Blog >> pollenszűrő

>> Szervizgyugya // Alfa 146 1.6 TS 16V // 2007-10-24

A hétvégi hosszú esőzések eredménye egy hatalmas tócsa lett az első ülés előtt. Arra tippeltem, hogy a pollenszűrőtől jött be a víz. Lebontottam a műanyag borítást, alatta egy szétázott pollenszűrő fogadott. Valószínűleg eldugult a vízelvezető cső, nem folyt el a víz, és egészen a pollenszűrőig feljött a vízszint, míg végül az utastérben kötött ki a víz. Kitisztítottam a csövet és a raktam bele egy új szűrőt. Remélem ezzel vége a beázásnak.

>> SzervizLujo // Alfa 156 1.6 TS 16V // 2007-08-02

Mivel fogalmam sem volt, hogy vajon az előző tulajok mikor cserélhették utoljára a pollenszűrőt, gondoltam megkeresem, s ha szükséges, kicserélem... Hát mit ne mondjak, szükséges volt... Az új szűrő MANN típusú, aktív szenes változat... mindjárt jobb a levegő, az utastérbe :))

>> Szervizadmirális // Alfa 156 SPORTKIT 1998 // 2007-07-03

A pollenszűrő nevű intézmény nem egy bonyolult jószág, de azért érdemes cserélgetni minden ősszel, továbbá a magam részéről ajánlom, hogy a fölötte található esőelvezető csatornát is vegyétek ki és rendesen tisztítsátok át. Cserébe nem tömődik el és nem engedi befolyni az utastérbe az esővízet, sőt még az autómosó vízét sem!:) Az a lényeg, hogy az esőelvezetőtálcán nagyjából az autó hossztengelyének vonalában van egy lyuk, ami szintén könnyen eltömődik, úgyhogy azt is át kell bökni, hiszen voltaképpen ott távozna a víz. Én ma marokszámra emeltem ki a porból, falevélből, zsebpiszokból és egyéb apróságokból összeállt trutyit onnan a környékéről. Mivel ősszel nem volt szűrőcsere, most cseréltem azt is.

>> SzervizWilly // Alfa 146 ti // 2007-07-01

Kapott az autó mindenféle szűrőt és friss Selénia 20K Alfa Romeo olajat. Km: 182945
Olaszűrőből, levegőszűrőből és üzemanyagszűrőből a drágább és gyári minőséget kapta (MANN Filter), pollenszűrőből pedig Corteco márkájút kapott. Az üzemanyagszűrővel igencsak megszenvedtem, kb 0,5 liter benzint sikerült is magamra locsolni. :)

>> SzervizFerke // Alfa 156 1.9 JTD SW // 2007-06-10

Álltalában sose találja senki. Merthogy a faceliftnél nem az ablaktörlő alatt van, hanem az anyósülés előtt, a műszerfal középkonzol mögött, leghátul. Nem kell mindkét oldalon bontani, csak az utasoldalon.
2db pici csavar fogja a képen látható "L" alakú konzolt, miután az lejött, a 2db szűrőbetét egymás után becsúsztatható a helyére. Majd konzol vissza, és kész.
A pollenszűrő mérete sem ugyanaz, mint a facelift előttinek, viszont a 2003 és azutáni 156-osokban is ugyanez van.