Egészségügyi okok miatt váratlanul távozott Sergio Marchionne

2018-07-23  Tedi
Egészségügyi okok miatt váratlanul távozott az FCA és a Ferrari éléről Sergio Marchionne, aki 15 éve vezette a konszernt. A 66 éves vezető soha nem fog visszatérni, állapota visszafordíthatatlan.
Hírek >> 2018  

A Fiat Chrysler Automobiles szombaton rövid közleményben jelezte, hogy Sergio Marchionne helyét az FCA élén a Jeep és a RAM vezetője, Mike Manley váltja, a Ferrarit pedig a jövőben Louis Carey vezeti majd.

Szűkszavú közleményében az FCA azzal indokolta a lépést, hogy egy vállműtét miatt hirtelen jelentősen romlott Marchionne egészségi állapota, így már nem képes ellátni feladatait. John Elkann, az FCA elnöke egy a dolgozóknak küldött levélben azt írta, Marchionne soha nem fog már visszatérni pozícójába.

A olasz sajtóban többféle találgatás is megjelent Marchionne állapotáról, a Gazetta szerint egy zürichi klinikán fekszik, a műtét után kómába esett. Grande Stevens, az Angelli család ügyvédje azt mondta, tüdőbetegsége miatt műtötték, életveszélyes állapotban van, és állapota visszafordíthatlan.

Sergio Marchionne 2004-ben lett az akkor még Fiat S.p.A.-nak hívott cégcsoport vezérigazgatója. A csőd közelében lévő társaságot átszervezte, felvásárolta a Chryslert és megalakította a Fiat Chrysler Automobiles-t, majd a világ hatodik legnagyobb autógyártójává tette, amely most már milliárdos profitot termel. Olaszországban rendkívül megosztó az életpályája, sokan a Lancia kivéreztetésével, illetve az olasz termelés leépítésével vádolják.

Nézd meg áprilisi videónkat, amelyben sorra vesszük Marchionne 15 évét: mit rontott el és mit csinált jól?

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

oldrepublic2019-07-19 11:29:29 // 22489
Azt hiszem, erre vártak a fejlesztők a nagyobb ALFA modelleknél. Itt már sok hibrid elv beleférhet.

Sok hibrid megoldást tud majd támogatni ez a rendszer.

"az FCA (vagyis a Fiat-Chrysler konszern) is beadta igényét az újdonságra"
RomeoOne2019-06-14 12:45:23 // 22488
Ez a múlt heti Karotta Vlog, több topikba is beférne, de ide teszem: link

1:30-tól kb. villanyautós/nürburgring rekordos rész jön (Erőforrás alternatívák topik)

9:28-tól szól az FCA-ról (ez passzol ide)

10:17-től viszont mehetne a Tőzsde topikba is, meg lehet hallgatni, hogy egy a tőzsdén hogy tudnak rengeteg pénzt keresni részvényügyletekkel azok. Máshol is így csinálják ezt. Pl. mikor a Bitcoin annak idején 10ezer dollár fölé szúrt (és napokon belül elérte a 20ezret is), akkor a Winklevoss testvérek, akik anno a Facebook-tól kiperelt pénzt Bitcionba rakták (valószínűleg még valahol a pár száz dolláros árfolyam körül), elkezdték mondani ,hogy a Bitcoin megállíhatatlan, ki tudja hova fog még nőni az árfolyam. Mindenki beindult, egyből elkezdték venni a Bitcoin-t, ők pedig adták el nekik. Realizáltak egy hatalmas hasznot. Utána meg, ahogy megszűnt a hype, kiderült ,hogy nincs itt különösebb kereslet növekedés, bezuhant az árfolyam, és sokan buktak egy nagyot. Hát ilyen ez, ha valaki nem ért a tőzsdéhez :DDD