Megint elhalasztották az amerikai bevezetést

2011-07-21  Teddy
Megint elhalasztották az Alfa Romeo piaci bevezetését az Egyesült Államokba, mivel az illetékesek belátták, az amerikai ízlésnek megfelelő modellre van szükség.
Hírek >> 2011  

A legutóbbi tervek szerint 2012 év végén tette volna be ismét a lábát az Alfa Romeo az Amerikai Egyesült Államokba a 4C szériaváltozatával. Most azonban úgy tűnik belátták, hogy egy modellel, bármilyen vásárlócsalogató is, nem lehet visszatérni, így 2013 második félévére tolták a bevezetést az Autonews szerint.

A Giulia lenne a másik modell, de a fejlesztésben szintén késedelem mutatkozik, valószínűleg csak 2013 első negyedévében készül el. Ez azonban csak az egyik érv volt, a másik, hogy az Alfa nem kínált volna 2012-ben SUV-t, ami viszont nagy sláger az amerikaiaknál, ezért inkább bevárják a piaci bevezetéssel a C-SUV elkészültét.

A híreket Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója nem erősítette meg.

Az Alfa visszatérése az USA-ba 11 éve folyamatosan asztalon van. Az 1995-ös kivonulás után először 2000-ben vetődött fel az ötlet, az akkori Alfa-vezér, Paolo Cantarella nyilatkozott úgy, hogy a következő generációs Spider 2003-tól már kapható lesz a nagy víz túlpartján is. A dátumot a fejlesztés csúszásával tovább tolták 2002-ben, és azóta is tologatják. A 2012-es dátum 2010 áprilisa óta volt cél. Ezt most Marchionne fúrta meg, mert sajtóhírek szerint az elmúlt másfél évben háromszor dobta vissza a Giulia formaterveit.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi