Mutasd

>> Egyéb2015-07-03

Tegnap éjjel útnak indultam egy német nagyvárosban. Pontosabban "A német autógyártás fővárosában". Az autó nemrég volt lemosva és a japán wax így sok év után is megőrizte "bőre hamvasságát". A blu cosmo szín pedig szintén nem mindennapi.

Szóval elindultam ezzel a csillogó autóval. Az utcán alig voltak emberek. De aki volt, az átlalában megpihentette pár pillanatra szemét az Autón.

Mentem tovább, lassan kiértem a városból, a dízelmotor hangja belül már egy jobban sikerült benzinesére hasonlított. A gyári xenon bevilágította a pályát, reflektorra szokás szerint nem volt szükség. Szélzaj alig-alig szűrődött be.

A gázpedál enyhe megérintésére is meglódult az autó. Nem aszfaltszaggató módon, csak annyira, hogy érezni lehetett, ez a motor összhangban van az autóval.

Egy hosszú, kanyargós emelkedőn is kötelességtudóan tette a dolgát. Az autó kapaszkodott fel a hegyre és közben tapadt az útra. Semmi jele nem volt annak, hogy itt átlagon felüli megpróbáltatásról van szó.

...folyt. köv.

Az autó hamarosan 15 éves lesz. Én pedig azon tűnődtem, hogy ez, hogyan lehet ennyire jó? És, hogy vajon más márkáknál is így van-e ez, még 10 együtt töltött év után is? Mert ennél az autónál bizony ez a helyzet.