Modell offenzíva az Alfa Romeótól, papíron

2012-12-19  BeeGee
Újra nagyszabású terveket szellőztetett meg az Alfa Romeo, ami szerint kilenc új modellt dobnak piacra 2016-ig.
Hírek >> 2012  

 A Quatroroute információi szerint a tegnapi Fiat SpA igazgatói tanács ülésén számoltak be az új tervekről, ami igazodik az állításukhoz, mely szerint az Alfa Romeo kiemelten fontos brand az olasz gyáróriásnak.

A renomé helyrehozása érdekében lehengerlő modellpalettát terveznek a B és E szegmens közé. Magyarul várható új Alfa Romeo a MiTo kategóriájától kezdve egészen a 166-os utódjáig. A legfontosabb mégis a középkategóriás Giulia, mely a 159 nyomdokaiba fog lépni és elérhető lesz a klasszikus Berlina és Sportwagon változatokban, ám elképzelhető, hogy sportos SUV-t is kialakítanak belőle. A középkategória alatt a modellek várhatóan a Fiat modellekkel közösködnek, míg a zászlós hajó már a jövőre megjelenő Maserati Ghibli alapjaira épül.

Az informátor szerint az új Duetto fejlesztése már megkezdődött, a várva várt 4C pedig jövőre mutatkozik be. Ebből várhatóan Targa változat is készül majd. Előbbit a gyár a Mazdával közösen fejleszti, míg utóbbiban a Dallara segítkezik.

A modellek fő piaca Észak-Amerika és Európa, de az ázsiai országokat is ígéretesnek tartják, ezekből 2016-ra 300.000 eladott autóra számítanak.

Bíztató? Mindenképpen. Meglátjuk? Csak remélni tudjuk...

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
BeeGee