2011-ben jöhet a V6-os Giulia

2010-04-05  Teddy
Várhatóan 2011-ben jelenik meg az Alfa Romeo kínálatában a 159-est váltó Giulia, amelybe akár 350 lóerős motor is kerülhet.
Hírek >> 2010  

A brit Car Magazine értesülései szerint az Alfa Romeo 2011-ben mutatja be a mérsékelt sikert hozó 159-es utódját. Az új Giulia a magazin szerint a C és D padlólemez alkatrészeiből épülő hosszabb, szélesebb padlóra épülhet.

A Giulia elől McPherson, hátul pedig dupla csatolású futóművet kaphat, amit úgy hangolnak, hogy a sportos vezetést is támogassa. A legtöbb modell ugyan elsőkerék-meghajtású lesz, de a padlólemez a Q4 rendszert is  be tudja fogadni, így az új MultiAir V6-os erejét már négy kerék viheti az aszfaltra, az erőátvitelről a GTA változatban egy 7 sebességes TCT váltó segíthet.

A négyajtós Berlina, és az ötajtós Sportwagon a hírek szerint egy 3 literes V6 MultiAir motort is kaphat, amely 300 lóerő előállítására képes, de állítólag zajlanak az egyeztetések az Autodeltával, akik egy elsőkerekes, sperrdiffis verziót is készítenének 350 lóerővel.

Az olasz autoblog értesülései szerint a formatervet Giugiaro készíti majd el. Az általa vezetett Italdesign a korábbi tervek szerint bemutatott volna egy szedán formatervet a genfi autókiállításon, de végül nem lett belőle semmi és nem is kommunikálták, hogy miért.

Írta:
Tedi