156 1.6 T.S. - főkép

Blog

2014-10-07
Téli gumi

Mivel már tartósabban 7 fok alatt volt reggelente a hőmérséklet, ajánlott volt felszerelkeznünk téli gumival. Gumis ismerőstől vettem jó áron nagyon szép állapotú, alig kopott (kb. 7 mm profilmélységű) használt Bridgestone Blizzak LM-21 típusú abroncsokat. Helyben meg is történt a centrírozás, szere Tovább »

2014-09-22
Szépítkezés

Ráfért már a vasra egy teljeskörű ápolás, így kiporszívóztam a beltér minden zugát, alaposan lemostam az autót, saját kezűleg felpolíroztam a kasztnit, a gumikédereket-műanyagokat pedig átfújtam finoman szilikonnal. Ezután már elfoglalhatták helyeiket a megrendelt matricák (ezúton is köszönöm az Tovább »

2014-08-30
Újabb siófoki kiruccanás

A júliusi siófoki nyaralás ismétlést kívánt, így augusztus végén újabb másfél hétre legurultam Balaton fővárosába, ezúttal egyedül. (Ezt azért tehettem meg ilyen könnyedén, mert van egy remek kis nyaraló családi kézben, ahová bármikor leruccanhatok.) A nyaraló udvarán áll egy hatalmas, sok X-éves Tovább »

2014-07-29
Az első hosszabb út

Az autó megvételekor már tudatában voltam, hogy elöl, a felső lengőkarok cserések lesznek, ezt szomorú nyüsszögéssel jelezték felém. Ez a hang viszont szép lassan kiegészült kopogással is, így az utolsó pillanatban, a siófoki nyaralásra indulás előtt egy nappal ki lett cserélve mindkét lengőkar, ill Tovább »

2014-07-11
Kalandos papucs csere

A vásárláskor Semperit téli gumik voltak az autón, kb. 2-3 mm-nyi futófelülettel, így gondoltam, még elhasználom pár hónapig, akkor pedig úgyis venni kell téli garnitúrát. Nos, nem volt jó ötlet, egy csúnya esős napon megcsúszott az autó eleje egy, a főútról lekanyarodó éles kanyarban a falu szél Tovább »

Autó adatlap

  • Típus:156 1.6 T.S.
     Mindent erről a típusról
     Tagok, akik birtokolják a típust
  • Évjárat:1997
  • Színe:Világoskék (Azzurro achille)
  • Jellemzők:
    Véleményem szerint a 156-os típus közel 20 éves létére is üde színfoltja a forgalomnak külső- és belső formavilágával egyaránt.
    A belsejét sok mai autó megirigyelhetné, szép kialakítású a műszerfal, sportosak, egyben kényelmesek az ülések.
    Az 1.6-os motor kissé nyomatékszegény -főleg alacsony fordulaton- ehhez a viszonylag nehéz kasztnihoz, viszont nagyon szép gyárilag a hangja.
    A precízen megtervezett futóműből és a direktre hangolt kormányzásból eredően nagyon élvezetes vezetési élményt nyújtó verda. :-)
  • Extrák:
    ABS, Állítható kormány, Automatikusan sötétedő el. tükör, Blaupunkt MP3 CD-s rádió, Centrálzár, EBD/EBV, Elektromos ablakok elöl, Fedélzeti komputer, Fűthető szélvédő, Gyári alufelni, Immobiliser, Ködlámpa (elöl-hátul), Manuális (5 fokozatú) sebességváltó, Pótkerék, Szervokormány, Színezett üvegek, Ülésmagasság állítás, Vezetőoldali légzsák
  • Egyéb:
    Elöl kisméretű matrica-rendszám, gyárilag.

Fotóalbum