Egészségügyi okok miatt váratlanul távozott Sergio Marchionne

2018-07-23  Tedi
Egészségügyi okok miatt váratlanul távozott az FCA és a Ferrari éléről Sergio Marchionne, aki 15 éve vezette a konszernt. A 66 éves vezető soha nem fog visszatérni, állapota visszafordíthatatlan.
Hírek >> 2018  

A Fiat Chrysler Automobiles szombaton rövid közleményben jelezte, hogy Sergio Marchionne helyét az FCA élén a Jeep és a RAM vezetője, Mike Manley váltja, a Ferrarit pedig a jövőben Louis Carey vezeti majd.

Szűkszavú közleményében az FCA azzal indokolta a lépést, hogy egy vállműtét miatt hirtelen jelentősen romlott Marchionne egészségi állapota, így már nem képes ellátni feladatait. John Elkann, az FCA elnöke egy a dolgozóknak küldött levélben azt írta, Marchionne soha nem fog már visszatérni pozícójába.

A olasz sajtóban többféle találgatás is megjelent Marchionne állapotáról, a Gazetta szerint egy zürichi klinikán fekszik, a műtét után kómába esett. Grande Stevens, az Angelli család ügyvédje azt mondta, tüdőbetegsége miatt műtötték, életveszélyes állapotban van, és állapota visszafordíthatlan.

Sergio Marchionne 2004-ben lett az akkor még Fiat S.p.A.-nak hívott cégcsoport vezérigazgatója. A csőd közelében lévő társaságot átszervezte, felvásárolta a Chryslert és megalakította a Fiat Chrysler Automobiles-t, majd a világ hatodik legnagyobb autógyártójává tette, amely most már milliárdos profitot termel. Olaszországban rendkívül megosztó az életpályája, sokan a Lancia kivéreztetésével, illetve az olasz termelés leépítésével vádolják.

Nézd meg áprilisi videónkat, amelyben sorra vesszük Marchionne 15 évét: mit rontott el és mit csinált jól?

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

Giuntini2019-02-23 11:26:58 // 22383
Brennero?
Halesz2019-02-22 22:50:49 // 22382
Szerintem mivel csináltak egy Giulietta MY 2019-et, nem fognak most Genfben egy új Giuliettát bemutatni. Hülyén venné ki magát, ezzel még kihúzzák szerintem ezt az évet.

A kis SUV az én tippem szerint is inkább az 500X/Renegade hajtására épül majd, ez lenne ésszerűbb, olcsóbb. Ez ellen viszont az szól, hogy alapból elsőkerék-hajtású...

Ha nagyon maradni akarnak a prémium vonaton, akkor a Giulia/Stelvo Giorgio padlólemezét illene használniuk...

Sokkal izgalmasabb téma: mi lesz vajon a C-SUV neve? Megint egy hágóról nevezik el?
Halesz2019-02-22 22:39:59 // 22381
A cikk elején lévő nagy fotón egy 4C van :)