Genfből jelenti az Alfa Amore

2010-03-02  Tedi
Kedden a sajtónappal kezdetét vette a 80. Genfi Autószalon, ahonnan az Alfa Amore is tudósít.
Hírek >> 2010

A tanulmányautók bemutatásával kezdődött a sajtónap kedden a Genfi Autószalonon, elsőként a 80. évfordulóját ünneplő Pininfarina leplezte le az Alfa 100 éves születésnapjára készített modelljét.

A Spider főtervezője Andrea Pininfarina az autó tervezésénél az autóiparba vetett optimizmus, a szabadság, a szabadidő kellemes eltöltése volt a fő rendező elv. Tipikus Alfa Romeo jegy a vezető köré simuló beltér, az egy vonalból kiinduló övvonal, ami körbemegy az autón, a scudettót viszont újragondolták.

Paolo Pininfarina, a cég vezetője a sajtótájékoztatón azt mondta: azért választották az Alfa Romeót, mert ezzel a modellel újra meg tudják határozni a jövőt és megmutatják, hogy még mindig vezető tervezőstúdiónak számítanak. E mellett ezzel a modellel szeretnének csatlakozni az Alfa centenáriumához.

Előzetes információk szerint az Italdesign Giugiaro is bemutatott volna egy Alfa-alapú tanulmányautót, de végül a sajtótájékoztatón kiderült, mégsem készítettek ilyen modellt. Hogy miért, arról Giorgetto Giugiaro nem beszélt.

Kapcsolódó galériák:

Írta:
Tedi