Blog >> ajtónyitás

>> AutóápolásKollerT // Alfa 159 1,9 JTDm 16V SPORT // 2014-03-24

EZ Washban rakattam rá egy kemény waxot. Soha nem volt még ilyen tiszta az autó az biztos.

Sajnos kiderült, hogy a Schilleres polírozás annyira mégsem volt jó, majd újra kell csinálni, ha azt akarom hogy tökéletes legyen. (Én pedig mindent tökéletesen akarok tudni az Alfán.) Lehetséges hogy utána felrakom a kerámia bevonatukat is, pénteken megyek megnézni egy másik autójukon, úgyis oda kell mennem a megrendelt gumikért.

Bár utána számolva ha 3 havonta waxoltatok, akkor ugyanott vagyok, mint 3 év garanciával a kerámia bevonattal.

TERMÉSZETESEN VALAMI VADBAROM RÁMNYITOTTA AZ AJTAJÁT, KICSIT LÁTSZIK IS AZ OLDALÁN. Lehet hogy lesben fogok állni és a következő, akit meglátok hogy rányitja, ezentúl biztosan figyelni fog rá, hogyan száll ki a kocsijából...

>> SzervizDanFather // Alfa 156 1.9 JTD Sedan // 2013-12-03

A hidegebb idő beálltával én is észrevettem, hogy az első ajtók nyitógombja előszeretettel ragad be egy kicsit benyomáskor. Nem volt még az enyémnél olyan radikális a probléma, csak kicsit akadozott a folyamat, ezért úgy gondoltam, elébe megyek a dolgoknak.

Többek bejegyzése nyomán beszereztem egy pár tömítő O-gyűrűt (bármelyik hidraulika boltban kapható, belső átmérője 20 mm, anyagvastagság 2 mm).

Annak rendje és módja szerint szépen szétszereltem az ajtót, kivettem a zárat, és bár az eredeti gyűrű sem volt még elszakadva, azért kicseréltem újra, ha már arra jártam.:)
Továbbá a zárszerkezetet féktisztítóval megtisztogattam, majd a mozgó részeket kenőanyaggal megkentem (elvileg a WD40 is jó, de mégis ezt a speciális kenőanyagot ajánlom, amit olyan fém alkatrészekhez gyártanak, amik ki vannak téve vizes közegnek). Ugyanis a tömítések ellenére én nem tennék fel szemmel jól látható összeget arra, hogy oda nem is jut víz.:)
Kenés és visszaszerelés után gyönyörűen üzemel mindkét oldali nyomógomb, mintha csak újak lennének. Nagy az öröm, és gyakorlatilag ingyen volt...:)

További hozománya az ügynek, hogy az előző tulaj idején barbár módon visszarakott vezető oldali belső burkolatot szépen helyre raktam, valamint a házi barkács jellegű audió-kutyulmányt kicsit emberibb formába hoztam...azóta szól is...:D