Egyesül az FCA és a Peugeot-Citroen

2019-10-31  Tedi
Egyesül a Fiat Chrysler Automobiles és a Peugeot-Citroen PSA, ezzel a világ negyedik legnagyobb autógyártója jön létre - írta a Reuters.
Hírek >> 2019  

A hírügynökség a gyártók közleményére hivatkozva azt írta, a két társaság 50-50 százalékos részvénycsere útján szerez tulajdont a másik cégben, az új társaság elnökét az FCA adja John Elkann személyében, a vezérigazgató pedig a Peuget-Citroen vezetője, Carlos Tavares lesz.

A két csoport igazgatósága felhatalmazta saját csapatait, hogy kezdjék meg az egyesülés részleteinek kidolgozását és a végső, kötelező érvényű ajánlat elkészítését.

Az egyesülés után a várakozások szerint éves szinten 3,7 milliárd euró szinergiát jelent majd, gyárbezárással pedig nem számolnak. A megállapodás előtt az FCA 5,5 milliárd euró osztalékot fizet a részvényeseknek.

Bruno le Maire francia pénzügyminiszter üdvözölte az egyezség létrejöttét, állítva, hogy azzal a két csoport eléri azt a kritikus tömeget, amely a zöld járművek kifejlesztéséhez szükséges.

A csoport központja Hollandiában lesz, az igazgatóságban 11-en ülnek majd, ebből hatot a Peugeot, ötöt az FCA delegál, és köztük lesz John Elkann és Carlos Tavaers is. A részvényeket a párizsi, milánói és New York-i tőzsdén jegyzik majd.

Bár a PSA és az FCA eredményeit összeszámolva adózott eredmény szerint a negyedik legnagobb gyártó, a bevételek és értékesített autók szmában a harmadik helyre jönnek fel a Volskwagen és a Toyota után.

A témával bővebben foglalkozunk majd a Backstage következő adásában, addig nézzétek meg az erről szóló korábbi epizódokat. 

 

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

Zolibácsi2019-11-12 23:57:58 // 23015
tévedni emberi dolog,
RomeoOne2019-11-12 23:13:22 // 23014
ennyit tud a Tesla, azaz vicc az egész...

Azért nézd végig. A Nepper, ahogy az előző videókból is látszott, nem épp villanyautó párti, de idéznék tőle a videó végéről:

"Ez a kocsi.... egészen megdöbbentő. Tehát az a technológia, ami benne van, meg ahogy ez megy... Tényleg Ferrarit eszik reggelire és azt kapod meg 38 millió forintért vadonat újonnan. Ez azt kell mondjam, hogy olcsó."

De folytatom az Erőforrások topikban.
Erhard 242 (Pure Energy)2019-11-12 21:57:38 // 23013
erőforrásokba mehetett volna...
ennyit tud a Tesla, azaz vicc az egész...