Elkaszálták a sportautókat, csak SUV-ok érkeznek az Alfához

2019-11-01  Tedi
A harmadik negyedéves üzleti jelentéssel együtt az FCA módosította az Alfa Romeo jövőbeni terveit is és a kis példányszámú modelleket törölték a tervek közül.
Hírek >> 2019  

Az FCA honalpján is elérhető negyedéves üzleti jelentés a gazdálkodási adatokon túl az Alfa Romeóra nézve sokkal érdekesebb információt tartalmaz. Az egyik slide-on ugyanis a márka rövidtávú jövőjével foglalkozik az FCA, és az eredeti tervekhez képest jelentős visszalépést eszközöltek.

Korábban ugyanis arról volt szó, hogy 6 új modell érkezik, köztük a GTV, a 8C szupersport autók, amelyek ugyan kevés embert vonzanak, de annál nagyobb a presztízsük. Időközben azonban az FCA-nál meggondolták magukat és ezeket a modelleket kihúzták a tervek közül.

Az új elképzelések szerint mindössze két új modell érkezik a következő 4 évben, a Tonale 2021-ben, valamint egy B-UV, amely feltehetően a Jeeprenegade/Fiat500X kategóriájába fér bele.

Az indokok között az FCA annyit említ, hogy racionalizálni kellett a portfoliót és a már meglévő erősségekre kell fókuszálni, ezzel némileg csökken a globális elérés, de kisebb lesz az átfedés a csoport egyéb márkáival. Ergó a sportautókkal a Maserati területére tévedtek volna, amelyet viszont éppen most fognak egy halom pénzzel feltámasztani, 2023-ig hét új modell jön, mindegyikből lesz hibrid és 3-as szintű önvezető funkcióval is rendelkeznek majd.

Az Alfa korábbinál visszafogottabb fejlesztése mellett szólt az is, hogy az európai régió és általában a típus rosszabb piaci szereplése miatt az FCA csökkentette a tőkeköltést.

Annak fényében, ahogyan idén az eladások állnak, nem meglepő a lépés. Az Egyesült Államokban és Európában is az év jelentős részében nagy arányú, kétszámjegyű csökkenés mutatkozott az ealdásokban az egy évvel korábbihoz képest, a szűk piacokat elérő, de irdatlan fejlesztési pénzeket felemésztő szupersport autók ideje nem most van itt és könnyen lehet, hogy a trendeket figyelembe véve örökre lejárt. Az Alfa Romeo számára legalább is.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

RomeoOne2020-01-10 21:08:28 // 23052
A jövő Alfái.... a Teslák???

Úgy a tuti a gyárépítés, ha más fizeti. A Tesláét az FCA. Nyilván szárnyal a részvény, ha ilyen manőverekkel (CO2 kvóta eladás) lehet gigantikus pénzeket transzferálni egyik vállalattól a másikhoz. Minden épeszű cégvezető kihasználná ezt a lehetőséget, ahogy Musk is. Meg azt is, hogy a németek vannak olyan gálánsak, hogy jóval a forgalmi ár alatt adják oda a Berlin melletti területet a gyárnak. Ezzel sincsen semmi baj, minden normális ország igyekszik minden létező módon bevonzani az ilyen befektetéseket, természetesen Magyarország is. Ezzel párhuzamosan a saját cégeiket meg továbbra is nyírják, amit azért minimum fejvakarással figyel a fél világ.
link
Kazes☻2020-01-10 13:42:10 // 23051
Ilyen kellene a jövő Alfáiba... is! :)
RomeoOne2020-01-06 13:42:46 // 23050
*Stelvio, de amúgy nekem is kb. ez jutott eszembe :DDD