Vörösborban párolt marhahús:
-750 gr letisztított marhahús filé
-3 gerezd fokhagyma
-2 evőkanál apróra vágott rozmaring
-8-10 szelet pancetta,bacon vagy prosciutto apróra vágva
-2 evőkanál olivaolaj
-20 gr szárított erdei gomba
-1 fej hagyma
-170 ml vörösbor
-400 gr darabolt konzervparadicsom
A marhahúst beírdaljuk,fokival töltjük kia részeket,majd sózzuk,borsozzuk,és egy evőkanál rozmaringgal szórjuk.A sonkát vagy bacont (ha nincs igazi olasz pancettánk akkor szerintema bacan a jobb választás) tekerjük a hús köré,majd kötözzük azt rá.Hűtőben min 15 percig pihentessük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük,olajat hevítünk egy tűzálló tálban,kis lángon körkörösen szép barnára pirítjuk
A gombát 15 percig áztassuk 185 ml forró vízben.A hagymát a tűzálló edénybe dobjuk,kis lángra vesszük és puhára pároljuk a félbevágott hagymát,hozzáadjuk a maradék fokit,rozmaringot,és néhán ypercig még pároljuk.
A gombát leszűrjük, a levét félre tesszük,a gombát a hagymával néhány percig pároljuk,majd locsoljuk meg a levével,Addig főzzük amííg szinte az egész folyadék elfő,A bor hozzáadása után még néhány percig főzzük,majd hozzáadjuk a paradicsomot és addig főzzük amíg az besűrűsödik.
A szószt sóval,borssal ízeítjük,majd a marhahúst belerakjuk a mártásba és megfürdetjük benne,a tálat lefedjük és sütőben tovább sütjük,ha angolosan szeretjük akkor 15 perc elég a sütésre,ha jól átsülve akkor kb 20 perc,sütőből kivév min 15 percig lefedve pihentetjük.