Információs oldalak >> Alfa Amore Tagsági szabályzat

Alfa Amore Tagsági szabályzat

Az Alfa Amore Tagsági szabályzata.
Alfa Amore >> Információs oldalak  

Az alfaamore.hu tagja lehet bármilyen természetes személy, aki elfogadja az oldal Felhasználási feltételeit, illetve a követelményeknek megfelelő adatlapot készít és tart fenn. Az adatlap tartalmáért, annak valóságáért a tag felel. Amennyiben az adatlap része, vagy egésze nem felel meg a valóságnak, a lapot a Szolgáltató törölheti, vagy kérheti a hamis adatok eltávolítását.

A Szolgáltatóval történt megállapodást követően a Szolgáltató tagnak minősíthet Üzleti tagokat is.

A taggá válás feltételei

Az elsődleges feltétel, hogy rendelkezz Alfa Romeóval, vagy hogy korábban rendelkeztél Alfa Romeóval, és ezt fényképekkel bizonyítani is tudod. A taggá váláshoz szükséges a feltételek elfogadása is. Az autónak nem kell a neveden lennie, mindössze fényképekkel kell bizonyítanod, hogy az autót Te használod. Ugyanazzal az autóval egy időben többen nem lehetnek tagok. Erre az esetre javasoljuk a közös tagsági adatlapot, pl. Ádám&Éva nickkel.

A regisztráció menete

Az űrlap elküldése után egy aktivációs kódot küldünk e-mail-ben, mellyel 2 napon belül érvényesítened kell jelentkezésed. Státuszod ezután még csak Regisztrált vendég lesz.

Regisztrált vendégként böngészhetsz oldalainkon, de nem láthatod a többi tag adatait, illetve nem írhatsz a fórumokba sem. Viszont elkészítheted bemutatkozó oldaladat, amely azonban csak akkor fog megjelenni, ha az adminisztrátorok Aktív taggá minősítenek.

Ahhoz, hogy Aktív taggá válhass, a következőket kell tenned:

  • bemutatkozás írása (legalább 4-5 sor arról ki vagy, mióta és miért rajongsz az Alfa Romeóért)
  • teljes neved, országod, városod megadása
  • főkép feltöltése az "Adataim" menüpont alatt (amelyen Te és az Alfád közösen szerepel)
  • az autód adatainak kitöltése az "Autóim" menüpontban (az évjárat, a pontos típusmegjelölés, a szín, a jellemzők és extrák kitöltése kötelező!)
  • fényképek az autódról. Minimum követelmény: autónként 2 fotó, amit az autód bemutatásához kell feltöltened, plusz egy főkép. Ezeket az "Autóim" » "Fotók szerkesztése" menüpontban töltheted fel.

Ha ezekkel megvagy, akkor a "Beállításaim" menüben jelezheted a szerkesztőknek, hogy elkészültél az oldaladdal! Az adminisztrátorok 1-2 napon belül leellenőrzik az oldalad, és ha megfelelőnek találják, aktív taggá nyilvánítanak. Ha hiányozna valami, akkor arról e-mailben kapsz értesítést.

A regisztráció során megadott adataidról eldöntheted, hogy teljesen nyilvánossá teszed őket, vagy csak a tagok láthatják azokat. Sőt arról is dönthetsz, hogy bizonyos adataidat csak a kedvenceid közé felvett tagok láthassák. A tagsághoz azonban a fent meghatározott adatoknak/képeknek publikusnak kell lenniük.

Tagásod törlését az info@alfaamore.hu címen kérheted.

Tagság szabályai

Az Alfa Amore illemszabályain túl fenntartja a jogot, hogy az itt leírt szabályokat a tagsággal betartassa, illetve a szabályok megszegése esetén korlátozza azt.

Adatlap szabályai és megsértése
A taggá válás feltételeit a tagságod során végig fenn kell tartanod. Amennyiben ezt nem teszed meg, az alábbi korlátozások lépnek érvénybe

Szabálytalan főkép

  • Alfa Amore figyelmeztetés
  • Szabálytalan kép megjelölése (felkiáltójelek a képen)

Amennyiben a figyelmeztetések ellenére folytatódik vagy megismétlődik a szabálysértés, az Alfa Amore a Korlátozások meghatározása című fejezet alapján jár el.

Blogírás szabályai és megsértése
Az autódhoz kapcsolódó blogban kizárólag az autódhoz kapcsolódó eseményeket jegyezheted fel az alábbi kategóriákban: Szerviz, Autóápolás, Tuning és extra, Esemény, Felújítás és Egyéb.
Amennyiben vallási, etnikai, politikai jellegű bejegyzést teszel közzé, vagy a blogot üzletszerű hirdetésre használod a korlátozásod a 2. szinttől indul.

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a nem odaillő tartalmakat eltávolítsa a Blogból.

Üzenőfal szabályai és megsértése
Az üzenőfalon a Netikett szabályai rendelkeznek. Kirívó esetekben a korlátozásod a 2. szinttől indul.

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a nem odaillő tartalmakat eltávolítsa az üzenőfalról.

Fórumozás szabályai és megsértése
A fórumokba tartalmat tölthet fel bármelyik “tag” státuszban lévő felhasználó. A fórumozás alapvető szabályait a Netikett tartalmazza, ennek betartása kötelező. Ellenkező esetben a Szolgáltató jogosult a szabályoknak nem megfelelő tartalom törlésére, illetve szankció alkalmazására.

Hirdetés szabályai és megsértése
A hirdetési feltételekről a Felhasználási feltételek és a Hirdetési feltételek rendelkezik. Az ott leírt szabályok megsértése esetén a szolgáltató jogosult a nem megfelelő tartalom törlésére, illetve szankció alkalmazására.

Alkalmazható korlátozások és szabályai

Szabálysértés észlelése esetén a Szolgáltató az alábbi szankciókat alkalmazhatja:

1. Figyelmeztetés

Amennyiben a tag olyan tartalmat tölt fel, amellyel a fórumozási szabályok kisebb mértékben sérti meg (sértő hozzászólás írása, szabályokba ütköző kép, videó feltöltése), illetve adatlapja nem felel meg a Tagság szabályainak, illetve trollkodást folytat a Szolgáltató moderátoron keresztül hozzászólás formájában kéri a sértő viselkedés befejezését.

2. 1 nap kitiltás

A Szolgáltató 24 órás kitiltást szabhat ki azokkal a felhasználókkal szemben, akik a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyva folytatják a sértő tartalmak publikálását, illetve azokkal szemben is, akik a fórumozás szabályait nagyobb mértékben megsértik. Ilyennek tekintendő a vallási, faji, vagy etnikai jellegű, sértő hozzászólás, vagy bármilyen tartalom publikálása, nem engedélyezett hirdetés (spam) elhelyezése a fórumokban, az üzenőfalon, illetve a floodolás.

A Szolgáltató a kitiltás alkalmazásával egyidejűleg e-mailben értesíti a felhasználót, valamint üzenetet helyez el az adatlapján, és üzenetet hagy az Üzemeltetői topikban (Alfa Amore üzenetek) névvel, pontos időponttal és dátummal, valamint szöveges magyarázattal indokolja a kitiltást, illetve szükség esetén abban a topikban, amelyben a szabálysértést elkövették.

Ezen büntetés elévülési ideje három hónap.

3. 1 hét kitiltás

A Szolgáltató egy hetes kitiltást szabhat ki azokkal a felhasználókkal szemben, akik folytatólagosan sértik meg a szabályokat (2. pont), akik figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetést, illetve azokkal szemben, akik a korlátozás ideje alatt más nickjével jelentkeznek be. Ebben az esetben mindkét felhasználó 1 hét kitiltást kap.

A Szolgáltató a kitiltás alkalmazásával egyidejűleg e-mailben értesíti a felhasználót, valamint üzenetet helyez el az adatlapján, és üzenetet hagy az Üzemeltetői topikban  (Alfa Amore üzenetek) névvel, pontos időponttal és dátummal, valamint szöveges magyarázattal indokolja a kitiltást, illetve szükség esetén abban a topikban, amelyben a szabálysértést elkövették.

Ezen büntetés elévülési ideje három hónap.

4. 1 hónap kitiltás

A Szolgáltató egy hónapos kitiltást szabhat ki azokkal a felhasználókkal szemben, akik korábbi kitiltásukat követően is folytatják a szabályszegő magatartást (3. pont), illetve egyhetes kitiltásuk ellenére más nicknevével lépnek be az oldalra. Ebben az esetben mindkét tag egy hónap kitiltást kap.

A Szolgáltató a kitiltás alkalmazásával egyidejűleg e-mailben értesíti a felhasználót, valamint üzenetet helyez el az adatlapján, és üzenetet hagy az Üzemeltetői topikban  (Alfa Amore üzenetek) névvel, pontos időponttal és dátummal, valamint szöveges magyarázattal indokolja a kitiltást, illetve szükség esetén abban a topikban, amelyben a szabálysértést elkövették.

Ezen büntetésnek nincs elévülési ideje.

5. Végleges kizárás

A Szolgáltató végleges kizárást szabhat ki azokkal a felhasználókkal szemben, akik korábbi, egy hónapos kitiltásuk ellenére is folytatják a szabályszegő magatartásukat (4. pont), egy, illetve egy hónapos kitiltásuk ellenére más nicknevével lépnek be az oldalra. Ebben az esetben mindkét felhasználó végleges kitiltást kap.

Végleges tiltás után a felhasználó nem regisztrálhat újra, álnéven sem. Amennyiben ezt mégis megteszi, bizonyítottság után a Szolgáltató figyelmeztetés nélkül törli a felhasználót.

A Szolgáltató a kitiltás alkalmazásával egyidejűleg e-mailben értesíti a felhasználót, valamint üzenetet helyez el az adatlapján, és üzenetet hagy az Üzemeltetői topikban  (Alfa Amore üzenetek) névvel, pontos időponttal és dátummal, valamint szöveges magyarázattal indokolja a kitiltást, illetve szükség esetén abban a topikban, amelyben a szabálysértést elkövették.
 

6. A büntetési tételek halmozása

Ugyanazon tag által elkövetett, de különböző szabályok egyidejű megszegésekor a kiróható büntetési tételek összevonandóak. Ha az összevont büntetés eléri, de nem haladja meg a 4 hetet, akkor egy hónapos, ha meghaladja a négy hetet, akkor végleges kizárást alkalmaz a Szolgáltató.

A büntetések összevonására az elévülési időn belül van lehetőség.

Ezen szabályok betartására illetve intézkedésre az Alfa Amore Moderátorok jogosultak.

Az itt nem felsorolt korlátozások érvényesek az egyéb szabályzatokban elhelyezett hivatkozásokra is. Amennyiben precedens szabálysértés történik, a Szolgáltató fenntartja a jogot a szabályoktól eltérő szankciók alkalmazására.

Érvényes: 2011. március 3. dátumtól visszavonásig.

Kapcsolódó írásaink: