Mutasd

>> Szerviz2010-05-27

Kb egy éve vettem az autót de mostanáig sokat nem költöttem rá csak a kötelezőket: olaj stb....Kb 2 hete eldöntöttem, hogy átesünk első nagy szervizünkön, még pedig vezérlés szett,vezérlés módosító,olaj, gyertyák, fékbetétek.... Faterom segítőkészen felajánlotta hogy ne vigyem szervízbe mert az drága, majd mi lecseréljük a vezérlést:)..Végeredmény: hengerfej csere:( csak 8-ból 8 szívó szelep bánta legalább is szemmel ennyi látszott.Leszedtük a hengerfejt, új rendelése 35 ért és az autót bevontattuk a szervizbe ahol a szakember megoldotta a problémát barátságos áron.

2 nap alatt készen lett az autó, elhoztam a szervízből de az örömöm sajnos csak egy hétig tartott.Rá egy hétre hazafele a pályán 150nél az autóból egyszer csak elment az erő, lehajtottam a pályárol,közben a motor is leállt.Nehezen beindult de elkezdett kalapálni, ugyhogy nem erőltettem a dolgot.Szerencsémre a szerencsétlenségemben mielött telefonáltam volna egy ismerős állt meg mellettem és haza is vontatott.

Mindez szombaton történt.Hétfőn bevittük alfikát a szervízbe, ugyanoda ahol a hengerfej csere történt.Közölték,hogy az autó csapágyas és a legegyszerűbb megoldás a blokk csere.Mikor megtudtam az új blokk árát csak ugy kapkodtam a levegőt, de végül belementem a dologba,160ért megvan az új motor és van egy felesleges hengerfejem...ha esetleg valakit érdekel.

Most már lassan csak röhögni tudok az egészen, de az alfa a születésnapját a szervizben ünnepli sajnos, én meg otthon vagy valahol, de biztos nem Komáromban.
Pedig nagyon készültem.
De most legalább új gyári gyertyák vannak benne,Selenia 20K motorolaj, új vezérlés módosító és remélem a blokk is jobb lesz mint az elöző.

Röviden ennyi!Költségem kb 350ezer...ez egy kicsit fájdalmas,remélem nem vertek át...