2017-09-16

KUL17: sokaknak jól esett

Kaposújlakra menni jó, ezzel mindenki egyetért, aki volt már. Lazaság, semmit komolyan nem vevés, haverok, buli, Alfák. Egyre többen és többen.
Események >> 2017  

Évek óta fejtegetjük, hogy mi lehet még Kaposújlakban vonzó, mert azért valljuk be, a találkozó némileg azért átalakult. Már nem 40-50, hanem idén is rekord számú, egészen kereken 220 Alfa Romeo érkezett. Ezt azért már egy elvakult marketinges sem hívná családi hangulatúnak. De valahogy mégis működik. Lehet, hogy a kötetlen gyorsulás, lehet, hogy a főzőverseny, lehet, hogy a direkt amatőrizmusa, vagy a helyszín, de bevált.

Szerencsére tapasztalataink szerint ezt a résztvevők is ugyanígy gondolják. Pedig KUL egy kicsit tényleg AlfaCity ellentéte. Se színpad, se komoly programok, még csak hangosítás sem. Amolyan hipp-hopp összegyűlős magunkat jól érzős, benzin-, kuplung- és gumiszagú randevú, amibe beletartozik a gyorsuló Giulietta Nuova, a Giulia QV, és a Stelviók is, amelyeket az importőr FCA, az Olasz Autók Háza, és a Pappas Auto hoztak le.


Fotó: Alfa Amore

Pedig idén a jól eső érzés még szó szerint is érthető volt, legalább is annak, aki korán érkezett, ugyanis 8-kor, amikor mi kiértünk, hogy a „kiszolgáló létesítményeket” felhúzzuk, még szakadt az eső, és a vége sem látszott. 10 órára - az első alfás vendégek érkezésekor - éppen elállt, délre pedig már majdnem pólós idő volt. És mindezt egy szép keretbe foglalva az eredményhirdetés után beborult, majd fél 6-körül ismét leszakadt az ég. Pedig direkt azért hoztuk szeptember közepére a találkozót, hogy jobb időnk legyen. De nem adjuk fel, jövőre megint szeptemberben lesz!
 
A talákozó legszebb autója egy Kawasaki-zöld 147-es lett, ő kapta a legtöbb szavazómatricát! 

A szépségversenyünket jövőre, a 15. KUL-on már más körülmények között bonyolítjuk - amelyből remélhetőleg hagyományt is csinálunk majd -: a reptér dolgozóiból (repülőgép-szerelő, kárpitos, fényező, stb.) verbuválódott csapat fogja eldönteni, melyik Kaposújlak legszebb Alfa Romeója, és egy általuk készített díjjal fogják elismerni a verdát! A szépségversenyre külön előre kell majd regisztrálni.
 

Fotó: Rácz Zoltán
 
A duhajkodás viszont sajnos egy kicsit jobban is sikerült, mint kellett volna. Egyrészt nem értjük, hogy valaki miért gondolja, hogy egy repülőtéren füvön "fánkokat" rajzolni (pláne egy elsőkerekes autóval) miért buli. És sajnos azt sem értjük, hogy az egyértelmű szabályzat ellenére (a résztvevő teljes anyagi felelősséggel tartozik a repülőtéri berendezésekért, az okozott kárt köteles megtéríteni) miért nem jelentkezett az, vagy azok, akiknek köszönhetően a repülőtéri pályaszél-jelző berendezésekben összesen 150 ezer forintos kár keletkezett. 
 
 
Az alfások becsületére legyen mondva, a megoldás közös erővel formálódik, ezúton is köszönjük azoknak, akik önzetlenül felajánlották a segítségüket! Így jövőre újra Kaposújlakon lehetünk. Ha Te is szívesen segítenél, keresd Haleszt!

További fotók, videók a rendezvényről KUL Facebook-eseményénél!
 

Kapcsolódó topic:

Az utolsó 3 hozzászólás:

HaNGyA2019-12-10 18:36:34 // 11633
Édesistenemanyám...
Elkezdtem számolgatni. Hát, nem ma voltak a Tsákvári nekifutások!
Pont minap jutott eszembe a szépemlékű Alfa-Honda találkozó.
Levontam a tanulságot: az autóink öregednek, mi nem! 😁
Marklar1552019-12-10 17:00:48 // 11632
Akkor idén nem lesz? :D
Halesz2019-08-06 16:28:20 // 11631
:)))))