Mutasd

>> Szerviz2013-08-25

Tegnapi nap folyamán sikeresen kicseréltem a gázolajszűrőt, levegőszűrőt, olajszűrőt, olajat, pollenszűrőt.

 
>> Szerviz2013-07-20

Már egy ideje eléggé fent fogott a kézifékem. Hegyre menet közben beugrottam egy autószerelőhöz, hogy megkérdezzem mennyiért javítaná meg. A válasz a következő volt: "Nagy valószínűséggel a munkahenger miatt fog magasan a kézifék. -hatásszünet, majd folytatta- Az alfához nem lehet kapni javítókészletet, így teljes csere, aminek az ára kb. 60e Ft. Állítani nem lehet rajta, mert elektromo"??? Megköszöntem, majd eljöttem.
Hazaérve felhívtam az autotorinót. 8e Ft-ért tudnak adni javító készletet. Jól van mondom ez nem is vészes, már csak egy szerelő kell aki megcsinálja.
Ezt a kis történetet elmeséltem másoknak is és azt javasolták, hogy vegyem le a kézifék szoknyáját és ha tudok, akkor ott állítsak rajta.
Ma ez sikeresen megtörtént. Kb. 2 perces mutatvány volt az egész. Eléggé ki volt lazulva a csavar, gondolom a rázkódástól. Eddig a könyöklő magasságáig fel kellett húznom, hogy fogjon is. Most ezt az távot megfeleztem.
Annyira örültem neki, mintha kisebb csoda történt volna :-)

 
>> Tuning és extra2013-06-19

Mivel régóta nem sikerült senkit sem találnom, aki vállalná az autóm lefóliázását, így már majdnem letettem róla. Ez az elviselhetetlen meleg viszont arra kényszerített, hogy megkeressem a padláson elfekvőben lévő fóliát és saját magam csináljam meg. Szerencsére van már tapasztalatom, hiszen a 146-osomat és apám puntóját, sógor fábiáját is én csináltam. Nah jó, a sógor is segített... :D Az ajtókárpit lebontása pillanatok alatt megvolt, az üveg kiszedése már fejtörést okozott. Ekkor hívtam segítségül a sógit, akivel együtt rájöttünk, hogyan is lehet kivenni. A hátsó ajtó kilincsét is le kellett szedni, körbe a tömítést, felemelni az ablakot és oldara kihúzni az üveget. A fóliázás már rutinosan ment. Visszaszerelés is csak pár perc volt. A hátsó szélvédő viszont nagyobb odafigyelést igényelt az ívek miatt.
Költségem nem volt, mivel ez a fólia még az előző autó miatt megmaradt. Ha valakit érdekel, akkor a www.homasita.hu oldalról rendeltem (kb. 4 éve) tükörfólia néven

 
>> Szerviz2013-06-19

Kaptam időpontot az Autoklubtól klímatöltésre (6900Ft egy klmítöltés náluk). A "szakember" azt mondta, hogy nyomás van, de még sem tudja feltölteni valami gond van a rendszerrel. "nem megy a ventillátor sem". Azt ajánlotta, hogy vigyem el egy klímával foglalkozó emberkéhez.
Ott szívélyesen fogadtak. Rácsatlakozott a rendszerre és már töltötte is fel. Átnézte a rendszert mindent rendben talált. A ventillátor is működik. Most a legkisebb fokozaton is jéghideg levegő áramlik be a kocsiba. Ilyen melegben jó is :) Még ha 10500 Ft-ba is került.

 
>> Egyéb2013-05-21

Keszthelyi benzinkúton arra lettem figyelmes, hogy van egy potyautasom...