Alfa Spider 36.000 euróért

2006-05-18  Teddy
Szicíliában mutatják be a sajtónak az Alfa Spidert, majd ezután elindul az értékesítés Európa jelentősebb piacain.
Hírek >> 2006  

A hivatalos közlés szerint június 13-án lesz az új Spider hivatalos bemutatója a szicíliai Valdericében. A bemutató előtt csaknem egy hónappal a gyár közölte a kabrió árát is.

A legfontosabb európai piacokon, így Németországban, Angliában, Franciaországban és természetesen Olaszországban még a nyáron megérkeznek az első Spiderek a szalonokba, az ottani piacon már június közepétől meg lehet majd rendelni a legújabb Alfát.

Két felszereltségi szinttel, melyek a Spider és Exclusive neveket viselik és két benzin motorral, a 2.2-es és 3.2-es JTS-sel lesz majd elérhető a kétüléses Alfa. Ahogy a 159-et, a Spidert is csak 6 sebességes váltóval lehet majd rendelni, utóbbi pedig megkapja a Q4 fedőnevű Torsen C rendszerű összkerékmeghajtási rendszert is, sőt automata váltót is lehet majd kérni hozzá.

Az olasz piacon a legolcsóbb Spiderért 35.800 Eurót kell kifizetni, a legdrágább, 3.2-es V6 JTS Exclusive pedig 45.800 Euróba kerül. Mindez a magyar piaci viszonyokra lefordítva annyit jelent, hogy 10 millió forint alatt biztosan nem lehet majd hozzájutni a Spiderhez, a legdrágább modell pedig számításaink szerint 13 millió forint körül lesz majd kapható.

A Fiat Auto Magyarország tájékoztatása szerint a Spider nálunk a júniusi nemzetközi bemutató után nem sokkal lesz rendelhető.

Kapcsolódó írásaink:
Genfben debütált a Spider és a 159SW
Brera, Spider típusleírás
Brera, Spider – díjak, kémfotók

Kapcsolódó fórumok:
Spider - hurrá, lobog a hajunk

Írta:
Tedi