Backstage 62 - Megalakult a Stellantis

2021-01-21  Alfa Amore
2021. január 19-én megalakult a Stellantis. A Backstage legújabb adásában bemutatjuk, hogy mit tervez az FCA és a PSA egyesülésével létrejött óriásvállalat.
Hírek >> 2021  

Az FCA és a PSA egyesülésével a világ negyedik legnagyobb autópari cége jött létre. Összesen 14 márkát - Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram és Vauxhall - birtokol, 400 ezer dolgozója van, 130 országban vannak képviseletei és mintegy 30 országban van valamilyen gyártóbázisa. 

A bemutatkozó sajtótájékoztatón Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója elmondta, hogy nem tervezik sem márkák feladását, sem gyárak bezárását. Sőt, azok a márkák is lehetőséget kapnak, amelyek eddig jelentősen háttérbe szorultak, vagy az elmúlt években úgy tűnt, hogy meg fognak szűnni. Ilyen például a Chrysler vagy a Lancia is. 

Tavares hangsúlyozta, hogy az összeolvadással sokkal hatékonyabbá válhatnak, az egységes alkatrész-beszerzés lejjebb viheti autómárkáik költségeit. A közös üzleti terven már dolgoznak, és a kínai jelenlétüket is felülvizsgálják, hogy azon a piacon is helyt tudjanak állni.

A legnagyobb konkrétum, hogy jelenleg 29 eketrifikált - plugin hybrid vagy teljesen elektromos - modelljük van, amelyet már ez év végére 10-zel szeretnének növelni. Ide tartozik például az ez év végére ígért Alfa Romeo Tonale is. 

A bejelentésről és a jövőképről beszélgetünk a Backstage legfrissebb videójában.
Mondd el Te is a véleményed, kommentelj minket a YouTube-on, és iratkozz fel csatornánkra!

Ha tetszett ez a videó, támogass minket, hogy még jobb tartalmat tudjunk készíteni: https://www.patreon.com/alfaamore 

Köszönjük támogatóinknak: Bajtay Attila (Bati), Gara Zoltán (Welectronic), Harangozó László (Lrk-801), Kolák Richárd (Kolak96), Kovács Bence (VaMpGeCO), Kubiczaz (zgi521), Leitli Norbert (Dottore), Mezriczky Marcell, Szőke Attila (psychoati), Vári Kristóf (Kockásember)

 Ha csak a hangunkra vagy kiváncsi, hallgass miket podcastként! Már ott vagyunk a Spotify-on is, keress ránk!

Az utolsó 3 hozzászólás:

Kócosw2021-03-04 17:35:28 // 199
igen erdekes modon a hülye porsche a taycan bol is epitett pupos hátut... bolondok ezek. Bezzeg az FCA tudja hogy nem. ke puposhátu. Az hogy mas gyartok ak megy az FCa meg csak nyűglődik abszolút nem zavarja meg őket... Itt mindsnki hülye csak az FCA helikopter...
Kócosw2021-03-03 05:32:17 // 198
még rendesen el se kezdte..
WarbiRunner (Gyuri)2021-03-02 21:45:59 // 197
Jaja. A suv leért a dácsiáig, most kell új szimbólum a sokpénzért vett 'gazdag vagyok lenyomlak' kategóriában. Porcse, Teszla, aztán majd jön a Merci, Ódi, Bimmer, Opel, Pözsó, Renyó, Dákó. Amíg megint le nem ér a tápláléklánc aljáig. XD