Autó adatlap

  • Típus:75 2,0TD
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:1990
  • Színe:Szürkéskék
  • Jellemzők:
    Idős tulajtól vásárolt kiütött motorral,tiz hónapja elöször 3 hete dobbant meg a szive.Teljes motorgenerál,átvezetékelés,elektromos javitás volt műsoron.A fényezés még hátravan de ami késik nem múlik!Egy 86-os évj. donortól kapott ezt-azt.Olajcsere kimaradt(minek is az)a koszos olaj eltömte az olajszivattyú szivószűrőjét 4,3 hajtókarcsapágy megsüle!Igy lett véve és becsületére legyen mondva hazajött(110 km)Motorgenerál:főtengelyköszörülés,csapágysorcsere,(9),gyürüsor,tömitéskészletcsere, adagolótömi-csere+beszab.,turbó ellenörzés,ezzel párhuzamosan karosszéria jav. hűtőtartó készitése(v.ki felakadt vele)emelési csp.jav,hardycsere és a kedvencem:ird és mondd 120 méter fölösleges kábel eltávolitása.Az elektromos jav. után érdekes módon már minden működik.A legszebb mégis az volt mikor sok hónap után beröffent az új erőmű.Óvatosan járattuk 1,5,10 percig,nézve olajnyomást és vizet,fülelve minden neszre,majd váltó 1-esbe s a rég mozdulatlan testen remegés futott át.Elindultunk!!!
  • Extrák:
    Szokásos Alfa extrák +klima(nemsokára müködni is fog)JA sperdifi.Néha diszkrét zümmögés a müszerfal környékéről:ablak le,darázs ki,ablak fel.
    2006.09.14.Második fázis:kuplung,váltó,kardán.
    Most hogy üzemel a vas megnyugtattam magam hogy tényleg jó és működőképes stb,de a Lego-játék nem ért még véget.A 3. fokozat v.miért recseg,a váltórudazat belever a kardánba.Megtatrósra tervezzük a vasat úgyhogy ki velük.Lassan megszokom az autót,igaza volt az autómágus Csaba barátomnak:ezt az autót meg kell tanulni vezetni és tisztelni.Lehet lágyan kattogó csöndes utazólimó,ahol úgy érzem magam mint egy páncélteremben,de ha jobban rálépsz arra a kis pedálra jobbra lent,emeli a hangját,mignem egyszerre hátbataszit az ülés és GYiiiiiiiiiiiiiiiiiii.Nem egy V6 ezt elismerem de eddig egy autóm sem volt képes ilyen nyers örömet okozni.Az ember megy és azt veszi észre hogy vigyorog mint a töklámpa.
  • Egyéb:
    Imádom!

Fotóalbum