Csou Kuan-jü lesz Valtteri Bottas csapattársa az Alfánál

2021-11-16  Alfa Amore
A kínai Csou Kuan-jü lesz Valtteri Bottas csapattársa az Alfa Romeo Racingnél 2022-ben.
Hírek >> 2021  

Az Alfa Romeo november 16-án hivatalosan is megerősítette Antonio Giovinazzi távozását és azt is, hogy a 22 éves, kínai Csou Kuan-jü lesz Valtteri Bottas csapattársa az Alfa Romeo Racingnél 2022-től.

A Forma-2-es idei bajnokságában a második helyen áll Csou, és ő lesz a Forma-1 első kínai versenyzője. 

Frédéric Vasseur csapatfőnök a hivatalos sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy nagyon várják, hogy segédkezzenek a fiatal pilóta tehetségének kibontakoztatásában. Büszkék a 2022-es csapatfelállásukra és bíznak abban, hogy Csou és Valtteri együttműködése nagyon sikeres lesz.

A fiatal kínai versenyző nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy gyerekkora óta álmodozik arról, hogy a legmagasabbra jusson egy sportágban, és kiváltság számára, hogy a Forma-1-es pályafutását egy ikonikus csapatnál kezdheti meg. 

Lapinformációk szerint egyébként 25 millió dolláros támogatást hoz magával a kínai pilóta, amely igencsak jól jön az Alfa Romeo Racingnek.

A "kínai nyitás" egyébként marketing szempontból is jól jöhet az Alfa Romeónak, hiszen a kínai piacon is próbálja megvetni lábát az olasz márka. Egyébként Csou Kuan-jü érkezését néhány nappal korábban már egy kínai Alfa Romeo kereskedés kirakata is "megjövendőlte". A sanghaji kereskedés kirakatában az volt olvasható "Csou Kuan-jü" csatlakoni fog az Alfa Romeo csapatához. Kína első F1-es versenyzője".

Antonio Goivinazzi három szezon után távozik az Alfa Romeótól. Előtte a Saubernél és a Haasnal is volt. Az Alfa Romeónál 2019-ben 14, 2020-ban 4, idén pedig még csak 1 pontot szerzett. Forma-1-es pályafutásának legjobb helyezését a 2019-es Brazil Nagydíjon érte el, ahol ötödikként futott be. Eddig 59 versenyt teljesített az olasz csapatnál, és még 3 futam van hátra.

Antonio Goivinazzi a hírek szerint a Formula-E-ben folytatja 2022-ben. 

Frédéric Vasseur csapatfőnök az Alfa sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy szép emlékeket őriznek a szép időkről, és a rosszak utan megtanult leckékről, tudva, hogy ezek a pillanatok mindenkit jobbá tettek a csapatnál. A még hátralévő három versenyen jó eredményeket érhetnek el, hogy szép legyen a lezárás - mondta.

 

 

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
Forma-1

Az utolsó 3 hozzászólás:

Giuntini2021-11-28 08:40:32 // 111919
Bottasra gondolsz? Mert az került helyére.
Zsolt1552021-11-28 06:50:42 // 111918
Egy egyediséggel kevesebb lesz a Forma 1-ben.

Aztán majd jövőre kiderül, hogy az utódja a tudása vagy a pénze alapján került a helyére.