Mutasd

>> Egyéb2009-05-09

A hátsó szárny alatt a tetőn van egy gumi, amit még eddig senkinek nem sikerült megfejtenie, hogy pontosan mire való. Több SW tulaj is eltávolította már, és elmondásuk szerint a hátsó szélvédő nem porosodik azóta annyira, vagyis van értelme a dolognak. Úgy döntöttem, hogy én is kiszedem.
Ahhoz, hogy a patentokhoz, amik fogják, hozzálehessen férni, jobb, ha levesszük a szárnyat. Belülről mindkét oldalon 3-3 csavar tartja, utána csak lekell emelni. Persze a pótféklámpa zsinórja nem engedi messzire a spoilert. Lapos fejű csavarhúzóval a patentot könnyen ki lehet húzni, bár a gumi nem feltétlenül éli túl. Nekem is elszakadt pár helyen, de mivel nincs már rá szükségem, így nem zavar. A patentokat visszatettem a lyukakba, de ez nem végleges megoldás így. Egyrészt kilógnak nagyon, másrészt van amelyik lötyög. Még annyira nem is zavarna, ha nem tükröződne a fóliázott hátsó szélvédőben, de így nagyon nem jó. Erre kell egy jó megoldás. Szigetelőszalaggal leragasztás átmenetileg jó lehet, de hosszú távon az sem 100%-os. Ezt még ki kell találni.
A látvány így szebb lett, tényleg szárny jellege lett ennek a tetőspoilernek. De hogy a hátsó szélvédő mennyire nem fog porosodni, ahhoz majd egy pár km megtétele szükséges lesz.

U.i.: Kocsimosás után tesztelve, valóban nem porosodik az autó segge. :-)