezése például ugyanolyan színű, mint anno a Kamal volt. Nevéhez híven egy mountain bikeról van szó, ennek fényében pedig kapott első teleszkópokat is, bár kőkemény terepezésre azért ez sem képes. A Cross ára egyébként elég borsos lesz, 2500 eurót, vagyis 650.000 forintot kérnek érte.

A harmadik kékterekű, mely egy versenybringa lesz Párizsban fog bemutatkozni (hol máshol, mint a Tour de France központjában?!) a 8C szériaváltozatával együtt, ára pedig még a Crossét is felülmúlja. 4-5 ezer euró között van a tervezett ára (1.040.000-1.300.000 Forint), melyet némileg megmagyaráz az, hogy 30 darabos limitált szériában lesz csak kapható.

Mind a három bicikli az olasz ipar remekeiből építkezik, kivéve az abroncsokat, melyeket a Michelin szállít az Alfának. Csak pár márkanév: a 28-as felniket és a fékeket a Miche, a 2x10-es sebességváltót a Campagnolo, az alumínium vázat a TIG, a nyerget pedig a Sella Italia gyártja. Utóbbi darab egyébként a hírek szerint kevésbé okoz prosztatacsocsót, mint a többi nyereg.

Kapcsolódó fórum:
A jövő Alfái

Írta:
Tedi