mesa2009-09-01 14:34:24 // 70358
.. érik Schumacher visszatérése!
Satti2009-09-01 14:06:20 // 70357
Az a5.hu-n pedig ennyi van:
"Maga Massa ugyancsak óvatosan nyilatkozott visszatérésének időpontjáról az istálló honlapjának, mielőtt felszállt a hazafelé, Sao Paulóba tartó repülőgépre.
"Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel" - szögezte le. - "A következő napokban egy kisebb műtét vár rám, majd végre visszatérhetek az edzőterembe, hogy ismét formába hozzam magam, és néhány gokartos teszten is részt vehetek. Hogy mikor térhetek vissza a pályára egy forma-1-es autóval? Haladjunk lépésről lépésre: jelenleg a fizikális felkészülésre összpontosítok, ami már önmagában nagy haladás."
"Maga Massa ugyancsak óvatosan nyilatkozott visszatérésének időpontjáról az istálló honlapjának, mielőtt felszállt a hazafelé, Sao Paulóba tartó repülőgépre.
"Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel" - szögezte le. - "A következő napokban egy kisebb műtét vár rám, majd végre visszatérhetek az edzőterembe, hogy ismét formába hozzam magam, és néhány gokartos teszten is részt vehetek. Hogy mikor térhetek vissza a pályára egy forma-1-es autóval? Haladjunk lépésről lépésre: jelenleg a fizikális felkészülésre összpontosítok, ami már önmagában nagy haladás."
Grando2009-09-01 13:50:33 // 70356
Massa idén már több, mint valószínű, hogy nem ül vissza a Ferrariba.
Ugyanez hír a hivatalos honlapon. (Ahol csak annyit írnak, hogy "Maranelloban nagyon örülnek annak, hogy a jövő szezonban 100%-ig számíthatnak rá". De hogy idén versenyez-e még, arról egy kukk sincs. Tehát vagy nem, vagy igen = nem tudni még.
Mondtam már, hogy úúúgy szeretem a tárgyilagos újságírást???)

Ugyanez hír a hivatalos honlapon. (Ahol csak annyit írnak, hogy "Maranelloban nagyon örülnek annak, hogy a jövő szezonban 100%-ig számíthatnak rá". De hogy idén versenyez-e még, arról egy kukk sincs. Tehát vagy nem, vagy igen = nem tudni még.
Mondtam már, hogy úúúgy szeretem a tárgyilagos újságírást???)

Satti2009-09-01 13:41:38 // 70355
Ami oylxan, mint a c..gány eladó lova, nem vak, csak vakmerő!! :-))
Satti2009-09-01 13:40:43 // 70354
Ja, az első kanyarban a gumifalnak esetleg! :-))
Tom122009-09-01 13:19:29 // 70353
...mert idáig is úgy ment, mintha csukott szemmel menne...:-DDDD
mesa2009-09-01 13:19:11 // 70352
Badoer : ha így vezet, akkor vajon hogyan tesztel ??? :o
Komolyan kérdezem, minek tartják? Biztos hogy jó irányba viszi a fejlesztéseket?!
Vagy talán épp azért, mert ha Badoer alatt sem fut le az ívről a gép, akkor már kurva jó munkát végeztek ???? :DDD
Komolyan kérdezem, minek tartják? Biztos hogy jó irányba viszi a fejlesztéseket?!
Vagy talán épp azért, mert ha Badoer alatt sem fut le az ívről a gép, akkor már kurva jó munkát végeztek ???? :DDD
Ferke2009-09-01 13:18:42 // 70351
Nem értem, miért cserélik le szerencsétlen bádoárt....Ő is megmondta, hogy Monzában viszont már csukott szemmel is végigmegy!:))))
Tom122009-09-01 13:18:27 // 70350
Példul, ezért szerintem ezt el lehet felejteni...
Xixo2009-09-01 13:15:43 // 70349
Majd Monzába megmutatja!! Esetleg Szingapúrba vagy Brazíliában, de legkésőbb Abudabiba. Vagy ha ott se akkor majd jövőre vagy 2022ben! :)))
Vagy ha már mindenképp csere, akkor inkább Gené. Fiszkó se akkora király ám, még ha most ki is jött neki a lépés. Titkokat meg ne vigyen már magával....
Vagy ha már mindenképp csere, akkor inkább Gené. Fiszkó se akkora király ám, még ha most ki is jött neki a lépés. Titkokat meg ne vigyen már magával....
Xixo2009-09-01 13:12:58 // 70348
Úgy értem, hogy ha igazak a pletykák, akkor menesztik jövőre a gyengélkedő Rajt és az ő helyére hozzák a megváltó Alonzót. Na most ha a gyenge elveri a megváltót, akkor az nem olyan jó márketting szempontól! :)))
Satti2009-09-01 13:11:50 // 70346
A Force India-nál, sztem vmi kis indiai kendert szívtak a srácok és jó volt az anyag, jutott bele az üzemanyagba is, ezért volt még felpörögve Fisca a dobogón is, azt hitte nagy színes sárkányokkal ugrándozik, akiket előtte kergetett a pályán körbe-körbe! :-))
Satti2009-09-01 13:09:14 // 70345
Alonso, most tul.képpen Badoert helyettesítené, attól csak jobb lehet, ha az első 10-be befér, az már jó! :-))
Grando2009-09-01 13:08:40 // 70344
De hogy tesztelgessenek vaze? Ezzel a szegény baltökűvel lúfaxt sem érnek. Nem ér szegény egy lyukas garast sem. Egy épkézláb kört sem képes összerakni. :((
A forceindia meg tuti, hogy pünkösdi király - vagy inkább csak pünkösdi herceg. 1-2 futam múlva már el is felejtjük őket megint. Nem beszélve arról, hogy kb. annyi lehet a költségvetésük, mint a Ferrari csapat ruhapénze. :DD
(Ennyi erővel télleg menjen inkább Andy. Ő se lesz jobb, viszont hátha újítana a topicnak néhány Ferraris relikviát. Ja, és bátor is! :DD ;)))) )
A forceindia meg tuti, hogy pünkösdi király - vagy inkább csak pünkösdi herceg. 1-2 futam múlva már el is felejtjük őket megint. Nem beszélve arról, hogy kb. annyi lehet a költségvetésük, mint a Ferrari csapat ruhapénze. :DD
(Ennyi erővel télleg menjen inkább Andy. Ő se lesz jobb, viszont hátha újítana a topicnak néhány Ferraris relikviát. Ja, és bátor is! :DD ;)))) )
Satti2009-09-01 13:07:14 // 70343
Inkább vakmerő, nem ? :-))
Xixo2009-09-01 13:06:56 // 70342
Főleg hogy mivel neki azért csak újdonság lenne a Ferka valszeg elkenné a száját Kimi. Az meg aztán kurva nagy reklám lenne!!! :)))))
Whiteskull2009-09-01 13:06:41 // 70341
No meg ne felejtsük, hogy közeledik egy botrány, és szerintem a ferka sem akar ilyenbe belebonyolódni. :)))
Tom122009-09-01 13:03:55 // 70340
Szerintem annál többre tartja magát /+ főleg a menedzsere :-)/, hogy elvállaljon ilyen "beugró" szerepeket...
Grando2009-09-01 13:01:17 // 70339
Vagy még ott se. Az is csak pletyka, hogy ott majd hú de megtudunk vmit. Nem mondott senki ilyesmit hivatalosan. Csak annak idején Schumi ott jelentette be, hogy visszavonul. Azt annyi. ;)))
Xixo2009-09-01 12:58:30 // 70338
Meg azt se hiszem, hogy Alfi átül egy futamra. Ennyi pénzt hozna a szerepeltetése?? Nem hiszem...
Tom122009-09-01 12:57:36 // 70337
Ja, ez az, jó csapat lennénk...:-))))
Tom122009-09-01 12:53:11 // 70336
Ezt nála /Palik/ már természetesnek lehet venni, eleinte még engem is zavart, de egy ideje már beletörődtem, hogy nem bírja felfogni...:-)))
Xixo2009-09-01 12:52:22 // 70335
Pont most jönne át Fiszkó, amikor az india magára talált, a Ferka meg leállt a fejlesztéssel? Szerintem erre a legkevesebb az esély. A Ferka is inkább csak tesztelgessen tovább jövőre, mintsem idén píárkodjon....
Andy2009-09-01 12:50:39 // 70334
Nekem kéne beülni! Gyors is vagyok meg bátor is... :)))
Satti2009-09-01 12:49:15 // 70333
Ezek most csak találgatások, a konkrtétumot, majd csak Monzában fogjuk megtudni.
Grando2009-09-01 12:34:08 // 70331
Na most a legújabb hírek szerint a Fisichellás változat jöhet be... De hivatalos bejelentés még változatlanul nincs, úgyhogy ez is csak találgatás.
Grando2009-09-01 11:06:17 // 70330
Amúgy meg:
Alonso: Nem ülök a Ferrariba! (legalábbis most még tuti nem)
De ezt már Briós is egyértelműen kijelentette vmelyik nap. ;))
Alonso: Nem ülök a Ferrariba! (legalábbis most még tuti nem)
De ezt már Briós is egyértelműen kijelentette vmelyik nap. ;))
Grando2009-09-01 11:03:58 // 70329
Ehhh... "jövő év közbeni visszatérés"... A brazil futamon már menni fog! ;)))
mesa2009-09-01 10:39:20 // 70328
Sikeres egyeztetéseket követően, hamarosan bejelentik, hogy a Monzai futamra szerződtetik Fernando Alonsot a Scuderia Ferrarihoz!
A kivételes alkalom egy versenyhétvégére vonatkozik, az állítólagos hírforrások szerint 5 millió EUR vándorol a maranellóiak kasszájából a Renault F1 csapat fejlesztési költségeinek a kiegészítésére. Ugyan ez nem kis summa, de az olaszoknak van ennyire fontos, hogy már saját tűzpiros overalljukban mutassák be a tifosiknak jövő évi új versenyzőjüket. 2010-től teljesen új szabályok szerint épített autókkal versenyeznek -a KERS is kikerül az engedélyezett eszközök listájáról-, nem áll fenn tehát reálisan a veszély, hogy felhasználható információkat szolgáltathatna Alonso bármelyik félnek.
A Raikkönen-Alonso álompáros ha csak egy versenyre is, de hamarosan megvalósul!
A Massa gyógyulását megjósló orvosok jelentései alapján a Ferrari vezérkar számára még az sem elképzelhetetlen, hogy a 2010-es szezont is együtt kezdje meg a spanyol-finn páros -Kimi Raikkönennek érvényes szerződése van az olasz gárdával a következő évadra-, s nála jobban senki nem helyettesíthetné Felipe Massát, aki mindeközben teljes erőbedobással készülhetne a jövő év közbeni visszatérésére.
A kivételes alkalom egy versenyhétvégére vonatkozik, az állítólagos hírforrások szerint 5 millió EUR vándorol a maranellóiak kasszájából a Renault F1 csapat fejlesztési költségeinek a kiegészítésére. Ugyan ez nem kis summa, de az olaszoknak van ennyire fontos, hogy már saját tűzpiros overalljukban mutassák be a tifosiknak jövő évi új versenyzőjüket. 2010-től teljesen új szabályok szerint épített autókkal versenyeznek -a KERS is kikerül az engedélyezett eszközök listájáról-, nem áll fenn tehát reálisan a veszély, hogy felhasználható információkat szolgáltathatna Alonso bármelyik félnek.
A Raikkönen-Alonso álompáros ha csak egy versenyre is, de hamarosan megvalósul!
A Massa gyógyulását megjósló orvosok jelentései alapján a Ferrari vezérkar számára még az sem elképzelhetetlen, hogy a 2010-es szezont is együtt kezdje meg a spanyol-finn páros -Kimi Raikkönennek érvényes szerződése van az olasz gárdával a következő évadra-, s nála jobban senki nem helyettesíthetné Felipe Massát, aki mindeközben teljes erőbedobással készülhetne a jövő év közbeni visszatérésére.
someday2009-09-01 10:30:16 // 70327
"De mit is várjunk egy olyan "szakitól", aki szerint féktávon a követő furcsa mód ráközelít az elsőre, de az meg mindig kigyorsít, s az elmúlt húsz évben nem jött rá, hogy ez egyszerű fizika: nem képes a teret az időben következő eseménysorozatba helyezni."
ez milyen szép fogás találás :) nagyon jól elkaptad.
ez milyen szép fogás találás :) nagyon jól elkaptad.
Xixo2009-09-01 10:28:51 // 70326
Xixo2009-09-01 10:15:26 // 70325
Gyorsabb nála, de ő sem érett még az F1re. Túl sok amatőr hibája van. Ennél még Pikké is sokkal jobb volt, kár volt elküldeni....
mesa2009-09-01 10:13:27 // 70324
Semmit sem csinált Kimi ami szabálytalan lett volna, csak a Czollner/Palik lúzerpáros köztudottan anti-Ferraristák károgtak.
Semmi előnyt nem szerzett, hosszabb utat tett meg és egyáltalán nem volt biztos, hogy ott jobba be fog tapadni az autója, csak Palik 170 mérföldes László agyszüleménye, hogy direkt csinálta úgy.
Legyen elég annyi, hogy ha nincs mellette senki jobbról, akkor nem ment volna ki, mert egyből tolhatta volna a KERSt, míg a bukótérben csak miután irányba fordította az autót, különben még ma is ott pörögne egy helyben.
De mit is várjunk egy olyan "szakitól", aki szerint féktávon a követő furcsa mód ráközelít az elsőre, de az meg mindig kigyorsít, s az elmúlt húsz évben nem jött rá, hogy ez egyszerű fizika: nem képes a teret az időben következő eseménysorozatba helyezni.
Semmi előnyt nem szerzett, hosszabb utat tett meg és egyáltalán nem volt biztos, hogy ott jobba be fog tapadni az autója, csak Palik 170 mérföldes László agyszüleménye, hogy direkt csinálta úgy.
Legyen elég annyi, hogy ha nincs mellette senki jobbról, akkor nem ment volna ki, mert egyből tolhatta volna a KERSt, míg a bukótérben csak miután irányba fordította az autót, különben még ma is ott pörögne egy helyben.
De mit is várjunk egy olyan "szakitól", aki szerint féktávon a követő furcsa mód ráközelít az elsőre, de az meg mindig kigyorsít, s az elmúlt húsz évben nem jött rá, hogy ez egyszerű fizika: nem képes a teret az időben következő eseménysorozatba helyezni.
Satti2009-09-01 10:04:34 // 70323
A tovább feszegetést ne magadra vedd, csak úgy általánosságban írtam. :-)
Satti2009-09-01 10:01:51 // 70322
Ez teljesen így van, közvetlenül előtte egy kupacban volt 3 autó és gondolom, azt sem akarhatta Kimi, hogy hátulról megtámadják és belecsússzanak abban a nagy tolongásban, a legcélszerűbb menekülőútat választotta és ahogy már tegnap is írtam, a nemzetközi hírekben sehol sem ejtenek erről szót, mert baromság ezt szabálytalannak nevezni, csak az oylan csökevények, mint a PalikCzollner páros, vagy a sportgézás cikkíró pötsfej gondolja annak, de ők olyan kevesek, minr egyí kalap xar, ezéert szót sem érdemelnek és sztem nem is kéne ezt itt tovább feszegetni, tegnapi napon már eléggé ki lett tárgyalva és megállapítva, hogy csak egy szép, megérdemelt győzelemnek lehettünk tanúi vasárnap délután, ennyi!
Xixo2009-09-01 10:01:39 // 70321
Tán hogy egy egyenes mondat nincs benne, csak a mellébeszélés. :(
Tom122009-09-01 09:57:41 // 70320
Lehet, hogy nem is tudott volna lefékezni, ezért inkább kikerülte a "balhés csapatot". Velem is volt már ilyen, igaz, nem versenypályán, de így utólag /is/ jó döntésnek bizonyult.:-)
Tom122009-09-01 09:54:37 // 70319
Számtalan eset volt már, ez olyan "okos enged" alapon történik általában, ha "erőszakkal" a pályán akart volna maradni, lehet, hogy ráfázik 4 - 5 autó, akkor most az lenne, hogy megint elbénázta, mert kilökte ezt, vagy azt/okat/, szerintem ezért is nem büntették meg, mert látták ők is. Ja és mások is "azt az utat" választották.
...pedig nem vagyok "Kimista".:-)
...pedig nem vagyok "Kimista".:-)
bilon2009-09-01 09:43:18 // 70318
min 1 helyet előrelépett...magyarul előzött
és a lendületkülönbséget most ne nézzük...kers ide vagy oda...
és a lendületkülönbséget most ne nézzük...kers ide vagy oda...
bilon2009-09-01 09:42:12 // 70317
milyen nagyobb utat? ne csináld már! kb 4 méterrel hosszabbat...
és! miért nem a legrövidebb ív az ideális? hmmm? mert nem az a leggyorsabb?
egész egyszerűen, neki nem kellett lefékezni 60-ra, míg a többieknek igen, fogta kiengedte, aztán padló.egész más 120-ról padlózni, mint 60, vagy akár 80-ról...
állítom, ha lehetne hivatalosan használni a bukóteret, mindenki úgy fordulna...
amit már megtett, vagy couthard, vagy mansell, úgy 10 évvel ezelőtt....csak szóltak utána, hogy ejnye, nem véletlenül van kijelölve a pálya...
na mindegy...
én örülök a ferrari győzelmének, de nem kedvelem, a nem egyenlő bánásmódot...
és igen, badoert is meg kellett volna büntetni, ahogy buttont is...bár mellette tényleg volt kocc...
és! miért nem a legrövidebb ív az ideális? hmmm? mert nem az a leggyorsabb?
egész egyszerűen, neki nem kellett lefékezni 60-ra, míg a többieknek igen, fogta kiengedte, aztán padló.egész más 120-ról padlózni, mint 60, vagy akár 80-ról...
állítom, ha lehetne hivatalosan használni a bukóteret, mindenki úgy fordulna...
amit már megtett, vagy couthard, vagy mansell, úgy 10 évvel ezelőtt....csak szóltak utána, hogy ejnye, nem véletlenül van kijelölve a pálya...
na mindegy...
én örülök a ferrari győzelmének, de nem kedvelem, a nem egyenlő bánásmódot...
és igen, badoert is meg kellett volna büntetni, ahogy buttont is...bár mellette tényleg volt kocc...
pb_2009-09-01 09:20:53 // 70316
Igen, azért 1 kis szándékosság felfedezhető volt a manőverben. Büntetést lehet azért nem kapott, mert pozíció szerint ugyanoda jött vissza, viszont rögtön ráSett az Lőtte lévőre, és mindjárt Lőzési helyzetbe került.
Ferko2009-09-01 09:15:36 // 70315
DE nagyobb utatt tett meg azzal, hogy kiment.
kesa2009-09-01 09:14:33 // 70314
Lehet, hogy pont ugyanoda jött vissza pozíció szerint, mint amikor elhagyta a pályát, de látványos volt, hogy meg sem próbált a őályán maradni, simán kiengedte a "bukótérbe", így hamarabb kezdhetett kigyorsítani, és nem volt előtte forgalom, ellentétben a többiekkel. És szerintem ez így már szabálytalan előnyszerzés a többiekkel szemben. Ha nem így jár el, simán beragadt volna a többiek közé, akik a pályán próbáltak meg elfordulni.
Mindezek ellenére örültem a győzelmének, legalább idén sem maradunk teljesen szégyenben! Viszont eszembe jut az is, ha MSch csinált volna hasonló manővert, még most is menne az anyázás, hogy csaló g.ci, meg így szerezte az összes címét...
Mindezek ellenére örültem a győzelmének, legalább idén sem maradunk teljesen szégyenben! Viszont eszembe jut az is, ha MSch csinált volna hasonló manővert, még most is menne az anyázás, hogy csaló g.ci, meg így szerezte az összes címét...
Surcy2009-09-01 09:13:04 // 70313
Hát ő csak azért nem csinál ilyeneket mert mindig ő az utólsó és ott ügy nincs akinek neki menjen :-{Vagy ha van a közelében valaki akkor is előzékenyen el engedi még akár a box utcában is:-}De ahogy már korábban is mondtam sajnos a kis Francia soookkal gyorsabb mind az olasz és szörnyü nézni hogy a Ferrari az utolsó helyen kolbászol:-{
pb_2009-09-01 09:06:35 // 70312
Igen, akkor volt, az SC utáni új rajtnál, mint írtam az 1 mintaszerű akció volt.
Ferko2009-09-01 08:58:44 // 70311
De nem is akkor előztem meg Fisicot. Ha jól emlékszem, akor azt a SC után tette.
pb_2009-09-01 08:54:40 // 70310
Azért volt némi igazság abban, amit mondtak. Ökörséget akkor beszéltek, mikor állították, hogy a bukótérben Lőzött. Ugyanoda jött vissza, mint ahonnan kiment, a 4. hely környékéről. Viszont jobban betapadt az autó a nagyobb ív Llenére is. Az új rajt utáni manővert nem kell ragozni, szép munka volt.
Ferko2009-09-01 08:45:56 // 70309
Az lenne érdekes dolog, ha Bari világbajnok lenne. Ugye minden esély megvan erre jelenleg. A cikkben meg írják, hogy Kimi Button mellé szerződne.:-)))) Akkor tutkó nem Bari menne.:-D