ChrisVaughn - főkép
>> AutóápolásAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-11-18

Ma lekerültek a nyári papucsok, vettem egy új garnitúra gumit, Nankang SV2 185/60 R15-re (DOT 2014. 33. hét) esett a választásom. A tavaly télre vásárolt acélfelnikre nem volt szívem felrakni az új gumikat, úgyhogy keresgéltem, és találtam 4db 15-ös tojástartós felnit. A fényezése kicsit rottyon volt, úgyhogy felújítottam, fehér lett.

Szándékosan nem akartam nagy felnit, szerintem télre felesleges, ezt legalább nem sajnálom annyira ha odaverem, viszont az acélfelnit sem kell bámulnom. Mindezek ellenére ennek az autónak tényleg nem áll jól a 15". Túlságosan kicsi. :)

Költségek:

Gumik: 52.000.-
Felni: 23.000.-
Alapozó, festék, lakk, csiszolóvászon: ~6.000.-
Szerelés, centír, új szelepek: 9.400.-

Km: 160.770

>> SzervizAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-05-30

Még a télen meghalt az egyik szenzorom. Ha nem volt mögöttem semmi is így sípolt. Most jutottam el a cseréhez, új, gyári SWF került bele. Ebayről rendeltem a motyót, 4 munkanap alatt itt volt.
Cseréje viszonylag egyszerű, alá kell feküdni, és egy kis kézügyességgel könnyen kicsavarható a szenzor. Hely nem sok van, egy kisebb kéz pont befér.
BMW dobozba küldték, azt gyorsan ki is dobtam. :)
Hibátlanul működik azóta.

Költségem: 6900.-

>> SzervizAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-05-17

Nincs előzménye, egyszerűen csak nem volt még amióta nálam az autó. Gondoltam elviszem és beállíttatom. Olcsóbb mint egy új garnitúra gumi. :)
Átnézték a futóművet, rendben van, a szilentek kicsi öregek, de nincsenek kiszakadva. A 18-as kerekeimre nem tudták rárakni a gépet, így kölcsön kellett kérnem Peti téli garnitúráját, úgyhogy az került fel arra a kis időre. Éljen a narancs. :)

Futómű állítás: 5.000.-
Kerék le-fel: 1.000.-

A melót Kurityánba végezte a Gésa autószerviz. A tulaj megmutatta a limitált Porschéjét, amiből 12db készült összesen, és 2db van belőle Európában. Egyik az övé. Eszméletlen, bánom, hogy nem fotóztam le...

>> AutóápolásAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-05-06

1év alatt a harmadik vagy negyedik ablaktörlő lapátom fogyasztottam el. A 2000ft-os Tescosok pár hónapig bírták, legutóbb egy Auchan saját márkás ablaktörlőt próbáltam ki, felrakás után, az első törlésnél már csíkozott. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem veszek olcsó selejteket. Pár napja ismét cseréltem, Bosch és Goodyear között vaciláltam, Goodyear árán két pár Bosch-t tudtam volna venni, mégis a GY-t választottam. Mondhatnám, hogy megetetett a marketinggal, ami félig igaz is (mert kíváncsi voltam rá), de kézben tartva is sokkal masszívabb és nehezebb volt mint a Bosch, így lehet nem feltétlen kamu ami a dobozon áll. :)

"Fejlett aerodinamikai kialakításu gumi él.
-A hajlított élek új profilja kiegyensúlyozott nyomást biztosít az egyenletes törés és az optimális kialakítás érdekében, bármilyen időjárási és klimatikus viszonyok között.
-Maximális érintkezés a szélvédővel.
-Ultracsendes ablaktörlő.
-Nagy kopásállóság, élettartam"


Törölni tényleg szépen töröl, az élettartamot pedig majd meglátjuk.
Költség: 7.000.-

>> EseményAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-05-05

Alfa Romeo Magyarország néhány napja indított egy játékot facebookon (bővebben itt) melyre beneveztünk a menyasszonyommal, és végül, 46 induló közül, sikerült a 2. helyen végeznünk, így nyertünk 2db jegyet a vasárnapi WTCC futamra! Ezúton is köszönjük a jegyeket! :)

Jó volt élőben is látni a 4C-t, a hangja és a gyorsulása is, fogalmazzunk úgy, hogy méltó a kinézetéhez.
Beszéljenek a képek... :)

>> AutóápolásAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-05-05

Felújítottam az ajtónyitó fogantyúm, már a vásárláskor elég ramaty állapotban volt. Kezdésnek Cs. Attilától rendeltem két darab ovális gumidarabot ami a kárpitcsavart fedi el. Kellett még 1 flakon akril festék egy kis polírpapír. A kárpitot nem bontottam le, csak kimaszkoltam, mivel sok időm nem volt rá. Valószínűleg szebb lett volna ha leszedem, de így is sokkal jobb mint amilyen volt.

Költség:
Ovális gumidarab: 4.000.-
1 flakon akril: 1.100.-
Polírpapír: 150.-

>> AutóápolásAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-04-25

...azaz miért nincs nekem basszus?! Ja, mert nincs is ami adja....

Februárban, amikor először ültem Peti GT-jében, feltűnt, hogy a gyári Bose rendszere mérföldekkel jobban szól mint az enyém. Pedig elméletben ugyanaz. Eddig azt hittem az enyém a normális, aztán csak lestem amikor megszólalt a mély. Nem túl gyorsan, de kiderült mi hiányzik, a mélyláda. Hívtam 1-2 bontót, mindegyik rajtam akart meggazdagodni, 18-20k-t mondtak, viccnek nem volt rossz, de ha nem ragaszkodnék a gyárihoz, ezért már egy komolyabbat is lehetett volna venni. Egy kis segítséggel azonban sikerült találnom, Exbléx GT cartárstól (ezúton is köszi!) vettem, baráti áron kínálta, az egyik ismerősöm pedig el is tudta hozni pestről. Rögzítettem a helyére, bekötöttem, gyönyörűen teszi a dolgát. Remélem az előző tulaj, aki kilopta belőle a ládát, eltörte azóta a kezét...

Költségem: 12.000.-

>> EseményAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-04-19

Első Alfa talim. Jó volt, szép volt, csak az idő volt egy kicsit csúnya. Pepeginoval és párjával indultunk útnak, 2db GT-vel.
"Ha már itt vagyunk, pózoljunk mi is, ne csak a verdák..." :P

>> SzervizAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-04-14

Szombaton kezdődött, vásárolni indultunk volna menyasszonyommal, előtte elmentem lemosni a felniket, induláskor már az autómosó emelkedőjén alig akart kimenni fél gázon, fel is villant a motor check lámpa. Parkolóig elgurul, autószerelő haver felhív, 5perc múlva ott is volt, nézegettük miért csak 3 henger megy. 5perc alatt rájöttünk, hogy az egyik gyújtótrafó sz*rt be, ez 99%-ig biztos volt. Vasárnap reggel Gulyás Lacikával kiolvastuk mit tárolt el az autó, kettes henger, gyújtás hiba. Érdeklődtem, informálódtam, végül ma reggel találtam egy srácot, tőlem 20 méterre lakik és pont volt egy eladó jts bosch trafója. Megvettem, beraktam, tökéletesen működik. Most minden happy, úgyhogy úgy néz ki még a nyíregyi talira is ki tudok nézni a hétvégén. :)

Költségek:
Bosch gyújtótrafó: 5.000.-
OBD diagnosztika: 1.000.-

Lefényképeztem a bűnöst.

>> AutóápolásAlfa GT 2.0 JTS Distinctive // 2014-04-06

Megjöttek a ledes helyzetjelzők kínából, gyorsan be is raktam őket, plusz tompítottba is vettem Night breaker -t. Jobban látok vele, de nem vagyok tőle seggre esve. A csomagoláson lévő +110% természetesen nem valós. BlueVisiont akartam eredetileg, de nem volt türelmem kivárni a futárt, kicsit bánom.

Night Breaker Unlimited: 6250.-
LED helyzetjelző: 750.-