Elkaszálták a sportautókat, csak SUV-ok érkeznek az Alfához

2019-11-01  Tedi
A harmadik negyedéves üzleti jelentéssel együtt az FCA módosította az Alfa Romeo jövőbeni terveit is és a kis példányszámú modelleket törölték a tervek közül.
Hírek >> 2019  

Az FCA honalpján is elérhető negyedéves üzleti jelentés a gazdálkodási adatokon túl az Alfa Romeóra nézve sokkal érdekesebb információt tartalmaz. Az egyik slide-on ugyanis a márka rövidtávú jövőjével foglalkozik az FCA, és az eredeti tervekhez képest jelentős visszalépést eszközöltek.

Korábban ugyanis arról volt szó, hogy 6 új modell érkezik, köztük a GTV, a 8C szupersport autók, amelyek ugyan kevés embert vonzanak, de annál nagyobb a presztízsük. Időközben azonban az FCA-nál meggondolták magukat és ezeket a modelleket kihúzták a tervek közül.

Az új elképzelések szerint mindössze két új modell érkezik a következő 4 évben, a Tonale 2021-ben, valamint egy B-UV, amely feltehetően a Jeeprenegade/Fiat500X kategóriájába fér bele.

Az indokok között az FCA annyit említ, hogy racionalizálni kellett a portfoliót és a már meglévő erősségekre kell fókuszálni, ezzel némileg csökken a globális elérés, de kisebb lesz az átfedés a csoport egyéb márkáival. Ergó a sportautókkal a Maserati területére tévedtek volna, amelyet viszont éppen most fognak egy halom pénzzel feltámasztani, 2023-ig hét új modell jön, mindegyikből lesz hibrid és 3-as szintű önvezető funkcióval is rendelkeznek majd.

Az Alfa korábbinál visszafogottabb fejlesztése mellett szólt az is, hogy az európai régió és általában a típus rosszabb piaci szereplése miatt az FCA csökkentette a tőkeköltést.

Annak fényében, ahogyan idén az eladások állnak, nem meglepő a lépés. Az Egyesült Államokban és Európában is az év jelentős részében nagy arányú, kétszámjegyű csökkenés mutatkozott az ealdásokban az egy évvel korábbihoz képest, a szűk piacokat elérő, de irdatlan fejlesztési pénzeket felemésztő szupersport autók ideje nem most van itt és könnyen lehet, hogy a trendeket figyelembe véve örökre lejárt. Az Alfa Romeo számára legalább is.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

WarbiRunner (Gyuri)2020-09-17 16:57:08 // 23141
Az kamu hogy az ajvékolók miatt nincs még Tonale :-) MIkor volt bármi időben? Vagy csak amikorra ígérték? Most is kiszaladt a technológia a lábuk alól. Szerintem más platformra készült az elképzelés, mint amire végül megépítik. Sőt azon sem csodálkoznék, ha azóta ez megint változott volna. Szóval nem hiszem, hogy az FCA small wide-ra akarták ezt rátenni. Aztán erről cikkeztek, hogy végül ez lesz, 1.3 hibriddel. Csicsa Jeep hogy gonosz legyek XD Aztán azon sem lepődnék meg, ha végül cica pözsó lenne belőle jó esetben 1.3 hibriddel, vagy valami ezerkettes puretech hibrid izével :-))
Kazes☻2020-09-17 16:01:56 // 23140
Amit azóta is sajnálunk, pedig eléggé meghatározó lehetett volna mind saját (AR), mind autóipari fronton... szvsz. 🙂
VKG699!!! (4x156+75)2020-09-17 15:47:47 // 23139
Lásd még: Kamal.