Blog >> ablaktörlő

>> Szervizlion1983 // Alfa 159 1.9 JTDM Sportwagon // 2017-12-04

Egy ideje az ablaktörlő folyamatosan elhagyta a szélvédőt középen. Elfáradt a mechanika műanyag része, csere.

>> EgyébMacccy // Alfa 159 SW Ti // 2017-07-01

Adni kellett a láthatóságnak, így a csomagtérajtóban lévő két P21/5 helyzetjelző izzót kicseréltem és kapott a gép új ablaktörlőket is, hátra bontott gumit szépen méretre vágva, előre pedig egy Valeo Silenció x-trm szettet.

Vettem eü csomagot, mellényeket, izzószettet is, de jó lenne egy Alfás csomagtér táska ...

Jah és első és hátsó Alfa Romeo embléma is kicserélve!

>> SzervizPoló // Alfa 156 2.0 TwinSpark Distinctive // 2017-05-16

Ezt meg csak úgy kicseréltem, mert nem szeretem ha csíkoz és nem látok ki. Ez is gyári az Elaforgtól.

>> SzervizAttis // Alfa 147 1.6 TS (120LE) // 2017-05-08

Vettem egy szett Bosch AeroTwin ablaktörlő lapát szettet Olaszországban. A csere megtörtént és szépen törölnek.

>> SzervizAbarai // Alfa 156 2.5 V6 24V // 2017-03-22

Kivételesen nem Valeo lapátok lettek a Tescóból, hanem gyári darabok az Elaforgtól. Hétfőn spájzoltam be őket, ma pattintottam fel a régiek helyére.

Az új ablaktörlőkkel az első utam a gumishoz vezetett, aki visszatette az autóra a nála tárolt Pilot Sportokat az Alpinok helyére. A téli garnitúrát nyugdíjaztam. Hat szezont futottak két Alfán. Kilométert csak tippelni tudnék, mert a régi autónál nem nagyon írtam. Az első öt évben teljesen elégedett voltam velük, de az idő nem kímélte őket sem. A hatodik szezonjukban már nem hozták azt a szintet, amit régen. Azt még nem találtam ki, mi legyen az utóduk, de az Alpin 5 biztosan az esélyesek között van. A gumis ismét megdöbbentett azzal, hogy rendesen felfújta a kerekeket, nem úgy állt, hozzá, hogy kétbármindenbejó.

A végén megkoronáztam az egészet egy alapos takarítással.

Ablaktörlők: 6110 Ft
Gumicsere: 9600 Ft

Kilométeróra állása: 171 497

>> Szervizptom // Alfa 159 Progression 1.9 JTDM 16V SW // 2017-01-15

2016. októberben új Taurus 225/50 R17 téligumikat kapott az autó, valamint a hátsó ablaktörlő motorját kellet cserélni.

2017-et az esedékes olajcserével (Selénia), váltóolaj, valamint fékolaj cserével kezdtük. A jobb első kerékcsapágy és stabilizátor rúd cseréje is megtörtént. Km óra állása: 201.000.

>> SzervizKazes☻ // Alfa 146 1.9 td, Bözsi // 2016-11-11

Sajnos Bözsi hátsó ablaktörlője már hozzánk költözésekor is rossz volt. Pontosabban a benne lévő nagy zöld műanyag fogaskerék kopott el. Eddig csak ígéretet kaptam, hogy lesz olyanom, de fogaskereket nem. Eddig vártam, Mifi cartárstól beszereztem egy jól működő komplett hátsó ablaktörlőt, melyet a bowlingos Alfa talin vettem át, Bánkon. Pár nap múlva beszerelésre került és remekül működik... végre tudom törölni a hátsó ablakot... is. :)

>> AutóápolásHpeDave // Alfa 156 SportWagon // 2016-10-29

Sikerült ma kicserélnem a korábban beszerzett hátsó ablaktörlő motort, előtte szétszedtem és jól bezsíroztam a mechanikáját, hogy azon ne múljon a működése és megkapta a bőrápolást is. A feni csavarokra pedig szereztem védő kupakokat,elég jól passzol a felni színéhez.

>> SzervizAtoska // Alfa 156 1.6 TS // 2016-10-20

Hi!

Újabb szép nap és szabadidő hasznos eltöltése.....
Ha esik az eső, használni kell az ablaktörlőt. Ez idáig szerintem evidens :-)
Viszont az nem, hogy az ablaktörlő kapcsolót szakaszoló törlésre állítom, akkor vékony kis fekete füstcsíkot ereget. Beköltöztek az indiánok és sms-t írtak. :-(
Vettem egy használtat. Igaz SW kapcsoló, így a hátsó vezérlés is rajta. De ez nem zavar.

Munkaidő: 1ó

>> SzervizTamás146 // Alfa 156 Sw // 2016-09-19

Először is had mondjak köszönetet egy távoli alfás ismerősnek KRISTYON sokat segített mikor felhívott és felvilágosított hogy mit és hogyan kell megcsinálni.Így azért könnyebb volt .Az új autó megvétele után az első az hogy vezérlés csere .Ez a héten lezajlik majd arról is lesz egy kis blog .Utána igyekszik a kis hibákat az ember kijavítani itthon amit tud ezek a következők : Hátsó ablaktörlő motor kerreg nagyon lassan jár vagy már szinte nem is jár(csere) 10.000 Bontott Alfás Marektől.Ugyan innen infócenter mert az is túl melegszik egyből kb ahogy megyünk az autóval 5 percet és már nem látunk belőle semmit hogy mit ír idegesített nagyon tehát vettem egyet 20.000 ért bontott az új az 36500 és az csak kijelzőt kapunk annyiért én házzal együtt vettem. Hál istennek a tempomatnak nem volt nagy baja csak a kuplung pedál feletti kapcsolót kellet kihúzni mert valaki annó felnyomta és be is ragadt amióta kihúztam a kapcsolónak a fejét azóta működik a tempomat ilyen egyszerű volt, ez nem került semmibe csak egy kis fekvésbe meg pár liter izzadságba :D Mert ugye olyan remek helyen van hogy épp eszű ember oda be nem fér kell egy akarat erő hogy azt azért elérjük a kuplung pedál felett egy kis helyen a sötétben :) nem lehetetlen de meg lehet oldani kicsit meg kell feszegetni aztán már egy csőrös fogóval ha meg tudod fogni a végét akkor húzhatod és egy pici kattogó hangot fogunk hallani mikor húzzuk nem fog eltörni kijön vagy 2-2.5 cm-t. Hátra van még az AIR BAG csatlakozónak a hibája mert kontaktos az ülésem alatt azt is majd valahogy megoldom meg olyan van még hogy a bal első oldali ajtómnak a belső nyitókája nem húzz vissza valószínűleg rúgó kiesett eltört nem tudom majd az is meg lesz nézve . Meg a bal hátsó ablak nem megy le se föl már motor meg van csak be kell majd szerelni ezt az autóval együtt kaptam. Bal első ajtó határoló kattog az is idegesít majd azt is ki kell cserélni .Meg hátula spoilerben nem megy a fék lámpa azt is meg kell majd nézni miért nem ott is valami hiba van .Sok kicsi apróság de így elsőre tempomat pipa hátsó ablaktörlő motor pipa infocenter mükszik pipa . A tempomat nagyon kényelmes decsak hosszú távon jó mert sok a hülye aki össze vissza megy szóval nem lehet fain tampósan haladni ,de jó érzés nagyon hogy ezeket a dolgokat meg bírtam itthon csinálgatni .Feltettem pár képet az info centerekről amik vannak amilyen lett és hogy milyen volt előtte. egy hasznos oldal ezt érdemes megnézni ha infocentert cserél az ember 156 ban. http://myweb.tiscali.co.uk/wrinx/Personal/Alfa_Romeo_156_GTA/01_InfoScreen.htm