Blog >> spoiler >> fényező

>> SzervizKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-04-24

Elkészült (0424) a hátsó lökös. bár.. még hagy némi kívánni valót maga után.. hiányzik a "diffúzor", stb. Jövő héten folyt.köv. Addig is szépen lemostam, hogy érezze a törődést. :)

[Költségeim: műanyagos munkadíj 13.000, fényező (csak anyagkts.) 20.000Ft]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-27

(0327) új GTA style első lámpák akciósan :) 27475 /pár, csere 4000, diffúzor lemez matt feketére fújása, helyére illesztése 10000, jatt 1000

..szöveg, stb később..
..telefonnal készült képek, fényképezősök még később:)

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-24

Ma (0324) délután ismét átgurítottam az autót Ignáchoz (fényező) pár napra, hogy amíg itthon van (vasárnap) addig dolgozgassanak rajta Gyurival (lakatos) meg Gáborral (műanyagos). Vittem nekik egy szép hosszú listát, hogy mit kellene csinálni. De ebből egyelőre (szombatig) csak pár dolog fog megvalósulni, de remélem azokkal oly mértékben elégedett leszek megint, mint a múlt alkalommal. Aztán ha hazatér Skóciából (még az Esztergomi Találkozó előtt) akkor folyt.köv. Amíg ott voltunk (két órán át), Gyuri már meg is oldotta a diffúzor lógását, csak még le kell fújni a konzolokat és felcsavarozni a gyári lökhárító tartó helyekre és kész is. Illetve kitaláltuk a diff.lemez felfogatásának módját. Ignác lefújta az első lökhárítón a pajzs alatti részt matt feketére, hogy csukott motorháztetőnél se világítson az ezüst szín a pajzs alatt. Gábor pedig elvitte a légbeömlőket, hogy kialakítsa a végleges formát, hogy aztán Ignácnak már csak ezüstbe kelljen öltöztetni és kaphasson egy fekete 'csirkehálót' a fenekére:)

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-12

Egyelőre ennyi. Hazahoztuk (0312) az autót Ignáctól. Hétvégén teszünk vele pár kört, aztán megy vissza, az apróságokat még befejezi rajta a X. Esztergomi Alfa Romeo Tali előtt. Nagyon lelkiismeretes, szép munkát végeztek, csak dícsérni lehet őket.

Összegzésül, ami elkészült: hátsó lökhárító toldat felhelyezése, hátsó lökhárítón lévő horpadás javítása, stb., fényezés. feliratok eltávolítása a csomagtér ajtóról és a két sárvédő elemről, ezek helyének javítása, apró horpadás és karcolások korrigálása a csomitetőn, fényezés. hátsó szárny két színre való fényezése, felrakása. hátsó lámpák alatti részek újrafényezése a feliratok leszedése után keletkezett hibák miatt, több rétegű teli polír az egész autón. küszöb spoileren lévő hibák minimális javítása. bal oldali ajtókon lévő lakk lepattogzás helyrehozása. első lökhárítóban lévő rács és a mögötte lévő ezüst színű tartó feketére fújása. matricák eltávolítása mindenhonnan.

És ami még elkészül ha visszaviszem: visszapillantó tükrök házának fényezése ezüst színre. küszöb spoiler további korrigálása. belső műanyag dísz küszöbök matt feketére fújása. további apró hibák javítása azokon a részeken, ahol nem lett újrafényezve és kell szükséges. pl. kőfelverődések, stb. csomagtér ajtó kárpit visszarakása, kétoldalú ragasztóval történő rögzítése a mélyláda áldásos hatása ellen:) első vonószemtakaró beszerzése és fényezése, hátsó 'diffúzor' lemez felrakása, stb.

[Költségeim eddig: fényező munkák 115 (hátsó toldat 40, szárny 35, csomagtérfedél 40 (a polír meg a stb 'ingyen' volt. de mi számít ingyennek ilyen árak mellett?:) lakatos munkák 7eFt, borravaló a fényezőnek 5eFt]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-11

Ahogy Ignác mondaná: 'elmulasztottam a pillanatot..', mikor felkerült a szárny, azt mondja nem tudtak aludni, olyan korrektül néz ki.. :) Asszem du. (0311) megsasolom, nagyon kíváncsi vagyok én erre.

[...]

..és tényleg:) Nagyon jó lett szerintem. Sőt. :) Szinte már olyan mint az eredeti képeken. Egy-két dolog viszont még hiányzik róla, illetve a polírozásból is hátra van még egy réteg. A küszöb viszont szívás. Az még több időt fog igénybe venni. A belső fekete műanyag küszöbburkolatokat is le kell majd még fújni, ill. a csomagtér kárpitot visszatenni, de ezek már apróságok.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-10

Ma (0310) végre felkerült a hátsó lökhárító az új toldattal együtt a helyére. Illetve az első lökhárítóba a fekete műanyag rács is. És az amögött lévő merevítő is fekete színben rejtőzködik már, nem hivalkodik már ezüst metál színével. Kapott egy tisztítókúrát az egész kaszni. A mélyebb karcok sajnos így is megmaradtak, de gyönyörű szép csillogó lett a felülete az egész autónak, pedig még 3 réteg -különböző- polír anyag hátra van. Az ajtók élein pár helyen le van pattogva a festék, egyelőre ecsettel ki lesz javítva, majd a következő alkalommal azok is fújva lesznek a géptetővel - és remélem már egy új első lökössel - együtt. Visszakerültek a hátsó lámpák és a csomagtér zár. A szárny helyét bejelölgettük, aztán nemsokára az is elfoglalja végső helyét az autón. Várom már, hogy készen legyen. Eddig mindenkinek tetszett :) Nagyon hiányzik a diffúzor aljáról az a lemez ill. a kipufogó kétoldali kivezetése, de remélem két héten belül erre is sor kerül majd.

[Költségeim: 4db 6/25-ös csavar a szárny felfogatásához 50Ft]

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-09

Mai (0309) állapot:

-csomagtér ajtó, hátsó sárvédők fényezve, felpolírozva.
-szárny alsó része grafitmetál színre fújva az azt tartó csavarfejekkel együtt (a mester kezében:)
-belső küszöbburolatok előkészítése a fényezéshez.
-diffúzor lemez nitrohigítós próbája:)

Ha minden igaz holnap felszerelésre kerül a hátsó lökhárító a szárnnyal együtt.
A mai képek túl sok újdonságról nem árulkodnak és még a szárny alsó részének a színe sem jön ki igazán, de élőben azért más:) Pár munkaóra ma is belekerült. Szép selymes felületű lett a kaszni.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-08

Fényezve, polírozás, felrakás előtt. (0308)

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-06

Mai (0306) kép. A feliratok eltávolítása után lámpák ill. csomagtér ajtó zár kiszerelése. Kisebb horpadások, élek, karcok, festéklepergések javítása, majd fényezés.

>> Tuning és extraKn[.]xX // Alfa 156 16V 1.8 TwinSpark // 2010-03-05

Talán már nem is meglepő, hogy ma is (0305) a fényezőnél kötöttem ki. Csináltunk is pár képet. Sok változás a képeken nem látszik, de egy újabb réteg (töltőalapozó) került fel mindkét elemre, ami már meg is száradt. Viszont a felirat nem akar lejönni a fenekéről, még az is lehet, hogy valamelyik őrült pillanatragasztóval nyomta fel anno.. Úgyhogy fényezve lesz az egész hátsó rész. Ha már lúd legyen kövér. :) Gondolom emiatt újabb napokba fog kerülni (meg pár tízezerbe) amíg visszakerül hozzám. De inkább legyen szép, mint hogy így maradjon mostmár..