alfa1562011-01-11 19:29:33 // 115642
Sziasztok akkor én már megsem merem irni , hogy a vasam mit tud. Mit mértek rajta. És nem csiptuning van benne.
Piritu - 1.000.0002011-01-11 19:23:32 // 115641
Az 1,6TS-hez +8 LE és 10% Nm jött hozzá, mert a lájtos variációt kértem. Nem mérettem, mert azt mondta a fickó, hogy tuti, többször mérték. Amúgy ott volt lehetőség fékpadi mérést is csinálni.
Piritu - 1.000.0002011-01-11 19:21:18 // 115640
A kormos az más, ott durvábbat lehet emelni a teljesítményen. A szívó benzinesen messze nem lehet ennyit :-(
GTPeti2011-01-11 19:17:35 // 115639
Én is tervezem a Chipselést
Ez várható volt. Blokkcserekor nem 2.0-ást tettél be egyhat helyett, pedig mondtuk. :)
Ez várható volt. Blokkcserekor nem 2.0-ást tettél be egyhat helyett, pedig mondtuk. :)
tipoatti2011-01-11 19:13:42 // 115638
Én is úgy hallottam, hogy szívó benyánál 5-10% az írható max. A túrós kályhámon a szolid, "családbarát" program jelenleg kb. 25+ Le.-t és 50+Nm jelent. És ez tényleg lájtimájti, bár a kuplungomnak más a véleménye... :)
mizooo2011-01-11 19:10:29 // 115637
Én is tervezem a Chipselést, bár páran itt a fórumon magyarázták, hogy parasztvakítás. De kíváncsi lennék mért e valaki 1.6-2.0 szívónál előtte/utána teljesítményt ... Én hiszek neked Piritu te nem olyan vagy aki a levegőbe beszél!...
Üdv
Üdv
tipoatti2011-01-11 19:07:54 // 115636
Elhiszem Neked. Azonban ha számszerűsíted a dolgot, gondolom nem sok pacit és Nm.-t kaphattál, mentálisan viszont sokkal erősebb a feeling ( anno raktam egy BMC sport betétszűrőt az 1,8-asomba, lélekben és hangra Ferrarinak éreztem, főleg, miután megkapta a hangolt sportdobot ). A mostani tádémra írattam én is egy szolid progit, na azon tényleg ég és föld a különbség - nem csak érzetre. Az más kérdés, hogy már régen megszoktam, de ha most visszaíratnám rá a gyári programot, valószínűleg sírva fakadnék. :)
Piritu - 1.000.0002011-01-11 18:57:20 // 115635
Három autón is megcsináltattam eddig, egyiken se bántam meg, előnyére változtak. Rugalmasabb lett, jobban gyorsult, gázreakció sportosabb lett.
Piritu - 1.000.0002011-01-11 18:53:24 // 115634
A tapasztalataimat belinkeltem a Cartársnak. Egyértelműen jobban ment utána a gép. Jobb lett a 0-100-as idő is. A fogyasztás gyakorlatilag nem változott. Kis fordulaton nyomatékosabb lett a gép. Leginkább az tetszett benne, hogy virgoncabban pörgött fel a motor. Szerintem ennyit tehet a bűvös DNA kapcsloló is.
Kb. 6-10% plussz várható, én nem a maximumot kértem.
A feleségem OFF-ját is megcsippeltük, 75LE-ből 84lett (elvileg, mérve nem lett) a kis 1,25-ös Fiesta, viszont tény, hogy már nem jelent gondot, ha a klímát bekapcsoljuk. Kis fordulaton is érezhetően erősebb. Fogyasztás változatlan.
Kb. 6-10% plussz várható, én nem a maximumot kértem.
A feleségem OFF-ját is megcsippeltük, 75LE-ből 84lett (elvileg, mérve nem lett) a kis 1,25-ös Fiesta, viszont tény, hogy már nem jelent gondot, ha a klímát bekapcsoljuk. Kis fordulaton is érezhetően erősebb. Fogyasztás változatlan.
156er2011-01-11 18:46:17 // 115633
én is láttam...:)
Piritu - 1.000.0002011-01-11 18:43:16 // 115632
Csörit keresd javítás ügyben Várpalotán. Alkatrészt is szerez.Másik javasolt forrás Erhard Fehérváron :-))
Bilux2011-01-11 18:40:53 // 115631
Ma Híradóban 156 SW JTD JKT-553 magára ismer a tulaj? :D
Ferke2011-01-11 17:01:17 // 115630
Felmegy a hólánc, ahogy lentebb is írtam:) Nekem is ez a 16-os méret van fent a sötét lovon:)
ystuc2011-01-11 15:51:12 // 115629
Menet közben, ha be van kapcsolva a tempomat, azzal térsz vissza a beállított sebességre.
yeowan2011-01-11 15:45:49 // 115628
nem, nem , minden vélemény érdekel.
Amúgy neten néztem utána, és totál nem értek (még ;) ) az autókhoz, azért próbálok minél több információt összeszedni, mielőtt bármit is csinálnék...
Amúgy neten néztem utána, és totál nem értek (még ;) ) az autókhoz, azért próbálok minél több információt összeszedni, mielőtt bármit is csinálnék...
Zsolt852011-01-11 15:45:03 // 115627
A tempomat kar végén mi az a RCL gomb, mire szolgál ?
Mert nyomkodtam állva is menetközben is,de eddig semmit nem vettem észre.
Mert nyomkodtam állva is menetközben is,de eddig semmit nem vettem észre.
tipoatti2011-01-11 15:44:17 // 115626
Jól mondja Ystuc, szívó benzines csipszezésének nem sok értelme van...
ystuc2011-01-11 15:43:50 // 115625
Szerintem megetettek. :-) Melyik cégnél jártál ez ügyben?
Amúgy meg egy szívó motort szerintem tök felesleges chip-elni. Nekem a turbó dízelből simán lehetne +40 paci is, de az más sztori. Lebeszélni nem foglak róla, én nem vagyok mellette.
Amúgy meg egy szívó motort szerintem tök felesleges chip-elni. Nekem a turbó dízelből simán lehetne +40 paci is, de az más sztori. Lebeszélni nem foglak róla, én nem vagyok mellette.
yeowan2011-01-11 15:38:18 // 115624
hmm, de állítólag a fogyasztás is csökken, nyomaték is nő.
valamint egy 155 LE-s 2 literes szívómotornál lehet, hogy többet ki tudnak hozni a dolgoból mint 5 LE, nem?
Vagy megetettek valami propaganda-szöveggel? :)
Tapasztalatok?
valamint egy 155 LE-s 2 literes szívómotornál lehet, hogy többet ki tudnak hozni a dolgoból mint 5 LE, nem?
Vagy megetettek valami propaganda-szöveggel? :)
Tapasztalatok?
ystuc2011-01-11 15:33:39 // 115623
Chiptuning: Ott hagysz 70-80 ezer Ft-t, és nyersz 5 lovat. Megéri? :-)
yeowan2011-01-11 14:54:44 // 115622
1, Tehát az emblémacsere is körülményes, de megpróbálom megcsinálni. Max 10x annyi ideig tart majd mint egy hozzáértőnek :S
2, Sportlégszűrő, sportgyertya egybehangzóan kilőve. Chiptuningról esetleg további vélemény? (2.0 Selespeed)
3, Attól tartok, hogy nem fog felmenni a 16-osra a hólánc. Gépkönyv is ezt írja. Ennek nem örülök :( ... Esetleg próbálta már valaki? (205/55/16)
4, Tehát nyikorgás ellen komplett felső lengőkar+szilent cserét javasoltok? Hol szerezzem be? Melyik műhellyel végeztessem a szerelést? (Lehet h ez jövő őszre csúszik majd. addig szoktatom magam a nyüszögéshez :( )
5, Ok, a guminyomás tehát 2.2-2.3 bar. A gépkönyv amugy nem irja, és az előző tulaj 1.4-et hagyott benne, amit nagyon furcsállottam, fel is fújtam 2.1-re de többre nem mertem...
6, Köszönöm, Poló blogjában valóban jól le van írva az izzócsere. Elég trükkösnek tűnik - laikusként - de szerintem ezt is megpróbálom magam megoldani
2, Sportlégszűrő, sportgyertya egybehangzóan kilőve. Chiptuningról esetleg további vélemény? (2.0 Selespeed)
3, Attól tartok, hogy nem fog felmenni a 16-osra a hólánc. Gépkönyv is ezt írja. Ennek nem örülök :( ... Esetleg próbálta már valaki? (205/55/16)
4, Tehát nyikorgás ellen komplett felső lengőkar+szilent cserét javasoltok? Hol szerezzem be? Melyik műhellyel végeztessem a szerelést? (Lehet h ez jövő őszre csúszik majd. addig szoktatom magam a nyüszögéshez :( )
5, Ok, a guminyomás tehát 2.2-2.3 bar. A gépkönyv amugy nem irja, és az előző tulaj 1.4-et hagyott benne, amit nagyon furcsállottam, fel is fújtam 2.1-re de többre nem mertem...
6, Köszönöm, Poló blogjában valóban jól le van írva az izzócsere. Elég trükkösnek tűnik - laikusként - de szerintem ezt is megpróbálom magam megoldani
mizooo2011-01-11 14:53:16 // 115621
A vízhatlan zsákot alatta találtam meg :D... mindjárt Írok Grande Bandinak van e ilyen cumója mert ripityomra szedtem és az összes tengely rommá van kopva. Bezsírozgattam összeszereltem, de még hangos. Addig jó lesz míg találok egy tutit. :(
Gabesz2011-01-11 14:25:44 // 115620
Sziasztok!
Ha már lengőkarok...
Nemrég kicseréltük a felső lengőkarokat, utána észrevettük, hogy a bal alsó is mozog, a jobb alső csak kis mértékben.
Szerintetek cseréljem párban?
más: iszonyatosan eresztett a váltó oldali főtengely szimeringem, ezért pihentettem az autót, de tanácsolták, hogy kicsit járkáljak vele-természetesen folyamatosan ellenőriztem az olajszintet- és most igy 800km-t tettem meg az első szivárgás óta, és mérséklődött, már csak nagyon minimálisan, alig észrevehetően szivárog. A legelején kellett 2X kb 1-2 decit utánatölteni.
Tudnak meglepetést okozni az Alfák :) de ezért szeretjük őket.
Természetesen, amint a szerelőm ráér, ki lesz cserélve.
Ha már lengőkarok...
Nemrég kicseréltük a felső lengőkarokat, utána észrevettük, hogy a bal alsó is mozog, a jobb alső csak kis mértékben.
Szerintetek cseréljem párban?
más: iszonyatosan eresztett a váltó oldali főtengely szimeringem, ezért pihentettem az autót, de tanácsolták, hogy kicsit járkáljak vele-természetesen folyamatosan ellenőriztem az olajszintet- és most igy 800km-t tettem meg az első szivárgás óta, és mérséklődött, már csak nagyon minimálisan, alig észrevehetően szivárog. A legelején kellett 2X kb 1-2 decit utánatölteni.
Tudnak meglepetést okozni az Alfák :) de ezért szeretjük őket.
Természetesen, amint a szerelőm ráér, ki lesz cserélve.
GTPeti2011-01-11 13:57:24 // 115619
Amúgy ennyi eltérést még illik elviselnie a fműnek. (Illetve a gumninak.)
GTPeti2011-01-11 13:54:46 // 115618
Ááá, értem. Szóval ügyelsz a harmóniára. :)
Dévid2011-01-11 13:53:53 // 115617
Hozzászoktam már, hidd el. Általában nem zavar, csak ma még nem aludtam, tegnap kipakoltuk a nappalit, éjjel dolgoztam, reggel lemondta a festő srác a melót. Főztem ebédet, és most lefekvés előtt még benéztem.
Amúgy az én kocsimban sok minden nem gyári, vagy típus-azonos, szóval miért pont a gumik legyenek kivételek? :D
Amúgy az én kocsimban sok minden nem gyári, vagy típus-azonos, szóval miért pont a gumik legyenek kivételek? :D
GTPeti2011-01-11 13:48:40 // 115616
Ez csak egy halk megj. volt, oké?
Ferke2011-01-11 13:45:07 // 115615
Dévid2011-01-11 13:43:12 // 115614
Így védjen meg Téged legközelebb valaki...
Úgyis cserélni akarom idővel 205/55 R16ra. Ilyen méretű gumikat adtak hozzá, és ugyanolyat vettem helyettük, nem is néztem akkoriban, mi a gyári méret.
De a nyári 225/45 R17-nek pont váltóméretei.
Tudom, az sem gyári váltóméret.
Úgyis cserélni akarom idővel 205/55 R16ra. Ilyen méretű gumikat adtak hozzá, és ugyanolyat vettem helyettük, nem is néztem akkoriban, mi a gyári méret.
De a nyári 225/45 R17-nek pont váltóméretei.
Tudom, az sem gyári váltóméret.
GTPeti2011-01-11 13:38:43 // 115613
A 195/65 R15 továbbra sem gyári méret. :PP
Piritu - 1.000.0002011-01-11 13:36:37 // 115612
Gratula a Vashoz!
1. -
2. Sportlégszűrőt NE! Pár hónapja összeszedtünk pár embertől az infókat és egyértelmű összefüggés volt a sportlégszűrő haszmálata és az LMM tönkremenetele közt. Nem olcsó a cseréje. A direktszűrő meg a hangolt szívórendszer miatt (amit a direktszűrővel tönkreteszel) csökken (!!!!) a teljesítmény is.
Gyertyát csak a gyárit, jobbat nem találsz akármilyen reklámdumával adják is a többit.
Csippelni lehet, csak nagyon nézd meg kivel csináltatod. Nekem is volt az 1,6-on., csak jót tudok róla mondani.
3. -
4. Nincs lehetőség a nyikorgásmentesítésre, csere. Alsó lengőkart csak akkor, ha mozog. A 182ezret futott SW-mben alul még az eredeti ek vannak, felül is csak a jobb oldali lett cserélve, mert nyikorgott.
5. Benne van a használati utasításban, ha nincs az ftp-ről tudsz letölteni. (fejből nem tudom)
6. Ha jól emlékszem, Poló blogjában le van írva
1. -
2. Sportlégszűrőt NE! Pár hónapja összeszedtünk pár embertől az infókat és egyértelmű összefüggés volt a sportlégszűrő haszmálata és az LMM tönkremenetele közt. Nem olcsó a cseréje. A direktszűrő meg a hangolt szívórendszer miatt (amit a direktszűrővel tönkreteszel) csökken (!!!!) a teljesítmény is.
Gyertyát csak a gyárit, jobbat nem találsz akármilyen reklámdumával adják is a többit.
Csippelni lehet, csak nagyon nézd meg kivel csináltatod. Nekem is volt az 1,6-on., csak jót tudok róla mondani.
3. -
4. Nincs lehetőség a nyikorgásmentesítésre, csere. Alsó lengőkart csak akkor, ha mozog. A 182ezret futott SW-mben alul még az eredeti ek vannak, felül is csak a jobb oldali lett cserélve, mert nyikorgott.
5. Benne van a használati utasításban, ha nincs az ftp-ről tudsz letölteni. (fejből nem tudom)
6. Ha jól emlékszem, Poló blogjában le van írva
Dévid2011-01-11 13:34:58 // 115611
Üdv!
1. Le.
2. Sportszűrővel jobb hangja lesz, de pár lovat veszítesz, a "sportgyertyának" személy szerint nem vagyok híve, szerintem elég bele a gyári ajánlású NGK.
3. Mintha én is ezt olvastam volna valahol, de gumifüggő, 185 mm-es gumiméret felett már alig van hely a gumi és a futómű között a gyári 15"-nál, gondolom a 16"-nak más a szélessége és az ET-je is...
4. Nyáron majd nem nyikorog. Megpróbálhatod befújni gumiápolóval, az rövid időre megszünteti a nyikorgást. Nagyon rövid időre. Nekem az új lengőkarok is nyisszognak.
5. Nem tudom, nekem a 195/65 R15-ben 2,2 van.
6. Ha jól emlékszem rizsszem izzó van benn, autósboltban kapsz, szét kell bontani a középkonzolt a cseréhez, szerintem a nálam okosabbak azt is meg tudják mondani, mi ennek a menete.
Úgy tanul az ember, ha kérdez, itt meg általában tudnak jó válaszokat is adni.
1. Le.
2. Sportszűrővel jobb hangja lesz, de pár lovat veszítesz, a "sportgyertyának" személy szerint nem vagyok híve, szerintem elég bele a gyári ajánlású NGK.
3. Mintha én is ezt olvastam volna valahol, de gumifüggő, 185 mm-es gumiméret felett már alig van hely a gumi és a futómű között a gyári 15"-nál, gondolom a 16"-nak más a szélessége és az ET-je is...
4. Nyáron majd nem nyikorog. Megpróbálhatod befújni gumiápolóval, az rövid időre megszünteti a nyikorgást. Nagyon rövid időre. Nekem az új lengőkarok is nyisszognak.
5. Nem tudom, nekem a 195/65 R15-ben 2,2 van.
6. Ha jól emlékszem rizsszem izzó van benn, autósboltban kapsz, szét kell bontani a középkonzolt a cseréhez, szerintem a nálam okosabbak azt is meg tudják mondani, mi ennek a menete.
Úgy tanul az ember, ha kérdez, itt meg általában tudnak jó válaszokat is adni.
admirális2011-01-11 13:18:14 // 115610
Szia! Gratulálok az autóhoz, remek választás:).
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
1. A jel cseréjéhez le kell venni a pajzsot. Aztán szétszedni és lemelegíteni a ragasztót vagy óvatosan lefeszegetni. De vigyázz mert a pajzs nagyon sérülékeny.
2. A gyári 100E km-es NGK, vagy 50E km-es Champion gyertyát javaslom. Én a chiptuningot nem javaslom, ezek a motorok eléggé kihegyezettek gyárilag.
3. A hóláncos kérdésre nem tudom a választ.
4. Szilentből (vagyis lengőkarból) nekem a gyári vált be. Évek óta csendben vannak. Előtte próbáltam néhány utángyártottat, azok 20E km-nél többet nem mentek el. Arra nagyon figyelj hogy mindenféle úthibát kerülj ki a kocsival mert azok nagyon hamar tönkre teszik a futóművet.
5. Javasolt guminyomás 2,2-2,3 bar.
6. A középkonzol betét kiszerelésével férsz hozzá a műszerfal izzókhoz. Úgynevezett rízsszem izzóval tudod pótolni. Poló blogjában le van írva hogy lehet szétszedni a középkonzolt. Szerintem jobban jársz ha kicseréled az összes izzót a műszerekben mert nem fogsz neki örülni ha kis idővel később egy másik kiégett izzó miatt kell megint lebontani.
Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
1. A jel cseréjéhez le kell venni a pajzsot. Aztán szétszedni és lemelegíteni a ragasztót vagy óvatosan lefeszegetni. De vigyázz mert a pajzs nagyon sérülékeny.
2. A gyári 100E km-es NGK, vagy 50E km-es Champion gyertyát javaslom. Én a chiptuningot nem javaslom, ezek a motorok eléggé kihegyezettek gyárilag.
3. A hóláncos kérdésre nem tudom a választ.
4. Szilentből (vagyis lengőkarból) nekem a gyári vált be. Évek óta csendben vannak. Előtte próbáltam néhány utángyártottat, azok 20E km-nél többet nem mentek el. Arra nagyon figyelj hogy mindenféle úthibát kerülj ki a kocsival mert azok nagyon hamar tönkre teszik a futóművet.
5. Javasolt guminyomás 2,2-2,3 bar.
6. A középkonzol betét kiszerelésével férsz hozzá a műszerfal izzókhoz. Úgynevezett rízsszem izzóval tudod pótolni. Poló blogjában le van írva hogy lehet szétszedni a középkonzolt. Szerintem jobban jársz ha kicseréled az összes izzót a műszerekben mert nem fogsz neki örülni ha kis idővel később egy másik kiégett izzó miatt kell megint lebontani.
atika2011-01-11 13:18:11 // 115609
Segítség kéne : 115604-es hsz
Ferke2011-01-11 13:14:34 // 115608
Üdv itt!:)
1. le kell venni, és a scudetto mögötti burkolatot is
2. a gyári ts gyertyákon kívül mást nemigen érdemes belerakni, erre eléggé kényes a ts.
sportlégszűrő ízlés dolga, de csippelni szerintem nem kéne, eléggé csúcsrahegyezett és eleget tudó a 2.0 magában is.
3. szerintem ez hülyeség, én használtam elég sokat hóláncot a 16-osokra. Persze nem mindegy a gumiméret, a 16-os idális gumimérete 205/55 ha jól emlékszem
4.ha a gömbfejek jók, akkor elég a szilent csere, de én egybe cserélném. Felsőket gyárira, alsónak mehet nem gyári, de jófajta u.gy.
5. szerintem 2.2 elég bele, de ízlés szerint:)
6. ez engem is érdekelni fog majd, ha kedvem lesz megcsinálni, addig is javaslom a manualt.
De ami a fentieknél sokkal fontosabb, hogy ha most vetted a vasat, csinálj egy nagyszervizt, minimum olaj+szűrőcserék+vezérlés, hosszbordás csere.
1. le kell venni, és a scudetto mögötti burkolatot is
2. a gyári ts gyertyákon kívül mást nemigen érdemes belerakni, erre eléggé kényes a ts.
sportlégszűrő ízlés dolga, de csippelni szerintem nem kéne, eléggé csúcsrahegyezett és eleget tudó a 2.0 magában is.
3. szerintem ez hülyeség, én használtam elég sokat hóláncot a 16-osokra. Persze nem mindegy a gumiméret, a 16-os idális gumimérete 205/55 ha jól emlékszem
4.ha a gömbfejek jók, akkor elég a szilent csere, de én egybe cserélném. Felsőket gyárira, alsónak mehet nem gyári, de jófajta u.gy.
5. szerintem 2.2 elég bele, de ízlés szerint:)
6. ez engem is érdekelni fog majd, ha kedvem lesz megcsinálni, addig is javaslom a manualt.
De ami a fentieknél sokkal fontosabb, hogy ha most vetted a vasat, csinálj egy nagyszervizt, minimum olaj+szűrőcserék+vezérlés, hosszbordás csere.
yeowan2011-01-11 12:58:59 // 115607
Sziasztok,
Üdvözletem mindenkinek!
Végre tag lettem - megvettem életem első Alfáját (TS 2.0 Selespeed '99).
Milliónyi kérdésem van. Biztos vagyok benne, hogy akad itt szakértő ember aki tud válaszolni és remélem lesz olyan aki hajlandó is ;)
Tehát,
1. Az első Alfa jel kopott, vettem egy újat. Hogyan tudom lecserélni? mindenképp le kell csavaroznom az első rácsot?
2. Az autó gyári sport3 csomagos. Tervezem, hogy valami speciális alfa sportlégszűrőt, illetve sportgyertyákat veszek bele, valamint elküldöm chiptuningolni. Ezt érdemes Selespeed autóval is? Milyen műhelyt ajánlotok?
3. A gépkönyv azt irja 16"-es kerekekre nem lehet hóláncot rakni, mert szétveri a felfüggesztést. Igaz ez?
4. Természetesen nyikorognak az első szilentek. Van esetleg valami bevált megoldás, amire ki tudnám cserélni ezeket, és hosszabb nyikorgásmentes élettartamúak? Kell / érdemes hozzá kicserélni a lengőkarokat is?
5. Mekkora a javasolt guminyomás 16-os téligumik esetén (Firelli) ?
6. Kiégett a benzinmennyiségjelző lámpa. Hol lehet ilyet venni, és hogy lehet kicserélni?
Most hirtelen ennyi, de biztos lesz még kérdés.
Előre is köszönöm a válaszokat ;)
Üdvözletem mindenkinek!
Végre tag lettem - megvettem életem első Alfáját (TS 2.0 Selespeed '99).
Milliónyi kérdésem van. Biztos vagyok benne, hogy akad itt szakértő ember aki tud válaszolni és remélem lesz olyan aki hajlandó is ;)
Tehát,
1. Az első Alfa jel kopott, vettem egy újat. Hogyan tudom lecserélni? mindenképp le kell csavaroznom az első rácsot?
2. Az autó gyári sport3 csomagos. Tervezem, hogy valami speciális alfa sportlégszűrőt, illetve sportgyertyákat veszek bele, valamint elküldöm chiptuningolni. Ezt érdemes Selespeed autóval is? Milyen műhelyt ajánlotok?
3. A gépkönyv azt irja 16"-es kerekekre nem lehet hóláncot rakni, mert szétveri a felfüggesztést. Igaz ez?
4. Természetesen nyikorognak az első szilentek. Van esetleg valami bevált megoldás, amire ki tudnám cserélni ezeket, és hosszabb nyikorgásmentes élettartamúak? Kell / érdemes hozzá kicserélni a lengőkarokat is?
5. Mekkora a javasolt guminyomás 16-os téligumik esetén (Firelli) ?
6. Kiégett a benzinmennyiségjelző lámpa. Hol lehet ilyet venni, és hogy lehet kicserélni?
Most hirtelen ennyi, de biztos lesz még kérdés.
Előre is köszönöm a válaszokat ;)
admirális2011-01-11 12:09:07 // 115606
Ahogy Dévid is írja, ez előfordul. Rajta volt rendesen a vízhatlan zsák? Cirka 10E-ből könnyen cserélni lehet.
Dévid2011-01-11 12:01:58 // 115605
Sajna az ilyen korú járműveknél ez már előfordul. Ha német autód lenne, abban is, ha japánod, akkor meg már lerohadt volna a karosszéria az ablaktörlő-motorról. :D
mizooo2011-01-11 11:50:17 // 115604
Szemét olaszok :(.... Elkezdett karistoló hangot adni az ablaktörlőmotorom, ma szétszedem és látom, hogy a Magneti Marelli matrica a rozsdával együtt málik le róla tököm minden rohad szét :(..... Szerintem... Csere
tipoatti2011-01-11 10:11:36 // 115603
Egy ilyennek ennyi a fogyasztása valóban. Az 1,8-asom kb. 1 literrel fogyasztott kevesebbet az 1,6-nál anno.
atika2011-01-11 10:07:04 // 115602
Üdv. 156 tulajok!
Megtenné nekem valaki, hogy megméri az első ülés ülőlapjának szélességét és a hosszát, valamint a rögzítő sinek távolságát és hosszát?
Előre is köszi!
Megtenné nekem valaki, hogy megméri az első ülés ülőlapjának szélességét és a hosszát, valamint a rögzítő sinek távolságát és hosszát?
Előre is köszi!
GTPeti2011-01-10 22:28:01 // 115601
'estét!
No... beletekertem újabb 900km-t az autóba. Jól viselkedett, a fogyasztás ismét 6 és 7 liter között lesz vhol. (Tankoláskor pontosan kiderül.)
No... beletekertem újabb 900km-t az autóba. Jól viselkedett, a fogyasztás ismét 6 és 7 liter között lesz vhol. (Tankoláskor pontosan kiderül.)
Bandi1562011-01-10 13:57:00 // 115600
Köszi szépen szép napot :)
admirális2011-01-10 13:49:58 // 115599
60 E km a gyári ajánlás feszítőgörgővel, vezetőgörgővel, vízpumpával.
Bandi1562011-01-10 13:48:54 // 115598
Sziasztok remélem valaki tud segíteni ugyanis nem tudom mennyi kilométerenként kellene cserélnem a vezérműszíjat a kocsimon 156 1.6-os előre is kőszi
Inter156 (il mascalzone)2011-01-10 12:41:15 // 115597
Egyet értek:))
biqci2011-01-10 08:37:54 // 115596
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Feldugták a kocsimat és légtömegmérő állandó hibát jelzett... megnéztük és csak a kábel volt lecsúszva! huh... :) Kábel visszadug, Code törlés és minden ok!
Az autó most hibamentes! :)
Feldugták a kocsimat és légtömegmérő állandó hibát jelzett... megnéztük és csak a kábel volt lecsúszva! huh... :) Kábel visszadug, Code törlés és minden ok!
Az autó most hibamentes! :)
sty2011-01-09 17:13:18 // 115595
Nekem amióta benne van a tuning box és nincs fullon az olaj,hirtelen kigyorsításkor ez villan fel de csak 1 pillanatra
Dévid2011-01-09 16:15:33 // 115594
Csak óvatosan az ajtóhatároló cserénél! Én sikeresen szétszabtam az ajtó oldalát, mert mikor lehajoltam a csavarhúzóért, véletlenül meglöktem az ajtót, és ca. 3 centi hosszan végighasadt a lemez.
bachmanng2011-01-09 14:49:12 // 115593
Köszi a segítséget, sikerült :D nem volt egyszerű, de némi kitámasztás és nyers erő és megvolt :)