A VW ismét érdeklődik az Alfa iránt

2010-02-02  Teddy
Az Alfa Romeo egy nagyon érdekes márka, ami segíthet nekünk céljaink elérésében - írta Martin Winterkorn, a VW konszern elnöke egy a spanyol El Mundóban is megjelent közleményben.
Hírek >> 2010  

Mint fogalmazott: az Alfa Romeo tökéletesen beleillik a Suzuiktól a Porschéig terjedő palettájukba, nagy növekedés állhat az olasz autógyártó előtt és segíthet a VW konszernnek abban, hogy 2018-ra elérjék a 10 milliós évenkénti értékesítési darabszámot.

Ugyanakkor az El Mundo szerint Winterkorn nem ismerte el, hogy hivatalos úton megkeresték volna Torinót, vagy bármilyen ajánlatot tettek volna az Alfára.

Az első pletykák egy lehetséges VW-Alfa felvásárlásról december elején jelentek meg, de nem sokkal ez után először Luca Cordero di Montezemolo, a Fiat-konszern elnöke, majd később Sergio Marchionne, a Fiat Group Automobiles elnöke is úgy nyilatkozott: az Alfa Romeo nem eladó, a márka gondjait házon belül kívánják orvosolni.

Nem sokkal ez után Marchionne leváltotta az Alfa éléről az alig egy éve regnáló elnököt, Sergio Craverót és Harald J. Westert, az Abarth és a Maserati elnökét nevezte ki az Alfa élére azzal a céllal, hogy a milánói márkát összeolvassza a Maseratival és az Abarth-tal.

Kapcsolódó írásaink:

Írta:
Tedi