Elmarad a Genfi Autószalon

2020-02-28  Alfa Amore
Elmarad a 90. Genfi Autószalon. A koronavírus-járvány elérte Svájcot, így a szövetségi kormányzat megtiltott minden, 1000 fősnél nagyobb rendezvényt. A döntést pénteken jelentették be a kiállítás szervezői.
Hírek >> 2020  

A 90. Genfi Autószalonon teljesen elmarad, azaz nem csak elhalasztották, hanem idén már biztosan nem is lesz megtartva. A szervezők három nappal a rendezvény kezdete előtt jelentették be a döntést, a rendezvény hétfőn kezdődött volna az Év Autója díj kihirdetésével, kedden pedig a sajtónappal. 

A Genfi Autószalon az egyik legnagyobb múltú autókiállítás, minden évben több százezren vesznek részt rajta, az autógyártók itt tartják legfontosabb premierjeiket, mutatják be jövőbeli terveiket. Tavaly 600 ezer látogatója volt a rendezvénynek.

Az Alfa Romeo is komolyan készült az eseményre, a média arra számított, hogy most mutatják majd be a Tonale szériaváltozatát és a Giulia Quadrifoglio GTA változatát, amely egy 620 lóerős csúcsmodell lehet a pletykák szerint. De az FCA más márkáinál is lettek volna újdonságok, például a Fiat a teljesen elektromos 500-assal készült Genfre.

Az Alfa Romeo egyelőre még nem reagált a döntésre, azaz nem tudjuk, tervezi-e idei modelljeinek bemutatását egy alternatív helyszínen. 

Csakúgy, mint az elmúlt években mindig, az Alfa Amore idén is a helyszínről tudósított volna. Nézd meg tavalyi videónkat a 2019-es genfi újdonságokról.

Írta:
Alfa Amore