Limitált kiadás készül a Stelvióból és a Giuliából Genfre

2019-02-25  Alfa Amore
Forma-1-es, limitált kiadást készít a Stelvio és a Giulia Quadrifoglioból az Alfa Romeo. Az Alfa Romeo Racing Edition-t a Genfi Autókiállításon mutatják be, amelyről az Allfa Amore élőben tudósít.
Hírek >> 2019  

Bár még mindig nem tudjuk biztosan, hogy lesz-e igazi újdonság az Alfa Romeo standján a március 5-én kezdődő Genfi Autókiállításon, de az biztos, hogy egyedi modellekből nem lesz hiány. Az Alfa Romeo keddi sajtóközleménye szerint standjukon a Quadrifoglio modellek Forma-1-es változatai kerülnek fókuszba.

Mivel a Sauber ettől az idénytől már Alfa Romeo Racing néven folytatja a Forma-1-ben, várható volt, hogy a pályán kívül is nagy hangsúlyt helyeznek majd a versenysportba való visszatérés reklámozására. 

A Stelvio és a Giulia Quadrifoglio változatából Alfa Romeo Racing néven készül limitált kiadás, amelyet izgalmas kiegészítőkkel pakolnak tele: karbonból készült Sparco versenyülések kerülnek az autókba, a váltógomb szintén karbon betétet kap, a bőrrel és alcantarával borított kormány pedig ugyancsak karbon betétes lesz. Ezeken a verziókon karbon borítja a tükröket, illetve a pajzs V alakja is karbonból készül majd.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

Ezeket a speciális változatokat Akrapovic kipufogórendszerrel szerelik fel, amelyet kifejezetten a 2,9-es V6-os motorhoz hangolnak. A sajtóanyag szerint a karbon kiegészítőkkel mindkét modell könnyebb lesz az "alap" Q változatoknál.

Mindkét modell gyakorlatilag fullextrás lesz, belekerül minden, amit egy Quadrifoglioban beikszelhetünk az árlistán, így például a 8,8 "-es központi kijelző a Harman Kardon hangrendszerrel. 

Megjegyeznénk, hogy a Q-k tavalyi NRing változata hasonló felszereltségű volt.

Mindössze három fotót közöltek az autókról, amelyek kétszínű, piros-fehér fényezést kaptak (bár mi gyanítjuk, hogy a piros szín inkább csak fólia lesz - így volt ez tavaly a 4C Spider és Coupé limitált kiadásainál is). A motorháztetőre egy hatalmas piros Alfa-kígyó került két vastag piros sáv közé, az A-oszloptól a tetővonal a C-oszlopon át egészen a csomagtartóig piros, illetve a C-oszlopra felkerült az embléma stilizált változata is, ugyanolyan formában, mint a Forma-1-es autókra. A gumi is kaphatott valami sárga díszítést, ezen a képen olyan, mint az F1-es gumik oldalfala.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

Ugyancsak újdonság, hogy a Giulia TI változa után a Stelvióhoz is rendelhető lesz a TI csomag, amely több karbonból készült kiegészítőt is tartalmaz.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

A sajtóközlemény szerint Executive néven mutatják be a Giulietta 2019-es modellváltozatát, amely egy új színben, a Visconti zöldben is kapható lesz. Az autó belül izgalmas, sárga varrású bőrüléseket és egy újfajta felnit is kapott.


(Nyisd meg a képet új ablakban a teljes méretért)

A közlemény több újdonságról nem teszt említést, így azt a hetek óta terjedő pletykát sem erősítették meg, hogy Genfben mutatnák be az Alfa Romeo Stelviónál kisebb C-SUV modelljét. Ennek ellenére, a sajtóközleményben van egy sokat sejtető mondat: "more exciting news will be revealed during the press conference on Tuesday", azaz még több izgalmas hírt közölnek majd kedden, a sajtótájékoztatón. Az Alfa Amore - mint ahogy azt az előző években megszokhattátok - idén is élőben tudósít a helyszínről. Figyeljétek a Facebook oldalunkat, YouTube-csatornánkat és iratkozzatok fel az Instagram oldalunkra is!

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
A jövő Alfái

Az utolsó 3 hozzászólás:

GT Ɨ|ѯ2019-08-11 18:21:42 // 22490
Mild Hybrid Alfa Romeo Stelvio Spied On Test
oldrepublic2019-07-19 11:29:29 // 22489
Azt hiszem, erre vártak a fejlesztők a nagyobb ALFA modelleknél. Itt már sok hibrid elv beleférhet.

Sok hibrid megoldást tud majd támogatni ez a rendszer.

"az FCA (vagyis a Fiat-Chrysler konszern) is beadta igényét az újdonságra"
RomeoOne2019-06-14 12:45:23 // 22488
Ez a múlt heti Karotta Vlog, több topikba is beférne, de ide teszem: link

1:30-tól kb. villanyautós/nürburgring rekordos rész jön (Erőforrás alternatívák topik)

9:28-tól szól az FCA-ról (ez passzol ide)

10:17-től viszont mehetne a Tőzsde topikba is, meg lehet hallgatni, hogy egy a tőzsdén hogy tudnak rengeteg pénzt keresni részvényügyletekkel azok. Máshol is így csinálják ezt. Pl. mikor a Bitcoin annak idején 10ezer dollár fölé szúrt (és napokon belül elérte a 20ezret is), akkor a Winklevoss testvérek, akik anno a Facebook-tól kiperelt pénzt Bitcionba rakták (valószínűleg még valahol a pár száz dolláros árfolyam körül), elkezdték mondani ,hogy a Bitcoin megállíhatatlan, ki tudja hova fog még nőni az árfolyam. Mindenki beindult, egyből elkezdték venni a Bitcoin-t, ők pedig adták el nekik. Realizáltak egy hatalmas hasznot. Utána meg, ahogy megszűnt a hype, kiderült ,hogy nincs itt különösebb kereslet növekedés, bezuhant az árfolyam, és sokan buktak egy nagyot. Hát ilyen ez, ha valaki nem ért a tőzsdéhez :DDD