Blog >> #potyogóskuplung

>> SzervizParaBella // Alfa 166 2.4 JTD 100Kw // 2019-11-30

Már egy ideje éreztem, hogy nincs minden rendben köztem és Bella között, de ráfogtam, hogy biztos azért nyafog, mert egy másik olasszal róttam az utakat és nem vele.
Sajnos ennek meg is lett a böjtje. Újra kicsit tovább nyúlt a lábam a kuplung pedálon. Hétről hétre (nálam a Bella csak főként hétvégi kocsi), majd tanulva az előző esetemből inkább már most elvittem szervizbe átnézni mi is a konkrét hiba. Munkahengerekre gyanakodtam, ami részben igaz is, annak ellenére, hogy kb. 8 hónapja volt cserélve mindkettő. Elvittem tehát szokásosan a bevált szervizbe, majd ott egy hét után visszakaptam kicsikém azzal, hogy légtelenítették a rendszert (amiért borzasztó összeget kértek el) majd kaptam egy kuplung/váltó felújítás ajánlatot 600-700€-ra. Na itt dobtam rögtön két hátast. Annak tudatában, hogy már voltak munkahenger problémáim megpróbálkoztam egy helyi szerelővel, akit mindig hanyagoltam mert sosem volt ideje és tán jószívűsége miatt rengeteget csúszik és ígérget.

Szóval
Telefon fülhöz --> időpont egyeztetés --> vinném, nem lehet, halasztás --> telefon, új időpont --> vinném, nem lehet, halasztás --> majd nagy nehezen 1 hét után bekerült, ahol további lassan 1 hetet csücsül (amire azt mondta, hogy 3 nap bőven elég lesz), mivel valami csavar nem enged már a második napja(?!) nagyon abszurd a helyzet amit közölt velem, de mást sajnos nem tehetek, mintsem türelmesen várhatok és remélhetem a legjobbakat. Az egészben annyi a pozitívum, hogy a váltó kinyomócsapágya is cserére kerül és remélhetőleg a folytonos enyhe olajszivárgásom ezáltal megszűnik.

...TO BE CONTINUE