Alfa Romeo Racing néven folytatja a Sauber

2019-02-01  Halesz
Az Alfa Romeo és a Sauber Alfa Romeo Racing néven folytatja a Forma-1-ben!
Hírek >> 2019  

Apró névváltozás, mégis sokat számít, ezentúl nem a Sauber nevet láthatjuk majd a Forma-1-es közvetítések közben, ugyanis tovább erősödött az Alfa Romeo és a csapat együttműködése.

A csapat neve Alfa Romeo Sauber F1 Team-ről Alfa Romeo Racing-re változik. 

A Sauber - amellyel tavaly kezdett együttműködést az Alfa Romeo - a nyolcadik helyen végzett. Idén még hatalmasabb figyelem összpontosul rájuk, hiszen egyik pilótájuk a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen lett.

A bejelentés szerint a négylevelű lóhere is felkerül az autókra.

A bejelentés után nem sokkal már a csapat Facebook-oldalát is átnevezték.

Az idei autóit február 18-án mutatja be az Alfa Romeo Racing. (de jó ezt leírni így! :) Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo Racing csapatfőnöke közölte: "nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy a 2019-es Forma-1 világbajnokságban 'Alfa Romeo Racing' néven vesz részt csapatunk. Miután 2018-ban együttműködésre léptünk névadó támogatónkkal, az Alfa Romeóval, csapatunk fantasztikus fejlődésen ment át technikai, kereskedelmi és sportszempontból egyaránt. Ez rendkívüli mértékben motiválta a csapat tagjait, a boxutcától a svájci központig, hiszen eredményeink híven tükrözték erőfeszítéseinket, a ráfordított kemény és kitartó munkát. Arra törekszünk, hogy csapatunk minden téren tovább fejlődjön, és az autóversenyzés, a technológia és a dizájn iránti szenvedélyünk mind magasabbra szintre emeljen bennünket."

Mike Manley, az FCA elnöke a bejelentés kapcsán hangsúlyozta: "az Alfa Romeo Racing egy új név, mégis hatalmas hagyományokkal bír a Forma-1-ben. Büszkék vagyunk, hogy az Alfa Romeo műszaki kiválósága és olasz stílusa a Sauberrel együttműködésben térhet vissza a motorsport csúcsára. Célunk, hogy Kimi Räikkönennel és Antonio Giovinazzival az oldalán, az Alfa Romeo és a Sauber minden eddiginél meghatározóbb szereplőként vegyen részt a bajnokságon."

 

 

 

Írta:
Halesz
Kapcsolódó topic:
Forma-1

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kazes☻2020-02-25 08:43:38 // 108638
Jó kis sisak! :)
Kazes☻2020-02-24 16:56:03 // 108637
A Ferrari nem fog óvni a Mercedes trükkös kormánya miatt
No, vajon mit terveznek, vagy mi van már náluk, hogy nem akarják megóvni a Mercit... ?! Bízom benne, hogy valami jó és ügyes dolog, trükk, amivel végre lerázzák a két csillagos autót! :)
pb_2020-02-22 17:30:44 // 108636
Perxe, perxe.😁