Hát ja, fel csak tényleg lendületből lehet ilyenkor menni.
Mondjuk a 2 sztori között összefüggést nemigen látok. :)
cac2009-12-17 11:12:44 // 89525
süsnye2009-12-17 10:45:05 // 89523
ez mondjuk tényleg nagy szopacs...
Tommi2009-12-17 10:40:40 // 89522
A domb tetején teherautó témához csak egy apróság:
Édesapám kamionos és sokszor előfordul, hogy a rutintalan, nyárigumis ralibajnokok szívatják be. Pl klasszikus eset, hogy emelkedőn kéne felmennie a háta mögött 24 tonnával, szóval lendületet kell venni. El is indul szépen felfelé, amikor is a tető előtt mondjuk 100 méterrel valami balf@sz személyautó elkezd zsonglőrködni, csúszkálni és megállni, mert nem tud felmenni. Ilyenkor neki is lassítani kell, vagy meg kell állni és utána ugye nehezen (illetve leginkább sehogy) nem tud elindulni. Ilyenkor jön az, hogy félreáll, hóláncok fel (mázsányi súly, sok kerékre), megy 100 métert a tetőig, hólánc le és tovább. Veszít másfél-két órát csak azért, mert valami okos képtelen volt előtte felmenni vagy a szar autója vagy a rutin hiánya miatt. És neki meg ezért kellett a domb teteje előtt állnia, aztán jön az, hogy a kamionos elfoglal egy csomó helyet és nem lehet tőle közlekedni, holott az esetek nagy részében nem ő a hibás.
Édesapám kamionos és sokszor előfordul, hogy a rutintalan, nyárigumis ralibajnokok szívatják be. Pl klasszikus eset, hogy emelkedőn kéne felmennie a háta mögött 24 tonnával, szóval lendületet kell venni. El is indul szépen felfelé, amikor is a tető előtt mondjuk 100 méterrel valami balf@sz személyautó elkezd zsonglőrködni, csúszkálni és megállni, mert nem tud felmenni. Ilyenkor neki is lassítani kell, vagy meg kell állni és utána ugye nehezen (illetve leginkább sehogy) nem tud elindulni. Ilyenkor jön az, hogy félreáll, hóláncok fel (mázsányi súly, sok kerékre), megy 100 métert a tetőig, hólánc le és tovább. Veszít másfél-két órát csak azért, mert valami okos képtelen volt előtte felmenni vagy a szar autója vagy a rutin hiánya miatt. És neki meg ezért kellett a domb teteje előtt állnia, aztán jön az, hogy a kamionos elfoglal egy csomó helyet és nem lehet tőle közlekedni, holott az esetek nagy részében nem ő a hibás.
süsnye2009-12-17 10:33:23 // 89521
"városon kívüli közlekedésről szólt, ott meg ugye nincsenek lámpák."
olvass vissza kicsit, már az M1en is van lámpa :P :)))
olvass vissza kicsit, már az M1en is van lámpa :P :)))
süsnye2009-12-17 10:32:21 // 89520
valóban tükörjégen mindegy mivan fent, csak akkor nem, amikor elhagyod a tükörjeget...
cac2009-12-17 10:20:24 // 89519
No meg elindulni is el lehet ésszel (mondjuk 2-esben), és akkor nem csúszik meg. Bár látom pesti vagy, elhiszem, hogy ott fontos, hogy átérjen a 15 autó. Nyugodtabb helyeken ez nem szempont.
cac2009-12-17 10:03:46 // 89518
Városban a hó nemigen marad meg. Tulajdonképpen csak akkor, ha kis idő alatt esik le sok. Azt az ideig-óriág dolgot meg nemigen lehet az egész télre projektálni, vagy épp felhozni érvnek.a téligumi mellett szvsz.
Városban én nem is találkoztam semmi tököléssel, a kis anekdotám leginkább a városon kívüli közlekedésről szólt, ott meg ugye nincsenek lámpák.
Városban én nem is találkoztam semmi tököléssel, a kis anekdotám leginkább a városon kívüli közlekedésről szólt, ott meg ugye nincsenek lámpák.
RoliQ42009-12-17 09:48:20 // 89517
de tegnap jókat forogtam KIA teherótóval:) HÁTSÓKERÉK!:) ahol lehetett keresztbe mentünk:)
RoliQ42009-12-17 09:45:56 // 89516
Szerintem meg a téli gumit semmi nem pótolja! miért torlódik fel a sor miért lesz dugó? mert a sok nyári gumis nem tud elindulni a lámpánál... ezért csak kettő autó megy át a 15 helyett! meg azért jó nagy követési távolságot tartasz... városba ezt elég nehéz megoldani... ha latyakos úton befékez előtted egy téli gumis.... megnézem mikor állsz meg! és még sorolhatnám! és maradjunk annyiban ha a mi autóink megcsúsznak akkor azt már nem fogod meg! ez igaz téli gumira is meg nyári gumira is! csak a télivel jóval később csúszik meg!
cac2009-12-17 09:29:55 // 89515
Nyári gumi témához:...őszintén megvallva nekem amióta megvan a kocsi, ugyanaz a garnitúra nyári gumi van rajta. Rögtön az elején az első tengelyre vettem újat, azóta hozzá sem nyúltam. Mindig tervbe van véve egy szemrevaló alufelni beszerzése, és akkor majd lesz külön téli/nyári garnitúra, de valahogy mindig tudtam másra költeni azt a 120-140 ropit. Jövőre azért már tényleg szeretnék egyet, mert nem kétlem, hogy biztonságosabb, de...
tükör jégen, ónos úton teljesen mindegy, hogy mi van fent.
A már leírt tél eleji csúszkálós gyakszikkal simán el tudja sajátítani az ember, hogy miképp viselkedik ilyenkor az autó.
Motorfékkel, higgadt kormánykezeléssel, a szokásosnál nagyobb követési távolsággal nem lesz semmi baj.
Szerintem a legnagyobb problémát a rutintalan sofőrök okozzák, akik képesek 50-60-tal menni városon kívül. A mögöttük lévő, feltorlódott sorból előbb-utóbb elfogy valakinek a türelme, és padlógázzal ki fog előzni. Innét kezdve adott a baleset lehetősége.
No meg ilyenkor a közlekedési kultúrára is jobban oda kell figyelni. A minap pl találkoztam egy, a tiltó tábla ellenére az emelkedő tetején álló (ennél az útnál nincs járda, felezővonal, stb), a menetirány sávját 3/4-ben elfoglaló transzporttal. A barom nem gondol bele, hogy olyan friss hóval borított útszakaszon készteti plusz manőverre az autóstársát, ahol:
- a havon megcsúszhat fékezés, kanyarodás közben
- mivel az egész beláthatatlan, kénytelen lassítani, a lendület hiánya miatt viszont lehet, hogy nem tud felmenni
- ha ki is tudja kerülni, nincs garancia, hogy szemből a dobtetőn felbukkanó autós nem szalad bele
Szóval, ha valaki fejben felkészült a télre, akkor nem lesz itt gond. Ettől eltekintve persze egyetértek, hogy a téli gumi ilyenkor egy szükséges plusz, de a hiánya nagyrészt kompenzálható egy kis gyakorlással.
tükör jégen, ónos úton teljesen mindegy, hogy mi van fent.
A már leírt tél eleji csúszkálós gyakszikkal simán el tudja sajátítani az ember, hogy miképp viselkedik ilyenkor az autó.
Motorfékkel, higgadt kormánykezeléssel, a szokásosnál nagyobb követési távolsággal nem lesz semmi baj.
Szerintem a legnagyobb problémát a rutintalan sofőrök okozzák, akik képesek 50-60-tal menni városon kívül. A mögöttük lévő, feltorlódott sorból előbb-utóbb elfogy valakinek a türelme, és padlógázzal ki fog előzni. Innét kezdve adott a baleset lehetősége.
No meg ilyenkor a közlekedési kultúrára is jobban oda kell figyelni. A minap pl találkoztam egy, a tiltó tábla ellenére az emelkedő tetején álló (ennél az útnál nincs járda, felezővonal, stb), a menetirány sávját 3/4-ben elfoglaló transzporttal. A barom nem gondol bele, hogy olyan friss hóval borított útszakaszon készteti plusz manőverre az autóstársát, ahol:
- a havon megcsúszhat fékezés, kanyarodás közben
- mivel az egész beláthatatlan, kénytelen lassítani, a lendület hiánya miatt viszont lehet, hogy nem tud felmenni
- ha ki is tudja kerülni, nincs garancia, hogy szemből a dobtetőn felbukkanó autós nem szalad bele
Szóval, ha valaki fejben felkészült a télre, akkor nem lesz itt gond. Ettől eltekintve persze egyetértek, hogy a téli gumi ilyenkor egy szükséges plusz, de a hiánya nagyrészt kompenzálható egy kis gyakorlással.
Buksi2009-12-17 03:42:57 // 89514
kb. 100km! :-)
Miért? :-))
Miért? :-))
Buksi2009-12-17 03:41:45 // 89513
Általában igen! :-)
Csak ste valamiért besz@rt a netem! :-((
Csak ste valamiért besz@rt a netem! :-((
Thomika2009-12-16 21:11:57 // 89512
Buksi! Akrtam már kérdezni, Baja milyen messze van Tőled?
Thomika2009-12-16 21:11:02 // 89511
:))))))))))))))) Külön SD miatt szerelték fel a Tatabányai kanyarba :)))))
Thomika2009-12-16 21:07:05 // 89509
Na cső! Te is este érsz rá ? .P
Thomika2009-12-16 21:06:45 // 89508
Ahogy reggel hallgattam rádiót, szinten minden autópályára és nagyobb bevezetőre jutott egy-két nagyobb baleset :( Engem is ma 4x majdnem összetörtek....
Buksi2009-12-16 21:03:29 // 89507
Hali! :-)
Biztos mindenki hógolyózik! :-DDD
Biztos mindenki hógolyózik! :-DDD
Thomika2009-12-16 20:59:01 // 89506
Na örülök, hogy azért vmit csak tudtam segíteni! :)) Sajna közben én is elhavazódtam kb. 2 hónapra, így nem is volt időm senkinek keresgélni! Egyfolytában interjúztattam, és oktattam....
Thomika2009-12-16 20:57:01 // 89505
:)) Nagyon köszönjük a gratulációkat! :))))))) jól esik ,hogy más is így tud örülni! :))))
Amúgy meglepően könnyen ment, konkrétan elsőre!! ;)) nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan menni fog, mert az ismeretségi körben sajna sok helyen évek óta nem jön össze.... nálunk szerencsére másképp volt! :))
Amúgy meglepően könnyen ment, konkrétan elsőre!! ;)) nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyorsan menni fog, mert az ismeretségi körben sajna sok helyen évek óta nem jön össze.... nálunk szerencsére másképp volt! :))
Thomika2009-12-16 20:54:33 // 89504
Estét Urak! :)
Nem nagyon volt ma forgalom, ahogy látom.....
Nem nagyon volt ma forgalom, ahogy látom.....
Thomika2009-12-16 20:54:05 // 89503
Ehh... Látod, ma megint, de holnap már tényleg hívlak :P
afri2009-12-16 16:26:10 // 89502
jjjjja, a zöld szinű az télleg jól néz ki!! ;-) nem rossz, meg amit ad mellé ....
süsnye2009-12-16 16:19:37 // 89501
"M1-en Tata felé, 110-el senki nem akart előzni reggel:D Szép nagy dzsuva volt:) Jó kis fehér dara-takony:) De láttam pár nyárigumis csuda embert... szutyuki nem bír elindulni a lámpánál"
régen jártam az M1en... már lámpa is van? :PP
régen jártam az M1en... már lámpa is van? :PP
süsnye2009-12-16 16:18:30 // 89500
Thomika visszatért, tehát fél év múlva válaszol ;)))
Krisz1552009-12-16 16:09:41 // 89499
a HSP rendszámosat azt ismerem. elég erőteljes kopasz kölyöké, ránézésre élőben is rendben van az autó. kondiból ismerem, de nem tudom, hogy mit művel az autóval. jól néz ki megveheted:)
Tommi2009-12-16 15:57:33 // 89498
Én is kis szoktam menni ilyenkor csúszkálni valami nyugis helyre, mert inkább egy kihalt parkolóban tanulja meg az ember, hogy mit kell tenni, mint hogy éles helyzetben ne tudjon semmit. Ha pár mazsola venné a fáradtságot és nem gyomorgörccsel meg undorral ülne havas időben autóba, hanem kicsit megtanulna odafigyelni, tuti kevesebb értelmetlen koccanásos baleset lenne. És ugye ilyenkor jön az, hogy "ugye megmondtam, hogy nem nekem való a hóban vezetés, itt az eredmény, össze is törtem az autót".
Édesanyám volt egyszer kiakadva, miután Apámmal kitaláltuk egyik télen, hogy kicsit táncba visszük a 156-ost, hogy ez meg mire jó és minek kell. Bár neki azt is nehéz volt megmagyarázni, hogy a téli gumi mire kell, mondván "annak idején a Zsigulinkon se volt" :) Aztán kifejtettük neki, hogy ugye télen ő sem jár tűsarkú körömcipőben, mert finoman szólva sem praktikus :) Hanem csizmát vagy bakancsot húz és szegény Alfa is így van vele, télen kell neki is a csizma :) Ez meggyőző érvelés volt :)))
Édesanyám volt egyszer kiakadva, miután Apámmal kitaláltuk egyik télen, hogy kicsit táncba visszük a 156-ost, hogy ez meg mire jó és minek kell. Bár neki azt is nehéz volt megmagyarázni, hogy a téli gumi mire kell, mondván "annak idején a Zsigulinkon se volt" :) Aztán kifejtettük neki, hogy ugye télen ő sem jár tűsarkú körömcipőben, mert finoman szólva sem praktikus :) Hanem csizmát vagy bakancsot húz és szegény Alfa is így van vele, télen kell neki is a csizma :) Ez meggyőző érvelés volt :)))
SD2009-12-16 15:47:09 // 89497
Én szerintem ma el fogom zavarni asszonyt csúszkálni, nem az első fékéezésnél akarom hogy megtudja milyen ha megcsúszik a géppésárkány:)
De valahogy ilyen oka lehet hogy nyáron persze lehet menni mert jó ótó nem esik le az útról, de ha havas akkor csúszik és rögtön mindenki fülét farkát behúzza mert, fogalmuk sincs mit csinálnának ha csúszna...
Persze én is meg voltam lepődve mikor 100 fölött megcsúsztam száraz aszfalton:) De ott nem volt árok, szerencsére, ezért maradtam mazsola:D
De valahogy ilyen oka lehet hogy nyáron persze lehet menni mert jó ótó nem esik le az útról, de ha havas akkor csúszik és rögtön mindenki fülét farkát behúzza mert, fogalmuk sincs mit csinálnának ha csúszna...
Persze én is meg voltam lepődve mikor 100 fölött megcsúsztam száraz aszfalton:) De ott nem volt árok, szerencsére, ezért maradtam mazsola:D
Tommi2009-12-16 15:37:29 // 89495
Mazsolák az utakon, a profik meg már az árokban :PPP
Nem értem miért vannak megzavarodva páran, amikor leesik a hó - havas időre nem szól a jogsijuk? :)))
Nem értem miért vannak megzavarodva páran, amikor leesik a hó - havas időre nem szól a jogsijuk? :)))
SD2009-12-16 15:34:55 // 89494
M1-en Tata felé, 110-el senki nem akart előzni reggel:D Szép nagy dzsuva volt:) Jó kis fehér dara-takony:) De láttam pár nyárigumis csuda embert... szutyuki nem bír elindulni a lámpánál... azért vannak bátor arcok... Persze mindenki gyökkettővel... nem mintha én száguldoztam volna, ráadásul asszony vezetett munkába menet:D
Na de, aztán M1 furgon megharapta a a krolátot, azt meg is állt.. körbe-körbe... aztán PUG206 szépen befordította az árokba... épp porolta le magát az ürge az autó mellett, sajnáltam TK:( bár azért kellett ott lenni valami huncutságnak mert emelkedő után kiseni? Tán csak nem nyáris az is...
Aztán Tatabányán parkolóba befordulásnál az ügyeletes jófej suzukis, aki épp a seggemben bújt, index fék az meg csúszkál mint a barom, ezért végül nem mertem akkorát fékezni, így kicsit keresztbe kellett raknom hogy bevegye a kanyart a céges bálna:D Hazafele meg már csak bohócságból:D érdekes ez a elektronikus izés, gyépé segítő berendezések, végül is nem baj, bár azért mindig viszketett az ujjam hogy kikapcsoljam:P
Szegén piroska meg a meleg garázsában pihen, bár azért sajnálni nem kell, de még nem kapott műszakit szóval most nem fog menni idén már szerintem. Különben is csúnya idő van:)
Na de, aztán M1 furgon megharapta a a krolátot, azt meg is állt.. körbe-körbe... aztán PUG206 szépen befordította az árokba... épp porolta le magát az ürge az autó mellett, sajnáltam TK:( bár azért kellett ott lenni valami huncutságnak mert emelkedő után kiseni? Tán csak nem nyáris az is...
Aztán Tatabányán parkolóba befordulásnál az ügyeletes jófej suzukis, aki épp a seggemben bújt, index fék az meg csúszkál mint a barom, ezért végül nem mertem akkorát fékezni, így kicsit keresztbe kellett raknom hogy bevegye a kanyart a céges bálna:D Hazafele meg már csak bohócságból:D érdekes ez a elektronikus izés, gyépé segítő berendezések, végül is nem baj, bár azért mindig viszketett az ujjam hogy kikapcsoljam:P
Szegén piroska meg a meleg garázsában pihen, bár azért sajnálni nem kell, de még nem kapott műszakit szóval most nem fog menni idén már szerintem. Különben is csúnya idő van:)
SD2009-12-16 15:20:39 // 89493
süsnye2009-12-16 11:26:15 // 89491
Gratula!! e'örö'e'bódottá ;))
Egyébként azótan nem beszéltünk, de köszi az albi lehetőséget... hanyag vagyok, nem hívtalak, de gondolom rájöttél, hogy nem azt választottuk ;))
Viszont a kávégépes konstrukció bejött ;))
Egyébként azótan nem beszéltünk, de köszi az albi lehetőséget... hanyag vagyok, nem hívtalak, de gondolom rájöttél, hogy nem azt választottuk ;))
Viszont a kávégépes konstrukció bejött ;))
Fairlane2009-12-16 09:13:45 // 89490
Jóreggelt, E!
Behavazott, és bakker, mennyi mazsola van az utakon.
Nyomtam is egy kézifékest a parkolóban kompenzálásként :)
Behavazott, és bakker, mennyi mazsola van az utakon.
Nyomtam is egy kézifékest a parkolóban kompenzálásként :)
afri2009-12-15 23:33:06 // 89489
EJJJJ öreg parti róka koma!!! ;-) rág nem látott arc!!! ... egyébként pont most a napokban voltál az eszemben (?), hogy hol lehet ez a Thomika már megint!
de hál'istennek egy nagyon frankó hírrel tértél vissza, ugyhogy CONGRATULATIONS!!!
akkor az elmult 3 hónapban le sem szálltál az asszonyról, ezért nem láttunk??? ;-DD
Örülök annak is, hogy kezelésbe veszitek a járgányt!!!Biztos nem 1-2 hét lesz, amig "restauráljátok", de tuti lesz!!!
Mégegyszer nagyon nagy gratula az apasághoz!!! ,-)
de hál'istennek egy nagyon frankó hírrel tértél vissza, ugyhogy CONGRATULATIONS!!!
akkor az elmult 3 hónapban le sem szálltál az asszonyról, ezért nem láttunk??? ;-DD
Örülök annak is, hogy kezelésbe veszitek a járgányt!!!Biztos nem 1-2 hét lesz, amig "restauráljátok", de tuti lesz!!!
Mégegyszer nagyon nagy gratula az apasághoz!!! ,-)
Buksi2009-12-15 20:12:45 // 89487
Pont erről beszélek! :-DDDD
Thomika2009-12-15 20:11:33 // 89486
Nem szokásom :P Csak Marklart felejtem el mindig felhívni! :P :))
Buksi2009-12-15 20:11:21 // 89485
Jóccaka neked is! :-)
Buksi2009-12-15 20:10:58 // 89484
Gondoltam, hogy majd csak a jó időben álltok neki! :-))
Thomika2009-12-15 20:10:49 // 89483
no most megyek szunyni....fárasztó nap volt! De honlap jövök :P
joccakát! :))
joccakát! :))
Buksi2009-12-15 20:10:27 // 89482
Okés, csak el ne felejtsd elküldeni a képeket! :-))
Thomika2009-12-15 20:09:40 // 89481
Azért ez a felújítás majd tavasszal lesz esedékes....
Thomika2009-12-15 20:09:11 // 89480
Ok, megoldom! :) Sztem holnap lövök néhányat alulról! meg végről is
Buksi2009-12-15 20:07:50 // 89479
Akkor tessék kitalálni minél előbb, hogy hamar kész legyen a gép és tudd majd nekünk mutogatni! ;-)))))
Buksi2009-12-15 20:06:50 // 89478
Hát akkor majd valahogy megoldod! :-DDD
Azért majd hátulról egy közeli még kellene a kipuff. végről! ;-)
Azért majd hátulról egy közeli még kellene a kipuff. végről! ;-)
Thomika2009-12-15 20:05:28 // 89477
Remélhetőleg! bár még ki kell találni pontosan milyen színkódú legyen.... mert azért nem 1M-ós fényezés lesz! :P
Thomika2009-12-15 20:04:09 // 89476
Minden gyári méretű! 155-re egyedileg készült darabok! Más nem is fért volna el... De majd vhogy megoldom a kép gyártást, az gondom, hogy még rajta van a kocsin, és most egyre hidegebb lesz! :P