Hajrá Pityukoma! - támogatási felhívás

2016-07-13  Alfa Amore
Ezek a sorok egy szomorú dolog apropója kapcsán íródnak. Történt ugyanis, hogy egy kedves CarTársunk, Barátunk Pityukoma és családja nehéz helyzetbe került.
Hírek >> 2016  

AlfaCityben a sárkányhajó versenyen induló két csapat közül az egyik a "Hajrá Pityukoma!" nevet viselte. Dömpi a színpadon mondta el, hogy az Alfa Amore egyik legaktívabb tagja, Pityukoma hasnyálmirigy daganattal került kórházba, kemoterápiát kap, hogy a daganat műthető méretűre apadjon. Emiatt hosszú hónapokra kiesett a munkából, alfás barátai pedig úgy gondolták, segítenek rajta, ezért egy támogatási felhívást tettek közzé.

Íme az ezzel kapcsolatos támogatási felhívás:

Januártól Pistinek addig magától értetődő, jó egészségi állapota romlani kezdett. Hasi-emésztési panaszokkal szembesült, melyet drasztikus fogyás kísért. Orvosról-orvosra jártak, hogy kiderüljön, mi okozza a problémát. Közben az erős étvágytalanság miatti gyengeség arra kényszerítette, hogy feladva munkáját táppénzre menjen. Sajnos a felírt gyógyszerek nemhogy enyhítették tüneteit, de azok csak még inkább elhatalmasodtak rajta.

Pityut ekkor is, még családja mellet az Alfás közösség mozgatta. Ő volt a 159 VTT (159-es Velencei-Tavi Találkozó) motorja. Szervezte a programokat, a szórakoztató játékokat és az étkezést. A felkészülés Finisch-ébe érve, Pityukoma besárgult és megjött a CT eredménye: mely szerint hasnyálmirigy daganattal áll szemben! A hír mindenkit hideg zuhanyként ért és az Alfás csapat a találkozó hétvégéjén egy emberként szorított a Pityunak.

Azóta a sárgaságot kiváltó, epevezeték elzáródást műtötték, ami a kisebb problémát láthatóan megoldotta. A szövettan eredménye közben megjött: a daganat rosszindulatú. A daganaton csak egy dolog segíthet, egy különleges, Magyarországon még nemigen alkalmazott, kemoterápia. A kezelés szeptemberig tart, melynek során, a daganatnak műthető méretűre kell zsugorodnia!

Ez Pityu és családja eddigi legnagyobb harca lesz. Pityut ismerve ennek kimenetele nem lehet kérdéses, meg kell gyógyulnia, mert még nagyon sok dolga van!!!

Mivel közös Barátunk jelenleg az életéért küzd, a több hónap óta tartó táppénz a családi költségvetést jelentősen kimerítette, és nem utolsó sorban 3 gyermekének Ádámnak (17), Petinek (13), Leventének (5) és feleségének Krisztinek, még hosszú-hosszú ideig szüksége van Pityukomára, ezért kérünk titeket, hogy támogassuk Őket. Ha van rá módod, akkor légy szíves segíts TE is.

Segíteni, az alábbi - Pityunak nyitott - bankszámlára történő utalással tudsz. Aki ismeri Pityut, az tudja, hogy mennyire segítőkész és Önzetlen ember. Ha valaki, akkor Ő megérdemli a segítséget.

Ha csak egy keveset is tudsz utalni, Pistinek az is óriási segítség, hiszen óriási lelki erőt ad, ha látja mennyien állnak mellette!

Számlaszám: 10403129-75555351-57521048
Számlatulajdonos: Megyeri Tibor

Nagyon szépen köszönjük mindenki önzetlen segítségét!

Pityukoma! Neked rengeteg erőt, türelmet és mielőbbi jobbulást kívánunk! Veled vagyunk, Szeretünk Téged!

Üdvözlettel:
A Segítő Alfás Barátok

Írta:
Alfa Amore
Kapcsolódó topic:
159

Az utolsó 3 hozzászólás:

Anders2024-04-14 20:54:31 // 126752
Amúgy amit írsz, hogy minimális rángatást érzel az autón, azt korábban én is éreztem. De csak 15-25° között, és amíg hidegebb volt a motor, amikor poroszkáltam vele.

Lehet hülyeséget írok, nekem azt mondták hogy itt az EGR nem tudja eldönteni hogy nyisson vagy zárjon, és ez okozza ezt a "hullámzást".
Mondjuk mióta nincs, azóta nem is éreztem ezt, szóval még akár lehet benne valami.
Anders2024-04-14 20:51:37 // 126751
Sziasztok,

Bocsi, hogy sokáig tartott a a válaszom megírása, mozgalmas heteken vagyunk túl :)

A nehéz indításnál a többszöri izzítás sem segített.

Első körben kicserélték gariba az üzemanyagnyomás szabályzó szelepet és szenzort. Ez nem segített, az autó első indításnál ugyanúgy nehezen indult és egy kék pamacsot köpött.

Következő körben a szerelőm levette a vezérlést (pár ezer km múlva úgyis esedékes lett volna a csere), és ha jól rémlik a vezérműtengelynél az ék el volt nyírodva. Majdnem 2 fogat ment el a vezérlés. Ezt javították, azóta (igaz még csak a hétvégén teszteltem) teljesen jól, az első tekerésnél füstmentesen indul az autó. Úgy néz ki megoldottuk a hibát. Utólag visszagondolva, októberben mikor megállt az autó a nyomásszabályzó szelep miatt, okozhatta az ék elnyíródását.


Az EGR többször leragadt, már a tisztítás sem segített rajta, ezért döntöttünk úgy hogy kiiktatjuk.
berobbantam2024-04-14 17:31:42 // 126750
Köszi szépen.Így kb 8 év fórumozás után meg kéne már tanulnom használni a keresőt😀.Sose találom meg ami kellene.